vacanta in Italia - recomandari (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Informatii Bibbione
geoghibu
Buna,
Sunt Geo si mi-am rezervat un ap. la Bibione. Poate sa-mi spuna cineva ceva despre:
- conditii
- preturi
- distractii
E prima iesire in strainatate, asa ca

helbi
Ce fel de apartament ti-ai rezervat?

Eu am fost in 2001, tot intr-un apartament. A trebuit sa ne luam de acasa lenjerie si prosoape, in rest am avut totul de acolo (bucatarie complet utilata, cu cafetiera, microunde), TV.......

Pt copii erau multe distractii, iar pt adulti e frumos seara linga fintina, sau a jocurile mecanice sau in Luna Park.

Preturi mai mari ca in Lido di Jesolo, de ex. Atentie ca exista pauza de masa intre 12.30 (sau 13) si 17.......scrie la toate magazinele, pizzeriile....ideea e ca in intervalul asta de timp nu prea gasesti nimic de mincare.

Plaja e lata si cu nisip fin, apa lina, ca l Mamaia si f calda.

E cam la 80 km de Veneia, care nu ar trebui ratata.

Nu stiu ce te-ar mai interesa..........tot c iti spun e valabil la nivelul anului 2001, dar nu cred ca sa schimbat mult (sau nu in rau, ca e o statiune tare frumoasa).

Andreia

lili78

Eu tocmai m-am intors din Bibione (am fost in iulie) si mi-a placut foarte mult. Este o statiune mare cu multe posibilitati de distractie. Exista un park de distractii (Luna Park), noi nu am fost. Si pe plaja exista hidrobiciclete si poti sa practici diferite sporturi pe apa. Seara poti sa te plimbi. Este o satiune foarte animata si o sa gasesti ceva care sa te intereseze.

Conditiile au fost excelente la apartamentul pe care l-am inchiriat noi (curat, frumos). Cum a zis si Andreia, trebuie sa-ti iei doar lenjerie de pat si prosoape. Sa-ti iei doua cearceafuri: unul de pus pe pat si altul pentru acoperit (invelit patura). Noi ne-am luat numai unul, am crezut ca patura este invelita. Bucataria este utilata cu tot ce-ti trebuie.

Noi nu am mancat la restaurante. Pot sa-ti dau exemple de preturi: o felie mare de pizza: 2 euro, o cupa de inghetata - 0,90 euro dar e foarte mare si daca iti iei 2 te saturi. Noi am mancat multa pizza si inghetata, foarte bune. Fructele erau cam scumpe. Am gasit intr-un loc nectarine cu 1,25 si rosii cu 0,90 si tot de acolo luam, dar in general sunt 2-3 euro.

Noi am vizitat Venetia si Florenta. Iei autobuzul pana in Latisana si de acolo trenul. Daca vrei sa mergi in Florenta, iti recomand sa mergi la dus cu trenuri regionale (sunt de 2 ori mai ieftine si faci doar o ora in plus). La intoarcere noi nu am gasit decat eurocity. Mi-au placut foarte mult. Merita sa te duci sa le vezi.

geoghibu

Multumesc. E mai rentabil sa merg la Venetia cu trenul, autobuzul sau masina personala? Nu am gasit un ghid al Venetiei. Ce sa vizitez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ce sa vizitezi ?
citeste aici :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100590
e chiar primul subiect pe lista asta ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by codruta_grg

Gata, am sosit din Lido di Jesolo de la rezidenta Il Panfilo. Eu am fost foarte multumita, in mare.
Spun acum ce nu mi-a placut: pentru Petra a fost mai bine ca era nisipul asa fin pe plaja, dar mie nu mi-a placut (nisipul tulbura marea). Am avut camera orientata spre aleea pietonala si auzeam in permanenta zumzetul. Nu sunt chiar asa multe restaurante ca in Grecia si daca nu erai din timp, trebuia sa astepti sa se elibereze vreo masa. Nu erau cofetarii si "dulcegarii" pentru care sunt Italienii vestiti.
Mi-a placut ca am putut vizita Venetia, doar ca era foarte mult lume si foarte cald.
Concluzia: Pentru copii e super locatia si poate mergem si la anu' doar ca vom lua bilet printr-o agentie din strainatate, sa avem camera orientata spre mare.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Codruta,
Ma bucur ca v-ati intors si a fost bine.Din 8 sept vom pleca si noi spre Lido...rezidenta Il Panfilo .Noi am luat de-aici bilet,de la agentia de turism de unde luam de ani buni si stiu ca am facut o alegere buna ca in toti anii,sigur,am comandat o camera cu vedere spre mare.
Noi in Lido avem vreo 3 restaurante favorite,cel mai cel,e "Corso"unde am mincat cea mai grozava pizza .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carm3n spune:

