Sunt Luca si am nevoie de operatie la inima!
Raspunsuri - Pagina 2
pashosha spune:
Cristina, bravo ca o ajuti si tu...sa aiba de unde alege si sa se faca bine micutul...despre clinicile in strainatate insa, vreau sa spun ca ea ar trebui sa faca tot posibilul in Romania intai....eu asha am facut si tot am fost intrebata ..dar la clinica aia din romania ai fost, dar acolo, dar acolo?
ce va face familia, daca ea sare peste medicii romani, ca nu are ea incredere sa zicem, si se duce direct in Israel, sau Germania, mai stiu eu, si ii pun un diagnostic de o costa 30 miieuro?
Poate ea sa faca campanie de starngere de fonduri in Romania, cand ea discrediteaza medicina din Romania...asha cum o fi ea?
Eu sunt de acord ca strainatatea este solutia ptr asemena cazuri grave caci ei nu au experienta...dar tocmai ca ei recunosc acest lucru in public, vezi rapoartele medicale, atunci ea trebuie sa mearga acolo, la doctorii nostri si sa obtina un referat in care este recomandata strainatatea....
eu cel putin asha consider ca este bine si corect...ea atunci poate cere si fonduri de la stat, si fundatii din Romania...
daca gresesc imi cer scuze...DAR DACA LUCA POATE FI OPERAT IN ROMANIA CU SUCCES DE 100% SI SA COSTE DOAR 5 000 EURO?
http://bella.netfirms.com/ro.htm
pashosha mami lui Luca si Maia
where is a will, there is a way !!!
FELIS spune:
Dr Socoteanu de la Clinica de cardiologie din Timisoara: 0722.395.888
Eu personal am sunat la el, dar a fost la telefon cam plictisit... cand i-am zis diagnosticul a zis sa merg cu Mihai la el peste o luna sa il vada. Cine mi-a dat numarul mi-a zis ca el are casa si in Bucuresti si in fiecare week-end e in Bucuresti si se duce cu copilul la el la consult (aici in Bucuresti)... Mie nu mi-a zis el nimic de Bucuresti si ca ar putea sa il vada intr-o prima faza si in Bucuresti... S-a mirat si persoana care mi-a dat numarul cand a auzit ca nu mi-a zis...
Daca citesti aici azi, incearca sa suni azi... Cine stie? ... Poate e chiar in Bucuresti!...
Profesor M Barsan- Cluj,0722551099, iar Simona Oprita este cea care pune diagnosticul si hotaraste daca se opereaza numarul ei de telefon este 0744602894. (Am mai citit undeva ca e important sa i te adresezi cu "domnisoara")...
Inca ceva: mai cauta in lista membrilor Ioana Co. (cu punct), care mi-a scris in subiectul meu ca o "cunoaste" (asa s-a exprimat- cu ghilimele) pe Simona Oprita si intra in profilul ei sa ii trimiti un mail, ca nu a mai aparut pe DC... (de asta nu am zis de PM)
Cu plecarea in strainatate... dureaza mult cu formalitatile... Eu una personal nu am o legatura directa cu un dr din afara...
Sanatate multa si BAFTA...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46477&whichpage=7" target="_blank">Ce mai face Mihai!...
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
cristinabajenaru spune:
Draga Pashosa,
nu e vorba de a discredita medicina din Romania, dar experienta mea cu nepotelul meu mi-a aratat ca e bine sa nu pierzi din vedere nici una dintre posibilitati. IOmportant pentru Luca este ca interventia sa se realizeze cat mai repede ca sa ii dea posibilitatea sa ia in greutate si sa aiba o curba de evolutie ascendenta.
Din pacate am auzit mergand cu nepotelul meu de prea multe ori fraza "hai sa asteptam pana la 3 luni sau pana la 5 luni ca sa mai creasca si sa putem face interventia". In cazul lui Luca, ca si al nepotelului meu si a altor copii cu astfel de malformatii asteptarea inseamna ca ii mai reduci un pic sansele de reusita.
cristinabajenaru spune:
incearca sa iei legatura cu d-na Cornelia Horoiu care va poate ajuta sa demarati formalitatile pentru o interventie la o clinica din Franta. Trimite-i un pm.
La cluj te sfatuiesc sa vorbesti direct cu prof. Barsan.
Dan.D. spune:
Eu am oferit informatiile despre medicul care a operat-o pe Maria la Timisoara, din pacate nu a primit nici un fax, din pacate el pleaca din Timisoara luni. Totusi era bine sa obtinem si parerea dinsului, sa nu uitam ca el opereaza. Ieri am vorbit cu mama Mariei si doctorul i-a spus ca nu aprimit nimic,deci el era dispus sa ajute chiar si numai cu un sfat, sau o legatura.
Doamne ajuta pe Luca.
Cu drag Dan.
georgiana m. spune:
nici nu stiu cam sa va multumesc pentru tot ce faceti...
a aparut posibilitatea ca Luca sa fie operat in Bucuresti de catre medicii italieni care vin pe 4 octombrie. Saracutul de el, acum e intr-o stare mai buna si medicii sunt optimisti ca rezista pana atunci. Dar am auzit cazuri in care italienii au venit si-au zis ca nu pot opera cazuri complicate aici. Doctorita cardiolog (Olteanu de la spitalul Alexandrescu) care i-a facut eco-cardiografia a spus ca va incerca sa ii contacteze pe italieni inainte sa vina, sa spuna ce e de facut: ii asteptam sau... La tg.Mures nu se opereaza copii atat de mici cu probleme atat de mari - asta a spus chirurgul cu care a vorbit dr.Ciofu (cardiolog) la tel. Poate tot la inceputul lui octombrie. La Cluj la fel.
