Cu cit se mai plateste o bona?

Cu cit se mai plateste o bona? | Autor: tunitza

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata!Am o dilema si as avea nevoie de ajutorul vostru.Am o fetita de 1 an si o luna pentru care am angajat o bona. Discutia initiala a fost ca doamna sa se ocupe de ea si sa mai faca una alta prin casa(nu lucruri spectaculoase sa mai calce cite ceva si sa dea cu aspiratorul in casa o data pe saptamina, sa schimbe apa la flori... etc... maruntisuri).Suma pe care am discutat-o la inceput a fost 5 milioane dar acum tot bate apropouri ca ar vrea sa discutam si ca doamnele din parc cu care vorbeste ea ar avea mai mult....As vrea sa stiu cam cit platiti voi bonele care stau cu copiii si cam ce fac ele acasa.Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare sa citesc raspunsurile voastre ca sa vad cum voi pune problema.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaaa spune:

probabil ca subiectul se va muta la bone, crese etc, dar eu iti raspund totusi aici...
bona mea primeste 3,5mil, bonuri de masa si are si carte de muca cu sal minim...dar e adevarat ca face curat in casa in fiecare zi ( avem si un caine, asa ca e musai curatenie zilnica...) spala vase, face mancare pentru noi si pentru fata, si o data la 1-2 luni merge cu mine in provincie cam o saptamana si jumate.....
cam asa sta povestea la noi......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Noi nu avem inca, dar urmeaza. Din cate am auzit eu, in TM preturile ar cam fi asa: doar pt. ingrijire copil 2 mil, 2.5 mil. Daca face si menajul, dar asta inseamna deja ca gateste si face curatenie, deci nu doar maruntisuri, 4.5-5 mil. N-am auzit sa se dea mai mult de atat, poate e diferita situatia in BUcuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Mi se pare suficient. Eu dau 2500000, pentru 3 zile pe saptamina 8-16 , fara sa faca nimic...deci daca ar veni tot 8 ore in fiecare zi as da 4 mil. fara sa faca nimic.Pentru ca mai misca si ea cite ceva prin casa mi se pare suficient 5 mil. Una peste alta , au luat-o razna unele bone cu preturile, insa noi nu trebuie sa dam !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Uite, noi cand ne-am cautat bona, acum vreo 3-4 luni am dat anunt in ziar si m-au sunat vreo 20 de persoane sa ceara detalii. Programul la noi este de 8 ore - 4 milioane. Din astea 20 doar 2 au zis nu, pentru ca ele voiau sa faca si menaj si mancare si, implicit, voiau mai mult. Mi se pare ca bona voastra doar tatoneaza terenul, ca doar, doar va obtine mai mult. Pretentiile ei mi se par exagerate.
Bona noastra mai calca rufe din cand in cant, mai spala vase si in rest sta doar dupa fundul lui Andrei. Iar cand vin acasa gasesc totul curat.
In afara de asta, am mai intrebat si eu prin parcul nostru diferite persoane cam care sunt preturile. N-am gasit pe nimeni care sa aiba program de 8 ore si care nu face menaj si mancare si care sa primeasca mai mult de 3.500.000. Cu siguranta sunt si care primesc mai mult dar cu siguranta au si alte responsabilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Fetelor, ele cer, ca li se baga in cap de catre agentii...eu ii dau la a mea 4 mil. la 11 ore/zi (7.30 - 18.30), camasile le calca ea, scoate rufele din masina, ii face mancare copilului, curatenie din cand in cand (pt. ca vrea ea, eu nu i-am impus). Concediu are cand am si eu, evident platit, de craciun si paste prima,cadoute de 1 si 8 martie si cam atat, iar ea e multumita.

Oana si Mara 11.08.2004
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Ce pretzuri imense!La noi in orash pt o zi intreaga,cu un bblush pana intr-un an, fara sambata shi duminica o bona primeste 2500000 (o cunoshtintza de-a mea are un bblush de 8 luni, iar ea lucreaza de dimineatza pana seara shi ii da bonei 2500000)!Dar nu face altceva, decat sta cu bblushul!Am cunoscut o doamna (pe care o voi angaja eu) care facea shi curatzenie, mancare de doua ori pe saptamana, facea shi naveta shi primea 3 mil.Eu intentzionez sa ii ofer max. 2500000 pt 10 ore, stat cu bblusha, fara sa faca curat, mancare shi alte alea!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Fetelor,hop si eu cu aceeasi problemutza:caut bona la copila....Am gasit una,ne-am intalnit si sper sa ramana ea,caci e o tipa beton...Iata care sunt atributiile ei:sta cu copila,efectiv,de la 9.00,cand copila se trezeste,pana la 14 cand se culca de pranz.La ora 16.30 sotul ajunge acasa...In anuntul care l-am dat spuneam orarul de la 7.30 la 17....Nu vreau sa faca nimic in casa,nici macar sa nu spele vasul in care mananca ea sau fi-miu sau fi-mea....nimic...Pentru asta i-am zis ca ii dau 2 milioane/luna si mai mult nici nu as avea de unde...Una a zis ca e prea putin si doar i-am explicat ce doresc,dar a zis ca e mult timp pierdut si sta si departe de mine....Voua vi se pare putin pentru 5 ore state efectiv cu copila,iar restul sa faca ce vrea ea,dar sa stea in casa?Si sa dea de mancare la ambii copii dimineata?...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

1 milion pe saptamina (4 mil 200 sau 4 mil 400 pe luna).
Sta cu bb 8 ore, spala si calca hainele lui, sterge praful in camerele unde sta el ziua si noaptea, scutura patul lui, ii da sa manince si ii face de mincare cind e numai ea cu el.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anma spune:

Vecina mea care are bb de 1 an plateste bona cu 4 mil.!Sta cu el de la ora doua pana la ora opt seara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

As vrea sa stiu, daca pe langa acesti bani le oferiti si mancare
bonelor.
Ma gandesc, pe de alta parte ca doar nu vin ele cu pachet de acasa.
La un 4 milioane si 2 mese gatite ( de mine fireste) totalul e destul de mare.
In plus,ma bate si pe mine gandul sa-mi iau o bona care, asa cum spuneti si voi ar trebui sa mai invarta una alta prin casa,dar daca copilului i se intampla ceva si ea are scuza ca are si alte obligatii ?/

cici

Mergi la inceput