Copilasi si bebelusi de iulie-august 2004 (103)
Raspunsuri - Pagina 8
alice2004 spune:
Intreba cineva parca mai deunazi cum se poate reusi sa inveti copilu sa manince bucatica cu bucatica dintr-un biscuit sau din altceva ... si io una sint tare interesata de raspuns, ca Gizmo al meu face asijderea si baga totul in gura dintr-o suflare, de il gasesc ca hirciogii ! Inainte se inneca, acu a invatat sa scuipe daca e mai mult decit poate inghiti - macar tot am obtinut ceva bun ! dar nu vrea neam sa muste o bucata, sa o termine si apoi sa continue cu alta ... cel putin pufuletii si-i indeasa fiecare bucatica cu totu in gura !!!! Am incercat si sa ii fac bucatele din start, dar nu ii prea convine, ia una-doua si apoi le faramiteaza si el mai rau, de adum biscuitii praf de pe tablia de la scaunul din care maninca sau de pe jos (am mutat aspiratorul in bucatarie ca de fiecare data covorul arata ca dupa razboi !!!).
Alice si Andrei Florin (12.08.2004)
http://community.webshots.com/user/alice20041
Simona R. spune:
Buna ziua!Salutam toti "maselatii"(printre care ne numaram) si nu numai!
Alaltaieri i-am facut vaccinul de un an si in prima seara la durut piciorul ;de cate ori vroia sa se intoarca pe partea aia incepea sa planga;a adormit destul de tarziu ,de imi pierdusem rabdarea si l-am lasat singur in camera ...nu stiu cand a adormit ,ca eu am mai stat in cealalta camera ,iar cand m-am dus la culcare ,dormea..si a dormit pana la cinci dimineata fara nici o trezire(record) si apoi pana la 7.
A facut si putina febra astea doua zile,dar azi vad ca nu mai are.Eu zic ca am scapat usor ,mi-era frica sa nu fie mai rau.
Si eu ma tot gandesc sa ma mut in sufra si sa-l las pe el singur in dormitor,unde e patutul..dar inca n-am curaj.Norocul meu este ca am reusit sa-l invat sa doarma in patut de cateva luni;nu il mai luam in pat deloc.Si asta am facut-o pt.ca se fataie foooooaaaaarte mult si riscul sa cada este enorm.Asa ca ne-am chinuit,dar acum doarme in patut.
In ultimele seri am incercat sa-l fac sa isi ia singur biberonul de ceai si sa bea .S-a prins el ce are de facut,dar ba nu poate sa desfaca capacul,ba ii cade din mana ca e prea adormit si apoi se pune pe el si il deranjeaza...nu mai zic ca nu-i mai pune capacul la loc si face balta,deci tot trebuie sa ma ridic sa iau biberonul de acolo.
Daca n-ar fi ceaiul asta poate nici nu s-ar trezi!!
Aaa...ma minunez de fiecare data cand aud ca le dati paine cu rosii..sau paine cu ..ceva...cum oare mannca copii vostri sandwici?
David are maselute(mici) dar in continuare nu vrea sa manance asa ceva!Sa vedeti cum mannca biscuiti..ca mai nou ii dau seara cand iesim in parc(tot e ceva ca il tine in mana si nu-l arunca)...musca o gura ,o scuipa..si tot asa..nu cred ca inghite ceva...
Va pup!Mai vorbim!
http://community.webshots.com/user/simonarida
camelia72 spune:
Va salutam si noi !
Mitzura,nu cred ca este o idee buna sa mutati patutul in dormitorul vostru,da-i seara cu calgel pe gingii si 5 ml nurofen si se va linisti,va trece aceasta perioade.Mihaita de cand doarme singur in camera sunt f linistita,se trezeste dimineata si se joaca in patut,bombane pe limba lui iar cand ma vede sau aude prin casa incepe sa tipe sa ma joc cu el.Cand dormeam cu el in camera ma trezea si la 5 dimineata,deschidea ochii,ma vedea si vroia sa vina la mine...acum doarme pana la 7-8 iar la ora 8.30 papa.
Noua ne dau maselele cred ca la 3 ani,avem abia 6 dar de ieri isi cam baga miinile in gura si saliveaza,poate ii mai apare vreun dinte caci suntem in urma rau.
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
leeloo2004 spune:
La intrebarea asta a raspuns o mamica ieri, dar si metoda mea a fost acceasi - i-am dat bucati mari, care nu ii incapeau in gura cu totul - coji de piine mari, biscuiti mai mari, samd. In felul asta, pina la urma, a invatat sa muste bucati si sa nu se mai innece. Dar pufuletii tot ii baga total in gura (ii plac foarte mult), insa astia la contactul cu saliva se topesc oricum, asa ca nu are cum sa se pateasca ceva cu ei...
