Credeam ca moartea e stilata
Raspunsuri - Pagina 3
ana maria spune:
In momentul cand am aflat ca bunica are metastaze am inteles ca rolul nostru este sa ne bucuram alaturi de cei dragi dar si "sa-i ajutam sa moara frumos". Din pacate nici ea nu avut parte de o moarte stilata ci in chinuri cumplite... Dar cineva spunea ca suferinta ne apropie de Dumnezeu... Dupa aproape 2 ani am reusit sa mi-o amintesc asa cum era inainte de chin..
Dumnezeu sa-l odihneasca!!!
Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Anculina
Nu, nu ne-au dat, nu ne-au zis sa ii facem nimik...in ultima lui zi de viata si de chin i-am facut noi, cu de la noi putere injectii cu algocalmin si piafen, dar...nu si-au mai facut nici un efect...a gemut si s-a vaitat inconstient fiind pana in ultima clipa...
Imi pare rau.
Imi cer scuze, nu vreau sa fac pe desteapta, dar am oroare de suferinta fizica.
Cereti medicamente impotriva durerii. Fortral, morfina, ..
Stiu ca sunt oameni care nu accepta asa ceva, dar ceilalti pot fi scutiti, macar partial, de durere.
Inca o data imi cer scuze, nu am vrut sa supar.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
Sasha.p spune:
Sincere condoleante, Anca. Iti doresc putere multa sa poti sa incerci macar sa iti alini suferinta. Stiu exact prin ce treci, mama a murit acum 1 an si 8 luni in aceleasi chinuri si cu aceleasi probleme de igiena provocate de o blestematie de cancer. Si s-a chinuit ani buni cu operatii si tratamente alopate si apoi naturiste si tot degeaba. Cu o zi inainte mi-a spus ca nu mai poate sa lupte dar nu am crezut ca va pleca asa repede de langa mine. Macar a apucat sa il vada pe Sasha ( avea 5,5 luni pe atunci), dar din pacate el nu o va tine minte pe bunica lui.
Asa a fost sa fie, noua ne este foarte greu (parintii mamei traiesc si si-au pierdut ambele fete !!), dar poate ei si fratelui tau le este mai bine acolo unde or fi.
Ai grija de tine si de ai tai.
Anca si BB Sasha
Copilasi de Aug - Sept. 2003
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos
laureta spune:
Sincere condoleante, Anculina!!Imi pare rau de pierderea si de marea suferitza .Sunt alaturi de tine
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)
Poze
Elise spune:
Condoleante.
Nu stiu de ce, nu mi-am imaginat niciodata moartea ca pe ceva demn, ca intr-o piesa de teatru.
Se spune ca ne nastem si murim singuri.
Singuri poate ca nu, dar dezveliti de masti, da.
Moartea este unul din capitolele vietii care nu sint gratioase, si in care nu putea sa zimbim frumos si sa ne jucam rolul: e ca si nasterea (ati vazut ce fetisoare suparate si chinuite au copiii cind se nasc?), ca toate durerile, suferintele si tragediile pe care le traim de-a lungul vietii. Si cin fata carora nu sintem nici frumosi, nici demni.
Eu, personal, nu mi-am propus niciodata ca sufar frumos. Mi-am propus sa nu sufar. Probabil daca as avea o boala de acest gen as scurta-o cit inca as avea control. Si probabil daca vreunul dintr-ai mei ar avea-o, as face tot posibilul sa nu constientizeze asta: cu morfina, sau orice altceva si-ar face efectul.
Elise
Elise spune:
quote:
Originally posted by nematics
Elise,
roaga-te la D-zeu sa nu fii tu supravietuitorul, bolnavul fiind cel drag...
Nematics,
cred ca eu si el sintem jumatatile aceluiasi intreg, deci mi-ar fi indiferent ce jumatate supravietuieste, as suferi la fel de mult.
Elise
anda141 spune:
quote:
Initial creeata de Anculina
Cand vorbim despre moartea noastra sau a altcuiva din jurul nostru si ne gandim exact la momentul mortii, cand pleci pe lumea cealalta, ne imaginam asa, ceva elegant, suntem curat imbracati, frumosi, intregi corporal, ne luam " La revedere ! " de la cei dragi, lasam cu limba de moarte cateva mesaje pline de intelepciune si...ne dam duhul...
Cati dintre noi se gandesc la moarte exact asa cum e ea ? Groaznica.Unii mor in spitale, rapusi de boli groaznice, altii in accidente aviatice sau de masina, altii in incendii, etc...
Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !
Cine-a zis ca privim moartea ca pe ceva elegant? Niciodata nu mi-a trecut prin cap asa ceva, ca fiind "stilata". Din contra mi-am imaginat ce e mai rau. Asa cum ai zis tu "groaznica". Pentru ca asta e cea mai crunta. Si nu cred ca e cineva care se gandeste ca ar fi ceva frumos. Insa eu am credinta ca odata ii vor revedea pe cei dragi.
Condolenate pentru fratele tau!!!
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
Mirela72 spune:
Am plans cand am citit mesajul tau.
Sa-l odihneasca Dumnezeu si pe voi sa va intareasca.
E cumplit ce i s-a intamplat fratelui tau. Nu am cuvinte. Imi pare foarte rau.
Mire-mama de fetita frumoasa