Ce gatim azi - pentru pitici?? (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Alma a papat dimineata painica cu pateu si a baut putin iaurt de baut. La amiaza va papa clatita cu cascaval, iar seara pulpita de pui cu sos de rosii si paste cu legume.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Alma papa si ea fructe, intre mese, precum si diverse alte chestiute: biscuiti, chec pt copilasi,napolitane de orez, etc.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu tot citesc si ma minunez cate le faceti de papica puilor....pai noi la 14 luni oare papam bine sau nu?

-dimineata si seara lapte cu gris, 2-3 masuri, cate 250 ml lapte
-pranz :carne/ficat/ou pasate impreuna cu supa si legume
-gustari dimineata si dupa somnul de pranz fie iaurt cu biscuiti, fie fructe cu branza

Apa, suc de porto printre si in timpul mesei. Pufuleti, eventual biscuiti, crakersi, asa ocazional

mananca oare prea "subtire" puiul meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

Buna
Mai fetelor spuneti-mi ce gresesc.I-am facut lui stefan branza cu cartof la cuptor..si are un gusssst..am zis ca nu-mi place mie,dar nici el n-a mancat.
Deci strat felii cartof fiert apoi branza de vaci(lactag la cutiuta)amestecata cu ceva smantana sa fie mai diluata,strat cartof..peste tot galbenus ou cu o lg smantana si ceva iaurt(am zis sa nu fie prea multa smantana).
Mentionez ca am facut si pt noi cu mai multa smantana si branza de la bunica si a noastra a iesit taare comestibila....branza dulce sa fie problema?Bb are 8,5 luni .

Alta intrebare:voi cu perele,prune struguri(ca am vazut multe mamici ca dau bbilor),nu aveti pb?..noi ne-am deranjat acu o luna la stomac..si am pus totul pe seama unei pere date cu cateva zile inainte..ca altceva nu stiu ce ar fi putut fi(sau poate vreo lactata cumpara ciudata).Acu mi-e frica sa mai incerc ca parca se strica si de la sucul de portocale....sau doar sunt paranoia(de ex azi a facut 2 scaune tari si apoi de 2 ori cate o fleasaca mica)
Pastele cum le faceti?..sos de rosii fiet si atat?..pasate apoi?(avem numai 2 dinti?)

Mai sus scria cineva de pui cu legume la cuptor..cum/ in ce ordine puse?..daca aveti timp scrieti-mi ca la cls.I..ca pt mine cam asa e gatitul

Ana

Scuze ca sunt pisaloaga..dar asa sunt elevii de cls.I

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Astazi am facut mazare cu ficat de pui si ne-am chinuit jumatate de zi sa o mancam desi avea un gust tare bun (dupa mami). Nu prea imi dau seama cum evolueaza gusturile la copilasi, pana acum manca mazare cu ficat fara nici o strambatura.

Si am gasit un fel de mancare care nu-i place deloc lui bb: dovleacul copt in cuptor. Desi si asta era tare bun, dulce.

Eu nu stiu ce sa-i mai dau lui bb sa pape. Tot bb e dupa mine desi a depasit un an. Dimineatza si seara papa iaurt cu cereale si fructe si la pranz mancare de legume cu carne. Ii mai dau si paine cu unt si cascaval si cam atat. Si mi se pare putin diversificat.

ja nu stiu sa spun de ce nu a iesit buna mancarea de cartofi cu smantana si branza, eu zic ca se mai intampla, asa patesc si eu, cateodata iese buna, cateodata parca nu are gust.
Cat despre deranjat la burtica din cauza fructelor, noi nu am patit, doar ca atunci cand manca fructe mai multe (prune) facea kk mai moale si mai des.

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nexus spune:

crini eu fierb ficaciorul si il pasez fie cu piure de cartofi, fie cu pilaf de orez+legume.
mamica007 cred ca e cam devreme pt. galbenusul de ou. Branzica dulce de vaci cred ca ai putea sa o introduci totusi in alimentatie. Eu puiului ii faceam branzica cu Ca lactic cand era mai mititel.
Pentru Arthurasu' meniul de ieri a fost:
- dimineata: galbenus de ou cu painica + mar ras + banana
- ora 11: suc portocale
- pranz: ciorbita cu carnita de pui acrita cu suc de corcoduse + strugure
- ora 18: piure de cartofi+branzica dulce
- ora 20: iaurt Campina+suc morcov+suc mandarina

Si de rontaiala toata ziua covrigi, pufuleti, biscuitei...

Noi nu avem probleme cu burtica..papam fructe de toate soiurile...ne plac ffff tare.
mcm de care mazare ii dai, din cea congelata la pungute? De la ce varsta are voie mazare?

Mihaela & Arthuras Ingeras (02.09.2004)
poze Arthur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Nexus eu i-am dat numai mazare verde pana acum (din piatza) iar de cand nu mai este mazare pe piatza ii dau din congelator (pusa de mine). Eu i-am dat mazare de la 8 luni desi unele mamici spun ca ar putea da dureri de burta, la noi nu s-a intamplat asa.

Azi i-am pregatit orez cu praz si peste. Nu stiu cum il accepta, inca nu i l-am dat.

Eu ii mai mixez mancarea pentru ca nu are decat 4 dinti si nu poate mesteca. Am incercat sa-i mai dau si bucatzi mai mari dar nu mananca asa bine.

Meniul nostru arata cam asa:
san, iaurt cu banana si cereale (sau para sau mar), paine cu cascaval, mancare de legume cu carne, suc de fructe, iaurt cu cereale si san.

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Dimineata Cristi a mancat mar+para+banana, pranz : pilaf cu dovelcel, ardei verde si carnita iar seara ii dau iaurt cu branza dulce si cu cereale.

Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Nexus- tu ii mai dai si lapte pe langa atata mancarica? mai incape?

Dana- cum roade Cristi ardeiul verde?

hai sa va zic si eu ce a mancat al meu pui de 14 luni azi si va rog sa nu ma uitati cu intrebarea pusa pe pagina anterioara, please, chiar am nevoie de sfaturi multe:

- deci: dimineata un bibe de lapte
- gustare :omleta dintr-un ou facuta in unt, un iaurt si o felie de paine alba fara coaja
-pranz: doar 150 de gr de piure de legume cu pulpa de pui si o lingurita de smantana
-dupa somnul de pranz: restul de 100 de gr de pire de legume ramas de la pranz, si desert struguri vreo 10 boabe mari
-rontait pufuleti si mancat un borcanel Hipp de pere
-inainte de culcare: lapte un bibe-250 ml- cu 2 masuri de gris

cum e ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Fii mea a mancat azi (are aproape 2 ani): banana+lapte (asta bea nu conteaza cate, cand are chef-de soia) +piure cu crenwurti si a ciugulit de la noi din salata verde...si atat!

azi n-a vrut biscuiti de nici o culoare, au si ei preferinte saracii

Mergi la inceput