vacanta in Italia - recomandari (2)

vacanta in Italia - recomandari (2) | Autor: caarra

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43477&whichpage=1" target="_blank">Prima parte

Fetelooor,da' voi ma-nnebuniti rau de tot! Tb.musai sa-ncep munca de convingere cu al meu sot care vrea Grecia sau Turcia pt.anul viitor,dar eu vreau tot Italiaaaaa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

E frumos si in Grecia si in Turcia, depinde unde mergi. In Turcia chiar mai amabili decit in Grecia doar ca trebuie mereu sa iti alegi hotel de mai multe stele pentru ca la ei 3 stele sunt cam 2 si 4 cam 3 ... dar in rest curat si draguti cu clientii. Iar preturile rezonabile.
Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Cri, esti mai priceputa decat o agentie de voiaj cu toti lucratorii ei cu tot...bravo, le-ai sfatuit foarte bine pe fete.
Din pacate vara aceasta nu prea seamana a...vara, azi dimineata m-am trezit cu un cer aproape negru, apoi a inceput si ploaia si parca parca simteam in aer un vag miros de toamna, si cat pe ce sa dea nostalgia peste mine...intre timp insa s-a inseninat si a iesit si un picut de soare, asa ca mi-am mai revenit.
O zi buna tuturor.
P.S. Cri, am tare putin timp liber, sa ma ierti, revin cat pot de curand, tu continua sa imi trimiti bancuri.

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Crista,

Ce ma bucur ca ai adus vorba de Toscana! Astept si eu confirmarea la avion pentru Pisa si asa ca pe la mijlocul lui septembrie speram sa ajungem acolo. Vroiam sa te intreb daca stii vreun site cu vile de inchiriat sau pensiuni din zona Livorno, eventual cu oferte de ultim moment ... ar fi super! Multumesc

Mergi la inceput

Maurice,

Asa la "prima vedere " uite o pagina
http://www.agriturismo.it/enindex.asp
sunt in general agriturismuri dar daca dai click pe advanced search poti tu sa alegi ce vrei ( vila, tratament ... ).In motorul de cautare selecteaza la regiune toscana si la provincie livorno...sau poate cauti si in alte provincii din toscana sau chiar liguria ( foarte frumos si acolo .. nu trebuie sa scapi "la via d'amore" e de vis!).

pina la mijlocul lui septembrie mai e ceva vreme si mai caut. Pot sa -ti trimit si pagini in italiana?
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

DA, Cristina, asa e cum zici de Italia in comparatie cu restul Europei (si America). Am fost in Budapesta, inainte sa mergem in Italia, cred ca am scris undeva pe alta pagina. Mare mi-a fost socul inca de pe autrostrada, dupa ce am trecut din Austria, unde toata lumea mergea frumos, ordonat, politicos, si dam de macaronari, care se inghesuiau sa iti taie calea la milimetru, ori calareau cele doua benzi nehotarati unde sa o apuce. Ca sa nu mai zic cum isi vedeau de drumul lor pe banda doi, chiar daca mergeau muuult mai incet de cat noi, nu ca si austriecii care numai o juma' de secunda daca te vedeau in spatele lor se dadeau la o parte. Abia dupa ce am vazut Italia, imi explic de ce new yorkezii sunt asa cum sunt, fix ca si italienii. Ceea ce mai departe m-a frapat, a fost faptul ca in restaurant, si oricare am mers, ca-s scumpe toate, pana sa vina chelnerul sa te intrebe de sanatate treceau cel putin 10-15 minute, de-ti venea s-o iei din loc. M-am lamurit ca asa e obiceiul, se traieste viata mai calm, mai lejer, nu ca in America, sar pe tine de cum ai intrat, ori ca in Budapesta, si chiar si in Romania - am fost foarte placut impresionata de Ro, am revazut-o dupa 8 ani (bine mai fusesem inainte acum 14 ani) si am constat ca lumea si locurile incep sa se schimbe inspre bine.

