Pacientele Dr. Mihalache, CFR2 (cap.5)
Raspunsuri - Pagina 15
pmihaela spune:
Buna seara, tuturor ce sunt "prin cartier"!
Eu am lipsit o perioada mai mare din Bucuresti (delegatii... servici) dar cum am ajuns la net am si citit tot, sa nu raman cu ceva in urma. Nu degeaba am zis ca o sa aman laparoscopia, chiar nu pot, posibil prin ianuarie, ca sa nu stau totusi de sarbatori prin spitale...
Oricum, am vazut ca mai multe fete au luat o pauza de tratamente, ceaiuri, etc. Asa am facut si eu, si sa stiti ca daca uneori ma mai intepa, supara cate ceva, acum parca n-as mai avea nimic, desi speram la mai mult...
Oricum parca sunt ceva mai relaxata si mai fara stres pe tema asta, mai e stresul de la servici,ca asa suntem noi fetele, constincioase![]()
Vad ca multe fete s-au indreptat spre FIV, e bine ca ati luat o hatarare de acest gen, probabil ca nu e prea multa pierdere de timp,mai multe sanse de reusita, iar daca au fost si banutii...si mai bine...Bafta multa la toate!
Iar cu gheata aia, aisberg sau ce o fi, tot trebuie spart odata si-odata, asa ca la atac!
Va pup pe toate, si chiar daca nu mai scriu ca nu prea am ce, oricum va citesc si va veghez din umbra!
galinarodica spune:
Buna seara fetelor,
Eu sunt noua pe aici (pe la FIV imi mai fdac veacul). Stie cineva cat costa setul ala de analize complete si pe unde se poate face?
Si acum sa va spun eu ce ma framanta......ca de deformatie profesionala; eu sunt jurnalist si aspiranta la mamica...tomnatica ce e drept dar asta e. Mai fetelor am inteles ca la Giulesti si nu numai (nu vorbesc de clinicile private) plata se face ca donatie.......pai asta nu inseamnba ca de fapt procedura e gratuita, adica se plateste de casa de sanatate probabil si doar tratamentul adica gonalul sau ce o mai fi se plateste dar si ala se poate 50% compensat dar doar 1 pe luna, ma rog. Ori in capatana mea asta inseamna ca dupa ce ca suntem noi necajite cu problema cu bebe astia ne mai si baga mana in buzunar si destul de adanc...
Nu va temeti ca nu o sa scriu despre asta ca dara si eu vreau un bebe, dar macar mi-am racorit sufletul si constiinta si am spus cuiva.
Va pup si succes.
kla78 spune:
salutari!!!
NATASHICO-habar n-am cum imi face FIV-ul...eu cred ca pe stimulare,banuiesc asta deoarece si inseminarile mi le-au facut tot cu stimulare....uite ca am intrebat fetele de la "FIV" si am vazut cat sunt de "saritoare"nu am primit nici un raspuns...nimic!am vazut ca povestesc ele intre ele care se stiu dar mie nu s-au sinchisit nici una sa-mi raspunda.
stii ce ma dispera pe mine cel mai mult in Romania?...ca nu schimba sistemul de asigurare...adica:atata timp cat o persoana contribuie la statul roman (CAS sau cum ii zice )ar trebui sa aibe reduceri la medicamente,tratamente etc.....cum e aici:sotul meu lucreaza cu contract de munca si totul in regula,ei bine....eu fiinda sotia lui chiar daca nu am rezidenta si nu muncesc sunt beneficiara sotului meu,adica am aceleasi drepturi ca el...la medic si multe altele.eu sunt aici de 4 ani si de 3 ani fac tratamente dar in tot acest timp inca nu am ajuns nici la 100€ din toate tratamentele care le-am facut.....ex:10 fiole de Gonal F aici costa 316€ iar eu le iau cu 3€...cat despre inseminarile care le-am facut au fost toate gratuite...binenteles la sipalul de stat dar nu e nici o diferenta intre ei si particulari.....aici la particular merge cine are o varsta mai inaintata si nu are timp de asteptare....eu am asteptat un an pana m-au chemat sa incep trat. si analizele......
daca ar fii ca aici sunt sigura NAtashico ca nu ar trebui sa astepti pana dispui de banii necesari pt FIV...si culmea...am auzit ca romania cere natalitate!pai daca ar putea toate fetele care vreau sa faca bebei (si n-au bani!) sunt sigura ca natalitatea va creste!
IMI PARE RAU NATASHA CA TREBUIE SA TRECEI PRIN ASA CEVA ....CA SA AI UN BEBE TREBUIE DINAINTE SA-L CONCEPI SA TE GANDESTI LA BANI...LA NAIBA CU STATUL ROMAN SI MAI VREM SA INTRAM SI IN "UE"
m-am cam intins dar cand am vazut ca ai zis ca n-ai bani sa faci FIV m-am suparat rau de tot pe romania noastra!
GALINARODICA-eu nu pot sa-ti zic cat costa analizele dar o sa-ti raspunda fetele .
PICCAFLOR-sa ne zici si noua ce i-au zis sotului tau urologul!
MURA,MIHAELA si toate fetele va pup dulce!muak!muak!
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho
piccaflor spune:
Pup dulce toate fetele!

