Bebe nascut in USA

Bebe nascut in USA | Autor: michelle7

Link direct la acest mesaj

Salut . Sunt USA cu sotul meu care are viza de lucru. Eu am viza H4 care nu-mi permite sa lucrez asa ca m-am gandit ca acum ar fi momentul ideal sa facem un bebe mai ales ca amandoi ne apropiem de 30 de ani. Stie cineva sa-mi spuna daca voi primi vreun ajutor din partea statului american, sau ce avantaje are copilul/ familia noastra. Faptul ca copilul va fi cetatean american ne garanteaza in vreun fel sederea in sua ????

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Michelle, nu stiu foarte multe detalii, dar stiu ca bebe cu cetatenie americana nu garanteaza sederea in SUA a parintilor (doar dupa ce copilul implineste 21 de ani poate face cerere de green card pt. parinti - reintregirea familiei).

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapacila spune:

Din pacate nu ai nici un avantaj, in afara faptului ca ai un bebelus mic si dulce nu mai ai nimic. Nici macar sa nu intrazniti sa cereti welfare asta in cazul in care nu vreti sa zburati amandoi. Sotul tau ar trebui sa stie mai bine daca are doar viza de lucru. In cazul in care sunteti rezidenti permanenti se mai schimba treaba, dar asta nu e cazul la voi. Eu sunt casatorita cu cetatean american si am rezidenta dar si aici a fost o conditie. In cazul in care voi aplica pentru welfare voi fii deportata. Oricum, pot sa fac asta daca chiar insist numai in momentul in care voi deveni cetatean.
Copilul va avea toate drepturile unui cetatean american, voi niciunul, cand vi se termina viza trebuie sa respectati si sa plecati, nu va bazati pe faptul ca bebele e american. Asa cum a zis si Michelle el va poate aduce aici, numai cand va implini 21 ani, pentru reintregirea familie, pana atunci nu se poate face nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

multumesc mult. banuiam si eu ca asa stau lucrurile . nici prin cap nu-mi trecea sa cer welfare dar n-as fi vrut sa ratez ceva din necunostinta de cauza .... Nu-mi vine sa cred cat de repede si de civilizat se comunica pe site-ul asta si cand te gandesti ca l-am gasit din greseala!!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea eu am avut o prietena exact in sit. asta. A facut un bebe, copilul are cetatenie americana dar voi nu aveti dreptul sa o capatati pt. asta. mai stiu ca i se mai dadea mincare dupa ce a nascut, bonuri valorice o gramada. sotul ei era postdoc. La vore 2 ani s-au intors in tara. daca vrei o sa-i trimit emai sa intreb mai multe.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

ar fi super daca mi-ai da niste info . mi se pare ciudat ca o tara ca america nu sprijina mamele. poate e poate din cauza ca americanii fac oricum o gramada de copii?? sau poate nu vor sa incurajeze imigrantii ???

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

din pacate nici cetatenii americani nu beneficiaza de ma multe avantaje. Mamele au dreptul sa stea acasa cu polilul nou nascut 1 luna jumate timp in care iau 85% din salriu. Dupa asta fiecare se descurca cum poate. Copilul e trecut la taxe... de fapt dac platiti taxe in sua si voi beneficiati de asta.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Da, Adrienne, dar stii si tu, ca il treci la taxe si beneficiezi de o deductie amarata de $1,000 de copil, big deal! Cand tu de fapt cheltuiesti cu copilul mai mult de atat.

Acuma cu luna aia jumate e discutabil (opt saptamani daca ai cezariana). Doua saptamani musai sa le iei inainte sa nasti, una e garantat neplatita fiind de " asteptare" , restul de patru saptamani dupa ce nasti. Daca firma la care lucrezi are peste 50 de angajati, beneficiezi de FMLA (Familiy Leave Act, dat de dragutzul Clinton, ce rau imi pare dupa el), adica 12 saptamani, daca nu, ramai in cele 6 sapt. Mi se pare ca e mai putin 85% din salar si primesti in cazul cand compania unde lucrezi nu are asigurare privata de disability. Daca are (a mea a avut) primesti salarul integral, minus prima saptamana, deci 11 platite. Cei 85% ii primesti de la statul unde locuiesti si este o limita de $300 pe saptamana (in NJ, dar depinde la stat la stat). Deci daca tu ai sa zicem $1,000 pe saptamana salar , nu primesti $850, ci numai $300.

Mergi la inceput

multumesc tuturor pt raspuns

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Buna,
Stiu un caz in care a nascut aici bb, sotul era cu viza de lucru pt 2 ani, si dupaia au fost dati inapoie in ro, si le-a zis sa vina cu alta viza, sau sa astepte pana bb are 21 de ani sa fac areintregirea familie.. nu ai nici un avantaj ca bb e nascut aici.
Cazul meu:
Eu am primit de la stat ajutor in timpul sarcini, si dupa un an de zile, si la copil si in zi de azi ii sunt platite de stat toat evaccinurile.
Eram rezidenta (sunt si acuma), casatorita cu cetatean american.
Pt o gresala medicala, facuta de draguti medici din US de la ER, nici o firma de asigurari nu a vrut sa mai aiba ceva deaface cu noi, asa ca m atrezi si eu dupa 6 luni de Us, gravida si fara asigurare, venit mic (ii mergea foarte prost firma la sot atunci), m-am dus si le-am aratat tot, acte, respingeri, greseli medicale (in urma carora ma puteam imbogati daca stiam, asa ca nu am stiu si am saracit cu 4 mii $ in doar o luna).
Ei mi-au dat tot, si cezariana a fost gratis, nu am platit absolut nimic, ba chiar ma incadram si la acel program pt mancare la bb pe gratis si pt familie cateva cumpaone, dar nu mi-a placut varietatea de mancaruri care o ofereau ei asa ca nu am beneficiat de copuane.

Acuma sunt in cautare de asigurare medicala, au trecut cei 3 ani impusi de firmele de asigurari si sa vedem, cine ne vrea .

O zi buna

Nicole mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante(New!)

Exerciti Animate

Mergi la inceput