vacanta in Italia - recomandari (2)
Raspunsuri - Pagina 4
crista-s spune:
Alina
a inceput festivalul de film la Venetia uite aici :
http://www.labiennale.org/en/art/
vezi cum dai nas in nas prin Lido cu " Georgica " zis si Clooney ..
Asa ca nu iesi din hotel decit .
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
CameliaS spune:
M-am amuzat citind criticile la adresa micului dejun italian. Trebuie sa veniti pregatite sufleteste, aici la micul dejun se mananca un croassant si se bea un cappuccino.
Urez tuturor vacante placute!
Camelia
Laura T spune:
Camelia, eu stiu ca in Italia se mananca la micul dejun doar croissant+cafea, dar am mai fost in alte hoteluri italiene si oferta era mult mai bogata, adica da, croissanturi/briose de 4-5 feluri, la alegere, branzeturi topite sau gen cascaval, svaitzer etc...adica se adaptau la obiceiurile europenilor ceilalti.
Oricum, parerea mea e ca in Italia se mananca super!!! Pe gustul meu!!
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 4 luni) si Ramona (3 ani si 3 luni)
poze_cu_fetele_mele
Alina spune:
Aseara,tirziu,ne-am intors si noi din Italia.A fost SUPER dar ca de fiecare data,mult prea scurt,doar 10 zile.
Am stat 7 nopti in Lido di Jesolo si 3 in Milano si a fost ok.
Apropo de mincare:noi am avut demipensiune in Lido,mincarea a fost buna,in general,nu chiar zilnic pe gustul meu.La micul dejun am primit cam de toate:lapte,ceai,cafea,croissant,piine alba/neagra,unt,dulceata,sunca,brinza,iaurt,müsli.Intr-adevar,sunca si brinza doar de 2 feluri si nu intotdeauna aratau proaspete.
Seara erau doua feluri de mincare si puteam alege dintr-o lista cu vreo 6 variante insa nu totdeauna mi-a placut ce am comandat .
In afara de cele 2 feluri,era si bufet cu salate de vreo 15-20 feluri,plus deserturi.
In Milano am stat la un hotel tot de 3*"La Rezidenta"si micul dejun a fost mai bun adica totul proaspat,inclusiv nu stiu cite feluri de prajituri si briose,5-6 feluri de fructe,3-4 feluri de biscuiti,cafea de toate felurile(americana,lattemachiato,capuccino,espresso).
Vremea a fost superba,doar in 2 dimineti a plouat putin dar cald.Ieri dupa-amiaza la Milano erau 30 grade .Eh,am ajuns la München,la racoare,la 15 grade.
Am fost o zi in Venetia si a fost foarte frumos.Nu cred ca m-as satura vreodata sa ma plimb pe stradute sau cu vaporetto.De data asta,am ajuns si la Murano.E o insulita linistita renumita pt sticlariile si cristalele care se produc acolo.
Milano e foarte frumos si maaareeee.Cred ca e cel mai mare oras din Italia si cu cea mai multa industrie.E mare,foarte aglomerat dar atit de bine organizat ca e imposibil sa te ratacesti.Domul e impresionant,atit in exterior cit si in interior.
Alina
caarra spune:
Alina,bine ai revenit! Ai reusit sa tragi o fuga si pana in Bibione? Care varianta ti s-a parut mai convenabila,asta cu hotelul sau cea cu ap.de anul trecut? Si mie mi-a placut enorm Milano.
Referitor la mancare,pot sa va spun ca tocmai a revenit si sotul meu dintr-un sejur petrecut la Roma(cu serv) si mi s-a plans de mancarurile din restaurante,a zis ca a cam facut foamea,el care nu e deloc pretentios la mancare si e foarte deschis la noutati.Spunea ca totul se baza pe paste si fructe de mare dar ca nu reusea nicicum sa le prinda gustul. Si la capitolul cazare a fost mult mai incantat de ap.in care am stat in Lido decat hotelul de 3*(cu pret pe masura) din buricul Romei. Si apropos de Roma,scuzati incultura,stiti ce inseamna intialele SPQR care se regasesc pe toate zidurile Romei?
Aura
crista-s spune:
Caara,
SPQR abreviere de la Senatus Populus Que Romano adica ... Senatul e Poporul Roman .
Despre hoteluri cam are dreptate sotul tau insa realitatea e ca la Roma sunt multi turisti si lume de toate felurile, deci si la ei ca si in orice alta capitala sau punct de atractie turistica serviciile pot lasa de dorit.
Alina,
Bine ai venit si ma bucur ca ai avut vreme buna. A mai si plouat prin Italia dar se vede ca "te-a ocolit" :-)))
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
helbi spune:
Alina, chiar vroiam ieir sa te intreb cum a fost in concediu, adr abia pe la 11 noaptea am vazut ca ai revenit (am citit la Viata in Germania:-))! Ma bucur ca ati avut vreme buna si ca ti-a placut si Murano (Burano l-ati vazut?) si Milona.....ca de Venetia nici eu nu ma satur.....
Aura, mie sincer mi-a placut mai mult in Bibione decat in Lido. Era mai multa distractie pt copii......In Lido, noi am stat in Piata Milano iar Luna Park-ul de linga era mai rau ca bilciul de la maica-mea din oras...........In Bibione insa e altceva....sdau asa era acum 4 ani.......Oricum, a fost f. frumos si in Lido, iar la anul, daca aleg tot Italia (desi ma bate un gind de Spania ca acolo inca nu ama ajuns) as merge in zona Rimini - Ricionne........Sa vedem......
caarra spune:
Cristina,multumesc pt.lamurire!
Andreia,si mie mi s-a parut ca Bibione are un aer mai modern dar mi s-a parut ingrozitor de lata plaja si hotelurile f.departe de plaja pe cand in Lido plaja e perfecta iar hotelurile sunt chiar pe malul marii.
Aura
helbi spune:
quote:
Originally posted by caarra
Cristina,multumesc pt.lamurire!
Andreia,si mie mi s-a parut ca Bibione are un aer mai modern dar mi s-a parut ingrozitor de lata plaja si hotelurile f.departe de plaja pe cand in Lido plaja e perfecta iar hotelurile sunt chiar pe malul marii.
Aura
Aura, aici ai dreptate........si noi in Lido faceam 2 min. pina la plaja, iar in Bibione 15..........avantaje si dezavantaje......Noi la anul incercam si altceva. Sa vedem ce, ca ma bate un gind si de Turcia..ieftin, conditii excelente, all inclusive.......
Laura T spune:
Alina, abia asteptam sa vad cu ce impresii te intorci, mie mi-a placut mult in Lido, dar as vrea sa incerc si Bibione, poate o sa facem odata asa, cateva zile colo, cateva dincolo, asa impacam si capra si varza ...
Helbi, si noi am vrea la anul sa mergem iar in Antalya (la 5* all, de data asta, cu tot cu copii), dar vreau si in Bulgaria (Albena, tot la all incl), deci sunt nevoita sa revin in Italia (cu copiii de data asta) de-abia peste 2-3 ani, ca si Spania ne asteapta ... Vai, daca ar fi dupa mine, as face un concediu la 2 luni , asta ca sa nu zic lunar......
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 5 luni) si Ramona (3 ani si 4 luni)
poze_cu_fetele_mele