sarcina si spatele:)
salutare la toata lumea!
dragele mele, am si eu o intrebare care ma cam framanta:
anul asta implinesc 28 de ani, si ma gandeam ca poate la anu sa incerc sa fac si un bebe...
problema e ca mi-e groaza de faptul ca am probleme cu spatele (cifoscolioza) si din cate am inteles durerile de spate se accentueaza pe perioada sarcinii chiar daca nu ai probleme de genul asta, darmite pentru cele care au o astfel de problema...
care din voi imi poate spune cum e, cum v-ati simtit, ce regim de viata vi s-a recomandat, si ce probleme ati avut? mersi mult..pupici![]()
andreea
Raspunsuri
mcm spune:
Welcome in my club!
In timpul sarcinii nu am avut probleme cu spatele dar am evitat sa stau mult in picioare pentru ca am avut cerclaj.
Insa dupa sarcina am avut dureri de spate (si de la epidurala) si apoi din cauza greutatii bb-ului care mai trebuie tinut si in bratze....
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)
toanca spune:
Daca iti doresti un bebe, nu mai ti cont ca o sa te doara spatele sau mai stiu eu ce ...
Eu am 20 sapatamani si inca nu am dureri de spate.
Probabil ca o sa apara sau nu aceste dureri.
Dar, parerea mea este ca se merita sa te sacrifici pentru un bebe.
Asa ca multa bafta!
Toanca si bebe Matei 20+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos
PatriciaArdeleanu spune:
eu am o dubla scolioza si de aici dureri foarte mari de coloana aproape tot timpul. Inainte de a ramane insarcinata, mi-era frica de durerile din timpul sarcinii, de care si eu stiam ca se accentueaza, mai ales ca multa lume din jurul meu imi spunea acelasi lucru.
a fost total invers, in timpul sarcinii nu am stiut ce este aia durere de spate, m-am simtit mai bine ca niciodata, ca nici mie nu imi venea sa cred!
din pacate, au revenit dupa nastere...
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos
alexandrina spune:
E adevarat, sunt multe mamici care se confrunta cu dureri de spate.
Si mai ales cele care au avut probleme si inainte.
Eu am un inceput de lordoza, nu i-am mai zis la medicul de familie ca si-asa face din tantar armasar. M-am documentat cat am putut si incerc sa am grija. Important e sa ai grija de pozitia coloanei tot timpul, atat in pozitia sezand cat si in picioare sau in mers si daca ai posibilitatea sa inoti cat mai mult.
Pentru mine durerea este cea mai suparatoare in timpul somnului, au fost cateva dimineti in care m-am trezit mai obosita decat m-am culcat. Dar am facut o descoperire epocala pentru mine care s-ar putea sa nu fie valabila la altele: am renuntat la perna si noaptea spatele nu-mi mai pune probleme deosebite.
Daca vrei cu adevarat un copil, nu poti amana la nesfarsit. Cred ca doctorii pot sa-ti recomande si ceva centura speciala in functie de afectiunea ta.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
ludmmyla spune:
Buna eladea2005!
Si eu probleme mari cu coloana (dislocare de vertebre L3 si tasare de coloana de la L2-L3-L4-L5). Cand am avut accidentul mi s-a spus ca nu prea am sanse mari sa duc o sarcina pana in capat din cauza coloanei si uite ca sunt in sapt 38+ si astept sa nasc in orice moment. Acum de cateva zile imi este greu pt ca imi este mare burta, dar crede-ma ca merita! Daca vei avea grija de tine si o sa te menajezi un pic, urmand sfatul medicului care te va supraveghea atunci nu cred ca o sa apara probleme majore.
Capul sus si daca chiar vrei sa ai un bb atunci nu ai de ce sa te temi pt ca eu zic ca merita efortul.
Bafta multa Monica 38+
dananita spune:
salut!
Am o prietena cu 2 ani mai mare decat tine, cu acelasi diagnostic. Acum are un BB de 3 ani si unul de 7luni. A avut dureri suportabile de spate in timpul sarcinii, insa acum sufera foarte mult. Ea spune ca a meritat efortul si nu regreta nimic.
Zi buna!
Danutza Bananutza
dutza
I'm coming!
ancadm spune:
Buna!
Si eu am scolioza si sunt la a doua sarcina. Nici la prima, nici acum nu am avut probleme prea mari cu spatele. In nici un caz nu m-a mai durut spatele acolo unde ma durea inainte, ma doare doar bazinul si la baza coloanei. Probleme mai mari apar dupa nastere, atunci cind trebuie sa stai mai mult aplecata sa schimbi bb-ul si sa il tii in brate. O masuta de schimbat mai inalta ajuta foarte mult.
Anca
utocatalina spune:
Pe mine din luna 3 ma doare spatele si inainte nu am avut probleme deloc!
Cafeluta draguta
Bianca
19+
Sa nu depunem armele si vom reusi!
ancadm spune:
Din cite observ eu la cele care nu au avut probleme cu spatele inainte de sarcina au aparut dureri mai mari decit la cele care aveau ceva probleme diagnosticate
.
Anca
Dory232002 spune:
eu am avut probleme cu coloana inca dinainte de a ramane insarcinata cu mult timp.Dar cu toate astea nu am tinut cont atunci cand ma-m hotarat sa fac un bb.Am avut probleme destul de mari la inceputul sarcimii si din acest motiv am stat acasa in CM. de la 2 luni, la pat.Cu timpul durerea sa ameliorat, iar acum cand sunt in ultima luna de sarcina , durerile au inceput sa reapara, dar sunt dureri peste care am trecut cu bine din dorinta de a avea un copil.