In Algero am fost in iulie, pentru 2 saptamani si am sa ma duc iarasi incepand cu 27 august. Cea mai mare parte a timpului am stat in Stintino la Hotel Club Rocaruja, aproape de celebrele plaje "La Pelosa" si "La Pelosetta". Pana la Alghero era de mers cu masina cam 1h20. Alghero mi-a placut mult, magazinele sunt deschise pana noaptea tarziu, la miezul noptii orasul e plin de lume, as putea spune, aglomerat.Plaja din Alghero, ca multe plaje din Italia, e destul de stramta, cu umbrelele una peste alta, in iulie nu era plaja libera ci doar cu scaune de inchiriat. Restaurantele, mai ales cele din apropierea plajei, de pe plaja, din centrul orasului sunt foarte scumpe. Terasele sunt pline pana tarziu in noapte. Exista si un parc de distractii. Pe faleza e plin de vanzatori ambulanti, majoritatea negri. Poti gasi acolo tot ceea ce ti-ar trece prin cap.
Si pe plaja sunt vanzatori ambulanti. E mai bine sa-i eviti. Daca "te intinzi" la vorba sunt in stare sa-ti vanda orice pe bani multi. Spun niste povesti fantastice.
De ex ; am oprit o negresa sa ma uit la o rochie de plaja, era din bumbac alb dar simpla, voia pe ea 30 Euro si a scos repede 2 siraguri de margele, unul dintr-o piatra verde, al doilea din lemn,voia 30 E bucata, mi-a pus in picioare si o pereche de papuci...pana sa-mi dau seama eram deja imbracata, echipata :) mi-a spus ca mi le da pe toate cu 100 E ca imi face reducere ca sunt de treaba :) apoi a inceput cu : " am venit sa muncesc aici pe vara ca sunt saraca, barbata`miu e in Kenya, cu 6 copii, el face papucii...sunt din piele blah blah blah"...pe langa faptul ca nu-mi placea nimic din ceea ce-mi aratase, papucii imi erau mari, rochia mare, margele nu port, incepusem sa ma enervez, i-am spus ca nu am venit cu 100 E la plaja si s-a infuriat cumplit, credeam ca o sa ma palmuiasca acolo :) Sa mai spun ca rochia avea eticheta pe care era adresa unui site italian? :)
In Stintino a fost destul de plictisitor...cum nu aveam chef sa mergem pana in Alghero in fiecare zi...unde, apropo, e aproape imposibil sa gasesti un loc de parcare...Hotelul la care am stat avea 2 piscine, plaja privata, un mini teatru cu program in fiecare seara. Vederea la mare e superba, marea este albastra albastra, in unele locuri are tenta de verde. La Pelosa si la Pelosetta au nisip ALB doar ca sunt destul de mici.Cred ca se merita sa mergeti la plaja o zi acolo. Apa la mal este destul de mica si foarte curata deci copiii se pot juca in voie. La Rocaruja aveau program pentru copii incepand cu dimineata pe plaja pana seara tarziu cu spectacole in miniteatru. Exista si o echipa de animatie. Daca e sa mergi cu copiii in vacanta cred ca e o alegere buna. Pe de alta parte...all inclusive a insemnat tot ceea ce era de mancare dimineata la pranz si seara si cam atat. Apa se plateste separat.Evident, si toate celelalte bauturi, fie ele locale sau din import, racoritoare sau alcoolice. In oras sunt scumpe dar la supermarket preturile sunt acceptabile.
Masa de pranz si masa de seara au fost saracacioase si, pentru ca am stat 2 saptamani, am vazut ca se repeta in fiecare saptamana. Cei din echipa de animatie au fost super, foarte amabili, unii dintre ei si foarte buni actori ( i-am vazut seara in mini teatru). De asemenea, personalul de la bucatarie si cei din sala de mese au fost ok.
Despre doamnele de la curatenie...numai de bine! Au incercat sa-mi desfaca parfumul cu forfecuta de pielite din dotare...atat parfumul cat si forfecuta ( profesionala ) erau in gentuta de voiaj, inchisa cu fermoar dar nu ascunsa, pentru ca nu m-am gandit la asa ceva...forfecuta nu a mai fost buna de nimic insa sticlutei de parfum nu au reusit sa-i inlature partea metalica sa ia parfum din ea insa suficient cat parfumul meu sa se evapore incet incet. Am vorbit cu managera de serviciu si m-a intrebat cu nonsalanta : si, care-i prejudiciul?
Ma rog, m-am enervat prea tare si nu m-am putut abtine sa povestesc si despre asta. Cum ar zice romanul : "Padure fara uscaturi...." ...
Concluzii : Sardinia e frumoasa, merita vazuta.
De data asta am sa stau chiar in Alghero deci o sa pot povesti mai multe la intoarcere. Vacanta placuta tuturor celor care nu au plecat inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rbw spune:

