lichen striat

lichen striat | Autor: ELIZA MIRON

Link direct la acest mesaj

Am un baietel de 4 ani si jumatate si pe la 2 anii-au aparut pe corp pete mai deschise la culoare.Am fost la dermatolog, ma speriasem ca ar putea fi vitiligo, dar m-a "linistit" si mi-a spus ca ce are el se numeste "lichen striat", o boala care nu se stie din ce motive apare si ca dispare de la sine dupa o anumita perioada de timp. Mi-a dat atunci tratament cu ADVANTAN,in fiecare seara dupa baie si dupa o luna o seara da, o seara nu.Petele s-au mai estompat, pe urma au inceput sa devina din nou vizibile.Dodo e brunetel si cand e bronzat se vad si mai mult.S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELIZA MIRON spune:

Chiar nu stie nimeni nimic despre asta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Eu am avut "lichen plan" la 18 ani. Nu stiu daca este acelasi lucru, dar sa stii ca, in afara problemei estetice (ca aratam ca un dalmatian pe picioare pentru ca m-am dus si la mare...) nu a fost nimic grav. Nu a ramas nici un semn si nici nu a mai revenit dupa vara respectiva.

Multa sanatate.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns.
Ai facut un tratament sau a trecut de la sine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eliza,
Si sotul meu e cu "lichen plan". I-a mai aparut o data acum vreo 3 ani si i-a trecut (intamplator sau nu)de la sine am zis noi, in acelasi timp in care facea niste bai cu apa cu sulf pt coloana.
Acum i-a aparut din nou...sunt ca niste bubite mici sau mai bine zis pete mici ca dupa piscaturi. A spus dr. ca ar putea fi pe fond de stress; acum se da cu o crema preparata la framacie si s-au mai atenuat, i-a mai dat Magne B6 si Vagostaby, (un medicament din plante, pt linistire, pe care sotul nu-l ia pt ca prea l-a adormit prima data).
oricum el a fost si este mai sensibil la piele, a mai avut prin studentie (acu vreo 10-12 ani o dermatoza sau dermatita...sau ce o fi fost).
Sanatate multa puiutului,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by ELIZA MIRON

Multumesc pentru raspuns.
Ai facut un tratament sau a trecut de la sine?

Da,am facut tratament cu cortizon, care nu este f.simplu (trebuie sa maninci fara sare, etc). Dar asta s-a intimplat prin anii 80, deci poate ca de atunci lucrurile au mai evoluat. Cind am fost la mare in vara respectiva si la mine petele erau f.evidente (mai deschise la culoare). Dar dupa aia au trecut complet pe picioare. Am avut si la incheietura miinilor si acolo au trecut mai greu, au ramas citiva ani ca niste urme de arsuri, dar nu f.evidente.
Si la mine raspunsul a fost: stress (tocmai terminasem prima sesiune din viata mea de studenta si avusesem 5 examene de an...). Dar la voi nu prea se aplica: ce stress poate avea un copilas ?
In orice caz nu este mare lucru, nu te ingrijora...
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Va multumesc amandurora!
De stress nu cred ca poate fi vorba la un pitic de 2-3 ani, mai ales daca e un copil iubit si vesel pe care toata lumea il adora.Cand am fost la medic si mi-a dat tratamentul cu advantan s-au estompat petele destul de mult si dupa o perioada de timp au reaparut, dar n-am mai repetat tratamentul pentru ca acest madicament e tot pe baza de cortizon si noi am mai facut si cand am avut laringite(cam de doua ori pe an) si e destul de mult pentru un copil.Nu vreau sa-l transform intr-un endocrinopat.Presupun ca din acelasi motiv ne-a spus medicul dermatolog sa-l lasam in pace ca-i vor trece petele in timp.Oricum vreau sa mergem din nou dupa vacanta pentru ca si noi am fost la mare si sunt foarte vizibile.Sa vedem acum ce ne va spune.
Inca o data va multumesc si va uram si voua multa sanatate la puiuti!

Mergi la inceput