Iar la Timisoara nu se mai efectueaza operatii pe copii.
Inca nu stim unde va fi operat, cu atat mai mult cat va costa. Suntem in legatura si cu un chirurg de la Budapesta (o prietena care lucreaza acolo mi-a dat contactul) si asteptam sa vedem ce zice dupa ce primeste inregistrarea ecografiei. Dar acolo operatia costa in jur de 15.000euro...si transportul in conditii speciale...
In cazul in care singura solutie va fi o clinica din strainatate, stie cineva ce acte sunt necesare pentru a pleca din tara? Pasaport de urgenta, etc.
Despre transport stie cineva ceva? ambulanta aeriana? am gasit ceva pe net, dar as vrea sa stiu daca stie cineva vreo informatie de actualitate.
Sanatate tuturor copilasilor!
Trebuie sa fim pregatiti pentru orice. Deocamdata asteptam raspunsuri...
cristinabajenaru spune:
Asa cum am promis, iata ce am eu in ceea ce priveste contactele:
Ospedale Bambino Gessu - Roma - direvioni sanitaria: fax: 0039.066.859.2100
e-mail: dirsan@opbg.net
D-na Cornelia Horoiu are legaturi cu cei de la Mecenat-cardiaque.
Tot la spitalul Grigore Alexandrescu incercati sa luati legatura cu dr. CArasava, care va poate pune in legatura cu un medic italian. Operatia poate fi facuta gratuit, dar va trebui sa suportati cheltuielile de transport si eventual cazare, ceea ce insemna cam 1000E.
Mai exista o clinica la Massa, in Italia. Puteti incerca sa luati legatura cu ei: serviciul administrativ - d-na Elisabeta Donnini: donnini@ifc.cnr.it
- despre ei nu stiu date suplimentare dar puteti incerca sa ii contactati.
Dr. Alessandro Frigiola - Centro e. Malan, San Donato Milanese
e-mail: alfrigio@tin.it
0039 - 02- 5277451
La centrul E. Malan a fost operat nepotelul meu de 2 ori. fiecare operatie a costat 12000 E. Din fericire noi am reusit sa obtinem banii de la Minister.
Acum legat de acte e important ca cel mic sa fie trecut pe pasaportul mamei. De asemenea, e important ca tatal lui Luca sa mearga la notariat sa faca o declaratie in care spune ca e de accord ca mama sa plece cu baietelul in strainatate. Asta in eventualitatea in care va trebui sa plece. Daca nu are declaratia asta notariala nu o lasa sa iasa cu copilul din tara. Iti spun pentru ca noi era sa patim asta cand am plecat cu cel mic la operatie. Norocul a fost ca mai era inca cumnatul meu cu noi si a dat o declaratie pe loc ca este de acord cu plecarea.
Incearca sa traduci in engleza diagnosticul pentru ca o sa vi-l ceara peste tot. .
Pentru dosarul de la DSP nu este necesara decat copia dupa buletinul mamei si o sa va puna sa completati niste formulare tip. Asta e in prima faza, apoi o sa va spuna pe parcurs care sunt pasii ce urmeaza.
Incearca sa contactezi Fundatia Sirois. Este o fundatie finantata de cei de la connex si am vazut ca sponsorizeaza si cazuri individuale.
e-mail: Elena.Serban@connex.ro
Cred ca cel mai rapid poate fi operat daca dr. Carasava va pune in legatura cu dr. Pedretti. Stiu ca pentru noi 1000E inseamna mult, dar cred ca merita efortul. Eu regret si acum ca nu am fost destul de rapida la momentul cand mi-a zis dr. CArasava de dr. Pedretti.
Din cate am auzit, italienii care opereaza la spitalul militar mai iau cu ei si opereaza in Italia cazurile pe care considera ca nu le pot rezolva aici. Deci nu renuntati nici la varianta asta.
multa bafta.
georgiana m. spune:
Dan, am trimis faxul la Timisoara! si asteptam un raspuns de la tine!
Sa-l mai trimit o data? Oricum la Timisoara nu se mai opereaza...
Asteptam raspunsul dr.Olteanu cu privire la italieni. Nu am ajuns la Tg.Mures, pt. ca am aflat ca in weekend nu sunt toti medicii. Dar am vb. pe mail cu un chirurg de-acolo si speram sa-i trimitem inregistrarea ecografica. Din pacate nu am mari sperante acolo, pentru ca dr.Ciofu a spus ceva de genul: Nu exista chirurgi in Romania care sa-l opereze acum! Si d-lui ii stie pe toti chirurgii...
georgiana m. spune:
Multumesc, cristina! astept contactele. nu am reusit sa gasesc subiectul deschis de tine. Cum se numeste?
Multumesc tuturor! va tin la curent
Dan, chiar eu am trimis faxul!
pashosha spune:
Cristina, la asta ma refeream si eu..copilul nu are timp...si am sfatuit o sa ia totusi raspunsuri de la doctorii din Romania, ceea ce vad ca a si facut...sfatul meu nu a fost niciodarta sa astepte..caci nici Belluta noastra nu are timp si asemeni ei nici un nou nascut...
Asha ca, este foarte binevenita vizita doctorilor din Italia aici..si intre timp cred ca ar fi bine sa trimiti peste tot in Europa...iti dau un sfat Georgi..pastreaza e mailul ubde ti s-a spus ca nu se opereaza copii asha mici n Romania...
Vad ca , Cristina ti a dat deja detaliile din Italia, asha ca eu iti voi trimite din restul tarilor Europei..toate listele spitalelor...
Bafta multe...mor de ciuda ca tizul fiului meu e bolnavior..
http://bella.netfirms.com/ro.htm
pashosha mami lui Luca si Maia
where is a will, there is a way !!!