KLA sotul meu are programare la urolog pe 25 oct...
Eu voi merge marti sa fac ecografia pt confirmarea polipului si testul papanicolau...
I-am scris doctorului Tutunaru asa cum m-ai sfatuit tu,dar deocamdata n-am primit nici-un raspuns...
Dar asa cum ai zis si tu,si eu cred ca facind o laparoscopie s-ar putea rezolva ambele probleme...ar putea indeparta polipul si in acelasi timp ar vedea si in ce stare sint trompitzle...sincera sa fiu mi-e putin frica sa fac HSG...mai ales ca aproape toate fetele spun ca e dureroasa...
BUBULINA am uitat sa-ti spun ca am citit articolul si e foarte interesant...multam'...
Parca ai scris tu la "naturiste si homeopate" ca nu se gaseste in Buc "branca-ursului"...asa e?...ai idee unde s-ar putea gasi?...
GalinaRodica ti-as raspunde cu cea mai mare placere insa nu stiu...cu siguranta iti va raspunde vreuna dintre fete...
Va pupic pe toate

kla78 spune:
PICCAFLOR-medicul tutunaru iti va raspunde sigur....doar ca saracul am auzit ca are ffffff multe paciente si pe langa asta il mai suna si prin tel multe..chiar si romancele care sunt plecate afara din tara(ex.eu) care l-am tinut la tel. mai bine de 30 minute
......iti va raspunde sigur in cateva zile.Mai lasa frica deoparte,gandeste-te ca tot ce faci va avea un final fericit!eu sunt in stare sa trec prin orice tortura numai sa am un bebe!ia exemplu de la mine!!!
pupa fata toate fetele curajoase!!!
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho
megbeng spune:
natasha

..am luat deja legatura cu ioana! mii de multumiri!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
7+
pozne de-ale mele
bubulina1 spune:
piccaflor, in Buc se gaseste tinctura de branca ursului la Plafar dar la sticlute de 50 ml, adica f. mici si costa cam 50.000 lei vechi. Iar oferta pe care am gasit-o era de 500 ml la 250.000 lei vechi. Si mi se pare o afacere f. buna. Asa ca daca nu se intampla nimik nici luna asta, dupa CM trec la atac ![]()
Pupici
"Speranta moare ultima"
piccaflor spune:
BUBULINA merci mult pt informatii
...
Si eu m-am gindit sa incerc cu branca ursului,sub forma de ceai pt mine, iar pt sotul meu sub forma de tinctura...a!!..si am vazut ca naturistele recomanda cu caldura ceaiul de naprasnic...o sa-l incerc si pe asta...
O sa merg la plafar sa vad daca le gasesc...si daca nu sint ft scumpe le iau de aici,daca nu,imi voi lua in decembrie cind vin in Romania...
KLA esti o scumpica
...si sa stii ca iti admir curajul...
Pupici pt toate fetele
Natasha71 spune:
Buna, fetelor!
Piccaflor,
tinctura de branca ursului sa o iei pana la ovulatie, apoi o intrerupi, pt ca este contraindicata in sarcina.
KLA,
imi pare rau ca nu ai primit raspunsul dorit la FIV
, dar uite, din cate am citit si am spionat eu pe acolo (apropo, vezi ca este si arhiva in care poti 'sapa') am inteles asa: ca tratamentul de stimulare dureaza 2 saptamani, apoi se recolteaza ovocitele (punctia) si dupa 2 zile se face transferul embrionar (ET).
Tu ai intrebat cat dureaza de la cm pana la ET, dar asta depinde de clinica, si anume in ce zile au stabilit ei sa se faca fertilizarile (banuiesc ca si ei lucreaza cu loturi de paciente), deci ciclul tau nu prea are importanta cand este, ei iti fac niste injectii de stopare a ovulatiei tocmai pt a incepe stimularea si deci pt a controla momentul cand ovocitele ating gradul de maturitate.
La asta m-am referit eu in mesajul anterior cand am spus ca exista si clinici unde se face FIV pe ovulatia pacientei (nu pe ovulatie naturala, desigur ca se face stimulare 'la greu').
In sfarsit, nu stiu daca m-am exprimat coerent, dar mai bine iti dau un exemplu concret: o fata de la FIV era in ziua 24 a cm, i s-a facut o injectie cu diphereline pt 'intreruperea' cursului firesc al ciclului, dupa 16 zile a avut o mica sangerare care nu seamana totusi cu un cm normal, tot dupa 16 zile a inceput tratamentul de stimulare (stimulare care nu are nici o legatura insa cu sangerarea respectiva, care am inteles ca este relativ normala). La 2 saptamani de la inceperea stimularii urmeaza punctia si dupa 48 ore de la punctie urmeaza ET-ul.
Sper ca te-am lamurit cat de cat.

Uite aici un articol foarte interesant despre FIV, cu niste ilustratii excelente: http://www.reclamamascataatentie/infertilitate/fertvitro.htm
Va pup cu mult drag pe toate

, si va doresc un weekend cum va place!
bubulina1 spune:
Neata fetelor! Eu nu am vesti prea bune, azi m-am trezit cu uratii pe cap desi speram din tot sufletul sa scap, macar pentru 9 luni. Se pare ca de cand nu am mai baut ceai de napraznic, mi s-a scurtat iar CM asa ca de luna asta trebuie sa ma apuc din nou de el, dar o sa beau si tinctura de branca ursului care tocmai mi-a sosit! Mai trebuie sa iau si Masdonynon si gata. Sper sa am rabdare, caci trebuie sa tin minim 3 luni tratamentul.
Va pup pe toate.
"Speranta moare ultima"