cosuri ca la pubertate

cosuri ca la pubertate | Autor: clyo

Link direct la acest mesaj

de vreo luna de zile am partea de jos a obraji;lor (spre maxilar) plina de cosuri mari si urate, sub piele, unul langa altul.
nici la pubertate nu am fost asa.
pentru ca deja urcau spre frunte, m-am dus la cosmeticiana si mi le scoata, m-a chinuit mai rau ca la nastere , am fost o perioada ok acum au aparut iar.
as vrea sa ma duc la doctor, dar la care?
dermatolog, endocrinolog?
sa mai merg la un tratament cosmetic?
nu stiu ce sa mai fac, ma demachiez in fiecare seara si dimineata cu produse bune, nu am schimbat crema, fondul de ten.

va rog sa-mi dati ceva sfaturi ca sunt disperata.
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iri_sori spune:

ar trebui intai la un dermatolog ,dacA NU TE DUCI LA MEDICUL DE FAMILIE SI ITI DA TRIMITERE unde crede de cuviinta

iri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Si eu am aceeasi problema de ceva timp. Numai ca mie imi ies pe barbie. Si ma dispera, ca sunt si dureroase, pe langa faptul ca sunt inestetice.Nu exista nici o metoda de a scapa de ele?Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

sa stii k si eu am avut o perioada mari probleme cu cosurile, din cauza pubertatii
trebuie sa ai o igiena stricta si riguroasa a tenuli,
demachiat dimineata si seara obligatoriu chiar daca nu ai fost machiata
scrub odata pe saptama, poti folosi traditionala metoda cu malai
curatatul fetei cu o lotiune care sa contina ceva alcool (nu mai stiu cum se numesc lotiunile alea dar curata fata foarte bine)
folosirea zilnica a unui produs special pentru cosuri ( iti recomand lotiunea multi beneficii de la clearskin avon - daca se mai produce, folosita odata sau de 2 ori pe zi p0ana dispar cosurile, apoi gata k eu am insistat si mi-am uscat pielea fetei ingrozitor)
foarte bune sunt si mastile cu argila (1 plic e 6000 lei noi, eu fac vreo 5 masti dintr-un plic, argila e buna pt multe chestii, sunt indicatii pe spatele plicului, oricum pt acnee se amesteca doar cu apa )
NU te spala pe fata cu sapun !!! acesta favorizeaza producerea sebumuli si nu te sterge pe fata dupa ce te speli sau schimba zilnic prosopul de fata si foloseste-l doar tu
NU cumva sa iti spargi cosurile pt k vei raspandi bacteriile pe toata fata
sper sa te ajute cu ceva sfaturile mele, si eu m-am documentat o gramada cand aveam eruptii vulcanice pe fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna,am avut si eu o data o problema cu cosurile desi niciodata, nici in adolescenta nu am avut. dar dupa o perioada de cateva luni ultra stresanta mi-au aparut pe frunte. eram oripilata... nu am facut ceva deosebit, au trecut de la sine in vreo cateva saptamani bune. poate si de la soare, plaja...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Clyo,exact asa am si eu de vreo doua luni,cosuri in partea de jos a fetei,spre maxilar.Cred ca e ceva hormonal.Si eu ma demachiez dimineata si seara,dar degeaba.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
http://romark.ro/ortodox/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

fetelor, va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmyna spune:

si eu am probleme cu cosurile care ies pe sub piele.eu ma dau cu apa de fata de la bebe young (cu alcol)care pe urma ma dau pe fata cu un peeling -visibly clear de la neutrogena dupa care ma clatesc cu apa si pe urma cu crema de la clearasil care e foarte buna si ii prieste tenului meu este intrun tub de 30ml si asa fac dimineata si seara si cand ma machez pe urma ma demachez si iar ma spal.si asa am mai scapat de ele.in nici un caz cu sapun..

carmenn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanya spune:

Si eu am un ten cu probleme, si de cand folosesc pachetul acela care e la promotie acum de la VIchy (lotiunea de curatat, cremea anticosuri si lotiunea astringenta) am o fata mult mai curata si mai luminoasa, iar porii sunt inchisi, chiar da rezultate.

Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce

Tanya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Acneea adulta nu se trateaza la fel ca cea juvenila, deci nu folosi produse care contin alcool si nici sapun. Nu le scoate la cosmeticiana, pe langa ca doare ca naiba raman urme.
Cauzele pot fi si hormonale, medicamentele, anticonceptionalele, produse nepotrivite tipului de ten, alimentatia.
Poate e cazul chiar sa schimbi produsele cosmetice, tenul se modifica in timp si daca e chiar grav consulta un endocrinolog.
Poti dai o cautare pe net dupa "cystic acne" sau "nodular acne" sa afli mai mult info.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Si eu te sfatuiesc sa apelezi la un dermatolog. Am lucrat in domeniu si am avut o multime de paciente care erau "nenorocite" de cosmeticiene, cand, de fapt, aveau o problema care se putea rezolva din start mult mai simplu. Succes!

Incearca la un cabinet privat. E mai bine.

Tzuni

Mergi la inceput