Cit despre frimituri, cind il apuca nervii oricum striveste biscuitii intre degete si imi umple totul in jur de bucatele...aspiratorul mic, de masa, sa traiasca!
Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni
http://community.webshots.com/user/leelooga
roller025 spune:
Buna ziua!
Daria, bine ai revenit! Sa-ti fie de bine concediul!
Pentru cupii cu maselute si mamici nedormite Victor e frate bun cu Pufu mic, asa ca o sa ne dea si noua maselele pe la optspe ani. Noi suntem doar cu 4 dinti: 2 sus si 2 jos si 2 inflamari pe gingia de sus pentru ceilalti incisivi. Sper ca w/e asta sa iasa. ca m-am saturat de muscaturi...
Mey, cand va aud cat mananca ai vostri (200 ml iaurt si 200 ml de piure+supa/ciorba) mie imi vine sa ma strang singura de gat. Vicu nu papa mai mult de un iaurt mic la o masa... Ooooffff, ooofff, mai, mai... O sa manance vreodata?
Hai o zi buna sa avem.
Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici mai vechi si mai noi
altele, daca nu v-ati saturat
mitzura spune:
Simona, si cand l-ati mutat, cand era mic, nu? ca noi mai avem si o alta problema, nu adoarme decat in patul nostru si cand se scoala noaptea il iau cu noi pana adoarme. Mi-ar fi foarte greu sa ma tot plimb dintr-o camera in alta cu el. dar cred ca facem cumva si incercam macar.
ina32 spune:
Mitzura-si noi avem aceeasi metoda de adormire. In patul nostru si dupa aceea mutat la el in patut (care e in camera lui). Nu stiu cum va fi cand va mai creste, ca deja mi-e greu sa-l car in brate intre cele doua camere. Si in timpul noptii (in general pe la 5 dim, dar si mai devreme) se trezeste, plange si il aduc inapoi in patul nostru unde adoarme instantaneu, f fericit.
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
poze Raducu
La mare
camelia72 spune:
Mitzura,tot asa adormea si Mihaita,la mine in pat(dormeam doar eu cu el,tati cu Georgi in alta camera)si adormit il asezam in patut pana cand am incercat sa-l pun cand il vedeam mai obosit si matait,la ora cand doarme de obicei.Dupa muuulte invarteli in patut cadea frant,uite asa l-am tot pus pana s-a invatat si adoarme singur cu ratoiul in brate(jucaria lui preferata pe care o ia si la plimbare).
Vrem sa luam si noi o tricicleta din aceea cu maner de se poate impinge dar am auzit ca nu sunt prea rezistenre,cele care aveti deja ce ma sfatuiti,sunt bune?Copiii stau in ele sau le place mai mult sa le impinga cum face Mihaita cu caruciorul,nu-i mai place deloc,se ridica in picioare si sare din mers.Ma gandesc,poate il va incanta tricicleta!
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
BLUE ANGEL spune:
Adela , noi l-am mutat pe Pufu in camera lui de la 3 luni ..ca nici unul din noi nu dormea bine ...
si-l adormeam in brate si apoi il puneam in patut , apoi urmatoarea etapa a fost sa-i dau bibe asezat pe burta mea ..si el adormea si-l puneam in patut ..si acum pus in patut , predat bibe si lasat la nani
dar stii cum e ..fiecare copil le stie pe-ale lui ..
daca in camera lui mai ai si o canapea ai putea sa-l adormi acolo si apoi sa-l pui la el in patut ..sa nu-l mai cari dintr-o camera intr-alta ...zic si io ...Bafta multa !!! se merita efortul ...
Camelia , noi avem trici ..la inceput a fost ff incantat de ea ..acum se plictiseste repede cand iesim afara ..dar sa stii , ca cel putin cele de la Baby Care sunt destul de rezistente..am mai vazut unele de la chicco ..dar sunt cam scumputze zic eu
pup
Simona si Luca
http://photos.yahoo.com/ionel_dinu
mitzura spune:
Cami, pana acum l-am avut cu noi in camera, si de acum incolo vrem sa-l mutam.
Si da, cu cat ma gandesc mai mult cu atat imi dau seama ca e mai bine sa -l pun in camera lui, acum pana e mic. Macar facem o incercare. Am o canapea in camera lui dar e din aceea micuta, eu nu pot sa stau intinsa in ea, doar ghemuita. Cred ca mai degraba as incerca varianta cameliei, sa il pun doar cand e foarte obosit si sa-i dau pernuta lui, ca ar fi timpul sa invete si el sa adoarma singur. da nici nu vreau sa ma gandesc la varianta ca ma plimb cu el noaptea din patutul lui in patul nostru. Sper doar sa nu ajung la lasat sa planga, ca nu rezist.
M-am ambalat cu ideea asta si de abia astept sa fac mutarea. Imi pare rau ca nu m-am hotarat mai repede, ca sa avem o perioada de acomodare pana incep serviciul.