Mai sus cineva spunea ca a trebuit sa stea 2 ore la La Galeria Uffizzi, noi am stat 4,5 ore, dar nu asta e marele meu of cu Italia ci altele:
1. ca sa vezi si sa intelegi ceva trebuia sa intri in 2,3 muzee alaturate, adika sa platesti 2,3 intrari;
2. coperta (ciubucul obligatoriu trecut pe bon) la primele 2 intampalri era sa matur cu italianul pe jos, apoi ma mai calmat nevasta;
3. oamenii pe strada fara pic de respect fata ce celalalt si aici ma refer cam la toate categoriile sofer/moatociclist/biciclist/pieton.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

quote:
Originally posted by Alina

quote:
Originally posted by codruta_grg

Gata, am sosit din Lido di Jesolo de la rezidenta Il Panfilo. Eu am fost foarte multumita, in mare.
Spun acum ce nu mi-a placut: pentru Petra a fost mai bine ca era nisipul asa fin pe plaja, dar mie nu mi-a placut (nisipul tulbura marea). Am avut camera orientata spre aleea pietonala si auzeam in permanenta zumzetul. Nu sunt chiar asa multe restaurante ca in Grecia si daca nu erai din timp, trebuia sa astepti sa se elibereze vreo masa. Nu erau cofetarii si "dulcegarii" pentru care sunt Italienii vestiti.
Mi-a placut ca am putut vizita Venetia, doar ca era foarte mult lume si foarte cald.
Concluzia: Pentru copii e super locatia si poate mergem si la anu' doar ca vom lua bilet printr-o agentie din strainatate, sa avem camera orientata spre mare.

asa crestem noi

Codruta,
Ma bucur ca v-ati intors si a fost bine.Din 8 sept vom pleca si noi spre Lido...rezidenta Il Panfilo .Noi am luat de-aici bilet,de la agentia de turism de unde luam de ani buni si stiu ca am facut o alegere buna ca in toti anii,sigur,am comandat o camera cu vedere spre mare.
Noi in Lido avem vreo 3 restaurante favorite,cel mai cel,e "Corso"unde am mincat cea mai grozava pizza .

Alina

Vacanta frumoasa si sa te gandesti un pic la noi cand privesti marea si mananci scampi ... La anu' sa imi dai numele agentiei cu care mergeti voi, sa ne gaseasca si noua cu vedere spre mare

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

noi am vizitat Italia la sf lui sept-inceputul lui octombrie si pot spune ca am avut parte de vreme foarte placuta, nu erau asa de multi turisti, din punctul nostru de vedere a fost mai bine asa decat in luna august.

am stat in Roma 7 zile la parintii sotului meu si am vizitat cam tot ce era de vazut, incepand cu Capitoliul si terminand cu Vaticanul si inca au mai ramas obiective de vizitat.

apoi ne-am oprit in Florenta, am stat in Bagno a Ripoli, 2 km de Florenta, a fost mult mai ieftin si mai bine pt ca nu era aglomerat. Mie mi-a placut foarte mult Florenta si zona din jurul Florentei, am fost la Pisa si Sienna, dar Toscana cred ca este cea mai frumoasa regiune din Italia.

Iar in drum spre casa am vizitat Venetia, care este unica, m-a impresionat, imi dadea senzatia ca sunt in alta dimensiune, ca totul era magic...

Intr-adevar, preturile sunt mari, daca manaci la restaurant, ai nevoie de 25-50 euro pentru 2 persoane la o masa, in schimb in Roma am gasit un lant de magazine de haine Oviesse, cu lucruri de foarte buna calitate si preturi rezonabile.
Va doresc vacanta placuta si Italia merita vizitata.

Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

restaurantele sunt pt turisti ... si in Ro te jupoaie poate chiar mai mult decit in It si maninci de multe ori ( nu mereu evident) tot felul de bazaconii ... In Italia se maninca bine la trattoria ..mincare ca la mama acasa nu farfurii minjite cu sos si un patratel de carne dar realizate de vreun chef faimos . In general chiar si in Venezia ( mai nou ) exista meniuri fixe la preturi de la 10-12 euro ( pui, vita , porc) pina la 16-18 maxim ( peste si fructe de mare) includ si "coperto" fata de masa de pinza nu de hirtie si obligatoriu schimbata cind te asezi la masa nu intoarsa pe dos ...vesela, pahare, piinea care nu se plateste pe nota de plata etc ... apoi spaga aici nu se da !!! Acest coperto e de citiva euro 1.50 - 2 nu ff mult .. e mult mai rau in america unde tb sa dai "obligatoriu de buna voie " minim 10 % si la restaurantele de lux 18% ... cred ca RBW ai putea sa faci o socoteala caci e o mare diferenta ... mai ales ca iei in calcul pt viitoarele vacante.

de unde vine acest coperto sunt mai multe legende :
* in trecut calatorii puteau sa manince "din traista" dar sa stea frumos asezati la masa unui han, birt, circiuma numiti locul cum vreti .. sa foloseasca deci scaunele, masa, fata de masa, vesela proprietarului.. si sa plateasca doar acest coperto
* alta spune ca numele se trage de la faptul ca iti serveau piine ain cosulet acoperit de un servet "pane coperto" = piine acoperita ...
* mai nou insa reprezinta pretul fetei de masa curate, schimbate obligatoriu pt fiecare rind de clienti nu cuturata in sictir sau maxim intoarsa pe dos cum se mai obisnuia prin unele locuri , chelnerul care te serveste la masa ( chiar si in baruri dc te serv la masa cafeaua are alt pret decit dc iti duci singur ceasca de la bar la masa !!! atentie celor care nu vor sa cheltuiasca cei 1.50 euro in plus ) .. in pretul coperto-ului intra si grisinele lungi pe care ti le pune pe masa i nu le platesti in nota de plata .. in unele locuri vin insotite de o cana cu ulei de masline in care sa le inmoi ...

ai vrea sa gasesti bulevarde largi si libere intr.un loc care de secole e aproape neschimbat ?? asta fiind farmecul locului .. apoi in sezon cind se umple de straini/turisti si trecatori de toate categoriile necilizati sunt cei mai multi turisti nu italieni, italienii sunt si ei vara in vacanta ca toata lumea ...

un lucru e valabil pt toti turistii din lume .. inainte de a alege un loc pt vacanta e bine sa citeasca cite cva despre locul respectiv, obiceiuri incluse ... "unii" pot evita intimplari neplacute

www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-e_lene spune:

salut

se tot vorbeste de trenitalia.it
o familie compusa din 2 adult, 1 copil 5 ani, 1 13 ani se "califica" la familia 25% ?

si daca sunt 3 drumuri "despartite" de cate 1 saptamana intre ele e vreo smecherie sa le "legi" intre ele ? (Desi dus intorsul nu e foarte bine definit: Roma -> San dona di Piave apoi peste 6 zile San dona di piave -> Firenze si apoi dupa 5 zile Firenze -> Roma).

numai de bine,
cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina.C spune:

mi-e_lene,
Sa stii ca in Italia multa lume calatoreste cu trenul, mai ales cand e vorba de vizitat orase importante ca Roma, Firenze. In primul rand ca este asa cum ai zis, poti beneficia de reduceri substantiale, apoi mai e si problema parcarilor in italia. Daca ai norocul!!! sa gasesti parcare libera, platesti foarte mult, sunt zone in care costa si 2-3 E/h. Firenze, e un oras care trebuie vizitat pe jos,nu ai ce sa te deplasezi cu masina pe acolo.
Exista si asa numitele "Bilete cumulative", in care ai reducere daca achizitionezi impreuna: biletul de tren+intrarea la Muzeul "X" si "Y". E mai ieftin daca le cumperi toate impreuna, in asa zisul bilet cumulativ, decat daca le cumperi separat.

Bilete de tren in Italia sunt diferite de Romania. Sunt pe distante kilometrice, si intervale orare. Nu e ca in ro, ca daca ai pierdut trenul de la ora 10, ai ramas fara bilet, si pt.urmatorul tren trebuie sa-ti cumperi un nou bilet.

In roma exista metroul, care e foarte bine marcat. In fiecare statie, in fiecare metrpu, exita harti care te ghideaza..la fel si la statiile de autobuz.

Mergi la inceput