Ce gatim azi - pentru pitici?? (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nexus spune:

Dorsilia in general bea 120ml lapte seara la culcare (ora 22,30) si dimineata (intre 5 si 7) cam 120-150ml lapte. Cam putin lapte nu? Lapte simplu fara cereale sau gris.
Meniul nostru a variat ff putin fata de ceea ce am mai scris. La masa de la ora 18 am avut ficacior cu sos de rosii si verdeata. Iaurtul l-am combinat cu suc de para si suc de morcov.
O zi buna

Mihaela & Arthuras Ingeras (02.09.2004)
poze Arthur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

quote:
Originally posted by an-k

bia mea la 6 luni nu mananca prea multe, adica
fructe: mar para, banana, portocala
legume: morcovi, cartofi, conopida, broccoli, dovlecel
orez si carnita de pui mai nou

imi dati idei de ce-as mai putea sa-i dau la 6 luni? si in ce combinatii?
multumesc
pupicuti tuturor

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

an-k, ai putea sa introduci si alte legume. La 6 luni Rares deja papa morcov, dovlecel, pastarnac, cartof, ardei gras, ceapa, rosie, am incercat si conopida.
la capitolul fructe : piersici, papa, mar, banana, nectarine.
la capitolul carnita poti incerca si carnita de vitel, este recomandata pentru continutul ridicat de fier, in comparatie cu cea de pui.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Dorsilia, aaa, pai era bine daca rodea la ardei. Cred ca nu m-am exprimat eu coerent: ardeiul l-am fiert in pilaf si apoi, tot amestecul l-am pisalit cu blenderul., ca noi inca mancam blenderuit.
Azi: banana dimineata si un pic de iaurt, la pranz salau file fiert+ cartofi fierti totul pisat si amestecat bineinteles cu...iaurt si seara iaurt cu cereale. Ce sa fac numai asa primeste felurile mele de mancare, daca au gust de iaurt.

Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).

Poze noi...cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

vreau sa va cer un sfat..vreau sa-i fac paste cu rosii (bulion) si carne de pui....Danu meu nu papa decat blenduit totul, n-are decat 4 dintisori la 14 luni...

1. oare cum se comporta pastele fainoase blenduite?
2. carnea de pui pe care o fierb separat cu ce s-o amestec ca sa "mearga" la mixerul vertical? ca asa numai carne goala nu o marunteste. Eu la pranz ii bag si legumele si zeama in care au fiert impreuna cu carnea ca sa iasa pireul ala multilegumix, si in felul asta si carnea se mixeaza ok.

merci
lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Dorsilia, iti spun cum fac eu-
1.pastele le-am mixat (impreuna cu branza si iaurt, nu "seci") si au iesit bucatele mici; smecherul meu si-a facut greata de la ele, le-a vomat, acum luam o pauza si incercam mai incolo
2.puiul l-am mixat cu o parte din apa in care a fiert.poti sa pui si apa simpla, dar e pacat daca tot ai supa aceea de pui.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

dorsilia, eu i-am facut lui alex paste cu tocanita de piept de pui, sau cu ficatel si le-am mixat; tot asa au iesi mici bucatele, insa alex le-a papat cu placere (cand a avut chef ca nu papa oricum, oricand...cand vrea mama). Succes!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

quote:
Originally posted by ja

Buna
Mai fetelor spuneti-mi ce gresesc.I-am facut lui stefan branza cu cartof la cuptor..si are un gusssst..am zis ca nu-mi place mie,dar nici el n-a mancat.
Deci strat felii cartof fiert apoi branza de vaci(lactag la cutiuta)amestecata cu ceva smantana sa fie mai diluata,strat cartof..peste tot galbenus ou cu o lg smantana si ceva iaurt(am zis sa nu fie prea multa smantana).
Mentionez ca am facut si pt noi cu mai multa smantana si branza de la bunica si a noastra a iesit taare comestibila....branza dulce sa fie problema?Bb are 8,5 luni .

Alta intrebare:voi cu perele,prune struguri(ca am vazut multe mamici ca dau bbilor),nu aveti pb?..noi ne-am deranjat acu o luna la stomac..si am pus totul pe seama unei pere date cu cateva zile inainte..ca altceva nu stiu ce ar fi putut fi(sau poate vreo lactata cumpara ciudata).Acu mi-e frica sa mai incerc ca parca se strica si de la sucul de portocale....sau doar sunt paranoia(de ex azi a facut 2 scaune tari si apoi de 2 ori cate o fleasaca mica)
Pastele cum le faceti?..sos de rosii fiet si atat?..pasate apoi?(avem numai 2 dinti?)

