Diferente de educatie -stat-particulare

Diferente de educatie -stat-particulare | Autor: PITI

Link direct la acest mesaj

exista oare altfel de educatie data copiilor la gradinitele particulare ? Au mai multa pregatire sau cadre mai tinere si cu metode mai ....occidentale ? gradinitele sunt mai bine dotate adica au mobilier nou si astfel sunt mai igienice? cunoasteti vreuna buna din aceste puncte de vedere in sectorul 2? cred ca sunt un pic mai panicoasa .......

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marinaa spune:

Parerea mea este ca nu conteaza daca gradinita este de stat sau particulara.In primul rand conteaza educatoarea,daca isi face meseria cu placere si isi da interesul.Locuiesc de doi ani in Bucuresti(pe langa Muncii) deci nu pot sa-ti recomand o gradinita, fetita mea fiind scolar acum.Ea a fost la o gradinita de stat, cu 4 ore,in Craiova si iti pot spune ca nu gasesc destule cuvinte ,sa pot aprecia valoarea educatoarei pe care a avut-o.Gradinita era mititica si nu foarte dotata,dar educatoarea conteaza.Fara sa ma laud pot sa-ti spun ca se descurca foarte bine la scoala(56 langa Protv)iar invatatoarea chiar s-a exprimat intr-o sedinta ,ca se vede diferenta dintre cei care au fost la gradinite de stat si particulare(pe bani grei).Cei de la stat sunt mult mai cuminti si mai bine pregatiti.
Mi-am spus o parere care poate te ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

marina ,si eu cred la fel ,dar in Bucuresti sunt o gramada de gradinite de stat si nu stii cum educatoarele ! De unde ? Cine stie ? Nu crezi ca la cele particulare sunt mai bine supravegheati?sau poate nu.Eu nu am de unde sa stiu ,deci nu-mi ramane decat sa incerc.Ori la una ori la alta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Si eu sint de acord cu marinaa..educatoarea e cea care conteaza nu faptul ca e la stat sau la particulara. Anul trecut Catinca a fost la gradinita Matei (am mai povestit eu despre ea, s-a desfiintat intre timp), gradinita particulara. In prima parte a avut o educatoare super, au invatat o gramada de chestii, se ducea cu drag. Apoi, in primavara, ea nu a mai venit, trebuia sa-si termine facultatea si a aparut alta tipa care nu i-a invatat nimic, era cam isterica (tipa, ii urechea din orice motiv, ridea de copii). Catinca nu mai vroia sa mearga la gradinita deloc. Apoi cind parintii copiilor care au fost urecheati sau trasi de par (Catinca nu a fost printre ei) au fost sa vorbeasca cu educatoarea respectiva ea a motivat ca e nervoasa, ca are si ea un copil mic acasa...!! Sper ca nu te-am plictisit cu povestea asta, era doar ca sa-ti dai seama ca gradinita particulara nu e o garantie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelaon spune:

Copiii mei au petrecut cate 4 ani la gradinite de stat. Peste tot am avut noroc de educatoare foarte bune. Am avut 3 prietene care si-au mutat copiii de la diverse gradinite particulare la unele de stat - iar considerentele nu au fost de natura financiara. De asemenea, la scoala, in clasa cu baiatul meu sunt mai multi copii care au "absolvit" gradinite particulare. Au cele mai slabe rezultate si s-au adaptat mult mai greu. Parintii lor se plangeau ca s-au confruntat cu o varza educationala - de exemplu cate trei limbi straine simultan din care copiii nu s-au ales cu nimic. Experimentele astea didactice si libertinismul par interesnte, dar nu as experimenta pe copilul meu, mai ales cu sacrificii financiare. Programele de la gradinitele de stat mi s-au parut destul de moderne, stimuleaza creativitea si in acelasi timp pregatesc copiii pentru scoala. Dar, ca si la scoala, invatatoarea/educatoarea sunt importante.
Copiii mei au stat pana la orele 12-13 la gradinita, dar vreo 2 ani am fost la o gradinita de cartier, unde luau si masa de pranz. Eu am gustat din mancarea lor si mi s-a parut delicioasa, iar chestia astaa m-a ajutat mult - ai mei fiind extrem de mofturosi - si-au diversificat preferintele alimentare. Invata sa manance singuri mai repede - chiar si rasfatatii, iar cei care raman si dupa amiaza devin autonomi mai repede decat alti colegi de generatie - se imbraca singuri, sunt ordonati cu hainele lor, merg la baie singuri - am vazut la nepotica mea.
Eu votez pentru gradintele de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Eu sunt patita cu gradinitele particulare. La una il batea educatoarea! La cealalta le lipsea experienta si mai si minteau! La ultima dintre ele educatoarea mi-a scapat copilul din brate (de ce l-o fi luat?), i-a curs o gramada de sange pe nas si gura si le-a avut vinete trei saptamani! Noua ne-a spus ca a cazut copilul de pe masa, iar a doua zi ne-a spus alta educatoare adevarul. Si tot aici nu-l stergeau la fundulet, copilul refuza sa mai faca si ne-am ales cu o constipatie si o fisura anala de care am scapat destul de greu! Nu contest ca sunt si gradinite particulare de calitate, dar pana le gasesti...Asa ca deschideti bine ochii!
Claudia

Mergi la inceput