La France (40)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Buna, fetele!
Intru pe fuga. Nu am avut timp sa citesc.Sib mi-a transmis felicitarile voastre, va multumesc din suflet si promit sa citesc imediat ce o sa am timp. Luni ne-am intors acasa, fericiti! am o dulceata de fetita; nu am cuvinte sa scriu ce simt, e superba! E cumintica!!! o sa va povesctesc cum a venit pe lume imediat ce voi putea.
Sunt insa suparata, am plans mai devreme pt ca ii curge un ochisor; ieri ne-am intors iar la spital sa vedem ce are; este o infectie, luata din aer; mi-e ata de mila de ea, nu poate deschide ochisorul; ii dau cu picaturi, cu ser fiziologic si o vitamina, dar ii curge ceva galben; plus ca mi-e mi se parea din spital ca are nasucul infundat, dar in spital mi-a zis ca e normal. Voi cum ati curatat nasucul la bebeii vostri?

Intru mai tarziu, merg sa o schimb pe Anaïs!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Bine ai revenit Nadia!
Of! I-mi inchipui ce simti vazindu-ti puiul mic asa cu ochiul lipit ,dar daca te-ai intors deja la spital si au vazut-o si ti-au dat cei trebuia sper sa nu sufere prea mult si sa -i treaca repejor ,cit despre nas infundat eu cu pompita d cauciuc cel mai bine i-i desfundam nasul si cu picaturi cite o data doar ca picaturile nu mi le-a rambulsat niciodata ,nu stiu de ce !
Otilia ,eu am inteles din ceia ce ai spus tu ca efectiv va vine cam peste mina ,tu cu plozii la tine si Jack care are program neregulat si nu e neaparat acasa dimineata ,sa o duceti pe Adelie in fiecare zi la scoala ,eu asta am inteles ,cit despre dormit dupa amiaza ,ei bine eu stiu ca copii fac siesta la scoala dupa masa de prinz ,de la 13h la 16h la noi copii sint la dormitor ,banuiesc ca si pe acolo tot asa trebuie sa fie!

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Bine ati venit acasa, Nadia!
Imi pare rau sa aud ca micuta Anaïs ara probleme cu ochisorul, dar nu-ti fa griji, toate vor trece... Asa e la inceput, cand bebe e mic-mititel, e sensibil si neajutorat, si ai impresia ca se tin toate scai de el, dar cu timpul o sa invete sa lupte si singurica si problemele de acest gen vor fi din ce in ce mai rare.
Ma bucur in schimb sa aflu ca e cumintica si nu te oboseste prea tare!
Iti doresc sa te refaci repede! tine-ne la curent si mai pune-ne poze!

Otilia, si eu cred ca faci bine s-o lasi pe Adélie la gradinita, din o mie de motive. Ca si Aurelia, stiu ca somnul de dupa amiaza e obligatoriu la grupa mica-mititica, te-ai interesat bine ce si cum?

Eu am inceput serviciul de luni. N-am chef, dar dupa cum vedti, ma fofilez cum pot!!!

Va pup

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Nadia, nu te ingrijora ca trece ochisorul.
Si Adélie a avut asa ceva si cind era mica-mica (la o spatamina dupa ce am iesit din maternitate) si in urma cu vreo 2 saptamini. Daca a vazut-o dr. si o tratezi ii trece! Bine ati venit acasa!

Cit despre gradi, eu am inteles ca aici numai cei din grupa mica dorm... dar nu mai mult de o ora! Ori ea are nevoie de mai mult somn! In plus nu vrea sa doarma decit cu mine (of, obiceiuri proaste, la urmatorii n-o sa se mai intimple...)

Si apoi eu in luna septembrie sunt in concediu cu Arthur, si parca as vrea si eu sa profit sa ma odihnesc, iar daca trebuie s-o pregatesc pe Adélie sa plece la gradi dimineata s-a terminat visul meu, o sa fiu obosita tot anul.

Va pup!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

quote:
Originally posted by Otilia
...parca as vrea si eu sa profit sa ma odihnesc, iar daca trebuie s-o pregatesc pe Adélie sa plece la gradi dimineata s-a terminat visul meu, o sa fiu obosita tot anul.

Ba, Otilia, eu as zice ca pregatitul fetitei pentru scoala n-o sa te perturbe pentru tot restul zilei si ca tu cauti (si gasesti) pretexte sa nu ramai fara Adélie!!! Asa-i cu mamele astea, nu se indura sa-si lase puiii sa plece de acasa!...
Las-o sa mearga la scoala, nu-ti mai pune o mie de intrebari, oricat de bine i-ar fi acasa... De exemplu...crezi ca la anul nu va mai dormi dupa amiaza? Si tot va trebui s-o trimiti... Mai bine cat e mai mititica...
Parerea mea...