Mai sus scria cineva de pui cu legume la cuptor..cum/ in ce ordine puse?..daca aveti timp scrieti-mi ca la cls.I..ca pt mine cam asa e gatitul

Ana

Scuze ca sunt pisaloaga..dar asa sunt elevii de cls.I

Salut, Ana

Nu esti pisaloaga, nu-ti face griji.

Eu ziceam de legume la cuptor. Uite fac asa:
Intr-un vas de sticla termorezistenta (merge si o cratita normala daca nu ai vas de asta) pun legume diverse (praz taiat feliute, cartof cubulete, dovlecel, ardei gras sau gogosar, morcov si neaparat o rosie fara piele si seminte ca altfel nu are gust).
Combinatia de legume poti s-o adaptezi in functie de preferintele lui bb si de ce ai la indemana. Mai merg bine si pastarnacul, telina, conopida, brocoli si ce=ti mai trece prin cap. Avantajul metodei asteia e ca de la o zi la alta schimbi compozitia si, desi practic e acelasi fel de mancare, gustul se schimba. Lui Matei cel mai mult ii place combinatia dovlecel+praz+morcov+ardei+rosie.
Asa, sa revenim la metoda. Pui toate legumele in vasul ala, intre ele bagi carnita de pui (daca e pulpa poti s-o pui asa cum e si scoti osul la sfarsit).
Torni apa fierbinte cat sa acopere legumele, adaugi un cub de unt si bagi la cuptor, la foc mic, acoperit. Daca e focu fff mic, e gata cam in 90 min. De aia recomand vase de sticla, ca se vede prin ele Cand e gata blenderuiesti si gata papa bun.

Pastele: fierbi bine sucul de rosii, fierbi si pastele si carnea de pui si le blenderuiesti. POti, pentru variatie, sa adaugi si niste branzica de vaci. Sau poti sa faci doar paste+suc de rosii+branza.

Spor la gatit si daca mai ai intrebari nu ezita.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Hai Mina ia baga retetele alea 2 de prajituri pentru bebeloi! Ca si bazucu meu haplici ar manca!

Pupici!

Ioana& Alesio(08.10.2004) cu un piticot
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Ioana ia de scrie:

1. Placinta cu mere ( ma rog, un fel de pandispan cu mere).
Bati bine 2 oua cu 2-3 linguri zahar pana isi dubleaza volumul, adaugi 2-3 linguri faina si omogenizezi.
Separat cureti 2-3 mere din soiul preferat de tanara generatie, le pui la calit cu un pic de unt si o lingura de zahar, cand sunt sticloase adaugi un praf de scortisoara.
Se incorporeaza merele calite in aluat, se omogenizeaza si se da la cuptor (in tava unsa cu unt sau ulei), la foc potrivit. In functie de cuptor e gata in 45 min- o ora. E gata cand scobitoarea iese curata si pe deasupra s-a rumenit frumos.
Nu iese f aspectuoasa (din lipsa de praf de comp sau drojdie e cam turtoi) insa e gustoasa.

2. Prajitura de banane si branza de vaci.
2 oua, 2 banane, aprox 100 g branza de vaci, un iaurt, o lingurita de zeama de lamaie, 2-3 lingurite de miere de albine si cam jumatate de cana de faina. Se omogenizeaza, se pune in tava unsa si se coace, in cuptorul incalzit dinainte, cam 30-40 min.

Daca folosesti branza facuta din lapte batut si iaurtul e un pic acrisor poti sa elimini zeama de lamaie ca sa nu iasa prea acrisoara.
Drept sa=ti spun mie prajitura nu mi s-a parut cine stie ce bunatate, insa vizigotu mananca orice are banane asa ca i-a placut.

Poffta mare!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna fetelor, noi avem 6 luni si 1 saptamana si papam urmatoarele:

la ora 5 dim laptic intre 140 -175 ml

ora 9-9,30 fructe cu branzica si anume: mar, para, banane, caise, visine, piersici....chiar ce fructe pot sa-i mai dau?

ora 13- piure de legume cu carnita de pui sau manzat , mie dr mi-a zis ca vitel nu are voie iar manzatul oricta l-as fierbe tot tare e...dar el tot papa ca-i place carnita la nebunie

ora 17 iaurt cu 2 masuri cereale si jumatate de banana, nu vrea fara fructe , se starmba rau ...

ora 21 laptic san + formula cam 150 ml

de azi i-am dat si ou si a papat tot, acum 2 zile i-am dat conopida cu morcov si orez +pui, a papat tot tot..sa vedeti ce disperat era...maine ii fac piure de cartof cu morcovel si putina smantana piept d pui

voi ce le mai dadeati la puisori la 6 luni?

Adriana si Cezarica (n. 23 Aprilie 2005 )
http://community.webshots.com/user/cezargeorgian
http://community.webshots.com/user/cezargeorgian1
http://community.webshots.com/user/cezargeorgian2

Mergi la inceput