Protofino si Santa Margherita mi-au mers la suflet, dar nu prea e lume tanara acolo, sa cauti o discoteca si n-o gasesti, sau cel putin cand am intrebat noi nimeni n-a stiut de vreuna. Scumpete, asa cum zici, incepand de la banalele tricouri suvenir (14 euro bucata!!!) pana la bere, care a costat 6 euro sticla (pana si in Elvetia era mai ieftina).

Mergi la inceput

asta off-topic
hehehe .. Laura... Budapesta pentru mine a fost prima iesire din Romania, prima vacanta pe "alte meleaguri" si am stat acolo 1 saptamina si nu m-as mai fii intors acasa asa de mult mi-a placut. Chiar daca nu "rup" o vorba ungureste m-am simtit acasa. Nu cred ca o sa uit vreodata bucatarul hotelului care era si chelner ( era un hotel micut unde serveau numai micul dejun... )si care dupa ce m-a indopat citeva dimineti cu toate bunatatile ca n.am scapat nimic in meniul lui - am incercat tot sa nu mor proasta haha ... a venit si minunata dimineata cind chiar nu aveam chef sa vad mincare in fata ochilor ... si el sarmanul om a crezut ca sunt bolnava si mi-a oferit iaurtul lui personal ( pe care il avea ca sa-l manince la pauza hahah )... Deci cred ca o sa recomand cu toata dragostea Budapesta mereu. In plus sarmanul om se chinuia sa invete sa ne salute in romaneste dimineata ( cred ca a bagat de seama ce tare sunt de cap si cum nu pot pronunta nimic din ce incerca el sa ma invete ). Am batut "la picior " tot orasul si tot nu am vazut tot, o saptamina a fost prea putin... Odata si odata o sa mai ajung eu pe acolo. Acum Italia este target-ul meu si Corsica. Norocul meu este ca sotului meu ii place si lui sa umble asa ca mine "cu traista in bat" si a si calatorit mult deci are ce sa-mi povesteasca, alege locurile pe care le considera mai frumoase si deci .. avantaj eu.
Portofino era si pentru noi anul asta in plan dar am schimbat ruta spre Sardegna, care este ceva mai departe ... Aici "in zona " deci aproape de casa o sa mergem cind vom fii batrini si o sa ne miscam mai greu ...
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Nu te uita la nume, ca nici eu nu rup boaba de ungureste, inteleg doar cuvintele de "baza" (a se citi injuraturi). Budapesta mi-a placut mai mult decat Vienna. Si asa e cum zici, toata lumea iti canta in struna si nu stie cum sa te multumeasca mai bine. Cat priveste mancare, he,he,heee, apoi ca acolo nu am mancat nicaieri. Inclusiv la restaurantul din granita cu Austria.

Mergi la inceput

Maurice
la sud de Livorno :
http://it.venere.com/mediterraneo/toscana/costa_degli_etruschi/
la nord de Livorno :
http://it.venere.com/mediterraneo/toscana/versilia/
sau Elba :
http://it.venere.com/mediterraneo/toscana/elba/
sau Cinque Terre ( cu Via del'amore) putin mai departe dar merita ...
http://it.venere.com/mediterraneo/riviera_ligure/cinque_terre/
se poate ajunge si cu trenul.

Cristina

Mergi la inceput

am mai gasit :
http://www.expedia.it/daily/feeds/case_vacanza/default.aspx?rfrr=-40357
case de vacanta ... trebuie sa cauti insa cu harta in mina ca sa stii ce zona alegi ... (la sud de Livorno ei o numesc "costa dei etruschi " )

pentru Laura Takacs : si numele meu este bulgaresc si nici eu dar culmea nici tata nu stim nimic pe bulgareste, inafara de ce se mai invata vizionind programele televiziunii bulgare pe vremea cind la noi la tv nu aveai nimic de vazut.Insa imi placea cind mai treceam la bulgari ca imi zimbeau si se purtau frumos.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Multumesc mult Crista ca mi-ai dat de lucru . Nu am apucat sa intru pe link-uri inca, dar de abia astept. Am vazut si un link cu Cinque Terre ... ehe, de cand visez sa vizitez acest loc, am auzit ca e deosebit!

Mergi la inceput