croissante

croissante | Autor: mephala30

Link direct la acest mesaj

Va dau o reteta grozava de croissante.
www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?p=140533#140533" target="_blank">aici aveti poze, pas cu pas.

Ingrediente:

-1/2l apa minerala
-200 ml ulei
-4-5 linguri de zahar
-un cub de drojdie (25 gr)
-faina cat cuprinde (aluatul sa fie molcut, bun de intins)- merge cam un kg.
-3 linguri cacao
-un varf de sare
-esente (eu am ales esenta de migdale)

Drojdia se dizolva in putina apa minerala calduta. (incalzita pe foc)
Apoi se amesteca cu uleiul, zaharul si esenta.
Se adauga in final faina.

Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Se imparte in doua: una din parti se amesteca cu cacaoa.

Se intind 2 foi: una alba, una neagra, se suprapun si se taie foaia in 8 bucati (cum sunt feliile de pizza).

Se umplu cu gem de caise (sau cu finetti...eu n-am incercat), se ruleaza dinspre exterior spre interior si se baga in cuptorul incalzit (170 grade C) pentru 30-35 minute. (verificati...si cand sunt gata, le scoateti)


Sunt delicioase, iar aluatul e super pufos.
Incercati!

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin