Cu cit se mai plateste o bona?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

La noi se sta de exemplu 8 ore/zi cu copilul si primesti 2,5mil/luna, fara sambete si duminici. In banii astia intra numai ingrijirea copilului si poate daca vrea ea sa mai faca ceva. Totul fara carte de munca, dar are masa asigurata din ce ai tu acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

5 milioane este foarte foarte bine pentru ce face. Mai ales ca nu o pui sa rastoarne dealuri.

Si vezi ca in plus de alea 5 milioane te costa probabil si o cafea sau doua, un pranz, un sandvis, ceva. Plus TV la dispozitie, plus ca sta la caldurica, nu trebuie sa alerge la taraba sa vanda, mai ales ca vine iarna.

Eu ii plateam bonei mele un salariu fabulos, pentru stat cu copilul 10 ore zilnic, fara sa aiba alte obligatii, pana m-au apucat dracii cand am constatat ca se atasase nebuneste de... cutia mea de Ariel - credeati ca de copil nu?? !!

Si i-am dat papucii, finutz si acum sta si regreta si cauta. Asa ca ... pune-i in vedere ca salariul ala este pentru o perioada de x luni (cate vrei tu) si ca daca se comporta bine, la data de xx.xx.2006 discutati un nou salariu si niste noi sarcini (vezi ca in timp vei avea nevoie sa iti faca alte lucruri decat cele obisnuite acum).

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

6 mil pt 12 ore (7-19), transport decontat, tel mobil. Si da... isi merita banii.

Eu chiar vroiam sa ma compar putin cu alte mamici care sint nevoite sa tina o bona 10-12 ore/zi...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

eu ii dadeam 7 milioane, orar 7-17, transportul era gratis ca oricum are gratis pe RATB, plus bani pentru stat suplimentar seara, plus ca ... de exemplu daca luam 1 kg de capsuni pentru noi, mai luam 1 kg si pentru nepotul ei, sau daca luam banane sau altceva ma gandeam si la al ei...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

Bona fetitei mele primeste 4 mil. salariu, abonament RATB si diverse atentii de 8 martie, Craciun, Paste. Concediu platit in jur de 5 saptamani pe an.In general sta de la 10 la 18,30.

eu i-am zis sa aiba grija doar de copil, insa ea mai face si cate ceva prin casa( mai calca, strange/intinde rufele).
sunt foarte, foarte multumita de ea iar fetita mea o place foarte mult.

Gianina si Simona Andreea(24.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

quote:
Originally posted by ileanacz
Si o voi avea DOAR pana face fetitza mea 2 anisori, caci apoi VIA gradinita obligatoriu.

Ileana, ai mare grija in ce termeni te desparti de ea in sensul ca s-ar putea sa ai nevoie de serviciile ei chiar daca fetita ta va merge la gradinita.

Din experienta acumulata in primul an de gradinita pot sa-ti spun ca (din pacate) ccc copiii se imbolnavesc foarte repede cu diferite viroze si cite si mai cite... astfel ca esti nevoit sa nu-l trimiti la gradinita. Si atunci cu cine sta???

Nu doresc la nimeni, dar anul trecut fimea din septembrie pina in iulie a fost 5 saptamini la gradinita. In rest a fost bolnava...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Eu am stabilit de comun acord cu doamna care va veni din 15 septembrie (mai devreme ....sa se obishnuiasca bblusha cu ea shi eu sa fiu acasa)ca ii ofer max. 2500000, dar fara sa faca altceva, decat sa stea cu bblusha, sa ii faca papa, sa o schimbe, sa o plimbe!Dragutza de ea a fost multzumita, dar imi cerea sa ii dau sa faca shi altceva pt ca se plictiseshte, dar i-am spus cat timp Sara doarme, se joaca (eu o mai las shi singurica sa ishi faca mendrele ei, nu trebuie sa mai fac shi eu treaba?)dansa poate lua fetitza la ea acasa (sta aproape)shi sa ishi din treburi ei!Mai are shi doi nepotzei in apropiere, ii poate vizita, pt ca fetei mele ii place la nebunie compania copiilor!
Sincer, mi-a placut de doamna asta de la bun inceput, iar la mine prima impresie conteaza!Am vizitat-o shi acasa la dansa shi e super ok!Sper sa fie bine!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Situatia in Bucuresti este alta fata de provincie...
Problema este sa gasesti una de treaba... Adica a mea nu a cerut niciodata ea bani in plus... Nu i-am spus niciodata sa-mi faca curat sau mancare, dar din bun simt gasesc deseori rufele calcate sau spalate sau niste gogsi facute...
Am o bona super... Asa ca Adi a mers la gradinita de 4 ore... si am pastrat si bona care vine dimineata ca noi plecam la 7 il duce pe Adi la 8 la gradi, il ia la 12 si sta cu el pana venim noi...
Deja sunt 3 ani de cand este la noi... Practic ea l-a crescut pe Adi, care avea 1 an si 8 luni cand a venit.
Eu chiar imi pun problema cum va reactiona Adi cand bona va iesi din viata lui...noroc ca sta aproape... Oricum am de gand sa o pastrez cel putin pana in clasa a II - a... deci inca 3 ani...
Ii dau 2 milioane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NANU spune:

Pentru un bebe de 4luni fara curatenie ,spalat si gatit
bona primeste 6500000 cu program de la 10-18.
Va pot spune ca sunt uimita de preturile pe care le-ati dat eu n-am auzit de 2500000 sau 4 mil.
Cunosc persoane care dau pt.o bona 10 mil/14 mil.
Pentru o bona de 65 de ani se da 5 mil prin agentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cari spune:

Noi avem bona interna - masa, casa + 5 milioane salariu + mici atentii. Ma rog doar sa fie sanatoasa, iar eu sa pot sa continui sa-i ofer in continuare tot ceea ce merita aceasta femeie.
Nu pot sa va spun cat sunt de multumita de dumneaei - deja face parte din familie, iar fetita noastra o iubeste teribil. In plus: calca, gateste, ne ajuta cu curatenia, este back-up de weekend sau daca plecam de acasa. Nu face piata.
Sta cu noi de 4 ani si jumatate, iar salariul a plecat de la 60 usd in primul an, apoi 80 usd, 100 usd, 100 eur, si acum cat v-am zis.
Nu consider ca-i prea mult, acum o femeie la curatenie nu cred ca vine pt mai putin de 250-300 000 pe zi.
Pupaciuni,
Cari

Mergi la inceput