Dragii de noi
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Si eu va scriu ca sa va salut pe toate. Cred ca numai eu si Anca (Chatonel) mai suntem în vacanta, nu? pentru ca...ei, da! Am si eu 3 zile de vacanta si plus doua din week-end fac 5. Si suntem asa de nebuni ca la noapte plecam în Spania, în foarte nordul Spaniei, lânga Figueras...plecam la noapte si vad ca vor fi ceva furtuni pe drum. Sper ca macar acolo sa avem timp frumos !

Va marturisesc ca eu m-am îndragostit deja de Anaïs Alexia si abea astept sa o tin în brate !!!

Otilic , eu cred ca stiu cam ce e în sufletul tau si stiu ca tu, de fapt, vrei sa o protejezi cât mai mult pe Adélie. Insa e bine sa o lasi sa se obisnuiasca cu oamenii, sa nu fie dependenta de tine si sa capete încredere în ea...si toate lucrurile se vor aranja de la sine. sau mai bine zis : care-i mai dependenta, tu sau ea ?

PS : am zis Otilic intentionat, pt ca imi place cum suna.

Draga Lu , te salut si pe tine. Transmite-i gândurile mele si la Michaela, daca o vezi sau auzi.

Aurelia, bafta la începutul scolii si în lupta ta pt o viata mai buna.

La Mirunda i-am scris, sper sa scape de musafiri repede si sa ma mai bage si pe mine în seama. o pup !

La restul fetelor toate cele bune si ne mai auzim saptamâna viitoare.

Sibylle

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Sibylle, mea culpa, dar zau ca nu e a mea, ti-am zis, alerg intre spital-casa-musafiri, de m-am saturat...de musafiri!
dar saptamana viitoare, gata! Am inchis hotelul ! Glumesc, dar obosita tot sunt...da un semn de viata cand veniti din Spania, poate ne vedem , mergem impreuna pe la mare sau prin Nantes.
Te pupic, drum bun.

Lui Anais -bine ai venit acasa, printesuco...Draga nadia, esti abia la inceputul unui drum plin de aventuri si peripetii, capul sus, curaj si putere! Sunt convinsa ca nu e grav, daca te-au lasat sa pleci cu ea.
Te pup, si pe tine si pe celelalte fete, mirunda

PS Otiilia, draga mea, abia astept sa te cunosc! cat despre dormitul dupamasa, si eu sunt de parere ca contactul cu copiiii va face tare bine printesei tale...DACA ii vei da si tu sentimentul ca asta e bine, ca e ceva POZITV gradinita, si contactul cu ceilalti...

Pupic,

Mirunda

http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

C'est dur dur d'être maman!!!

Merci les filles de sfaturi, of, usor de zis greu de facut, ce-i drept sunt tare dependenta de fetita mea scumpa si cind o las la gradi chiar numai 3 ore ma inec de plins mai rau ca ea, poate! Si-mi fac o mie de griji, daca se loveste, daca maninca nisip cu larve, daca-si prinde mînuta in usa, daca reuseste sa iasa pe strada... daca, daca... Si cind o vad venind... citeodata julita, citeodata cu mînecile ude, alteori cu noroi pe pantaloni si julituri pe picioare, alteori cu zgîrieturi la ochi... Si ea nu vorbeste si nu-mi poate spune niciodata ce se întimpla... Se intoarce acasa, cu o expresie grava pe fata si strîngînd tare soricelu'n brate... Of, chiar se merita?
Asa e, caut pretexte, dar vreau sa mai trag nitel de timp... Daca nu-i in septembrie o sa fie in octombrie, nu suntem la o luna "près".
O sa mearga si-n septembrie dar probabil nu in fiecare zi, numai cind poate taica-sau s-o duca pentru ca eu n-am inima s-o las plingind cu soricelu'n brate!

Va multumesc de mesaje, m-au incurajat, ce-i drept! Of, ce bine era in vacanta!!! Cind e urmatoarea?...

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Otilia, de asta mi-e si mie frica, o sa vina vremea sa-l dau la gradinita (la anu') si Alex inca n-o sa vorbeasca! Asta-i cosmarul meu.

Ma bag si eu in discutie cu ce am auzit de la colegele mele, intr-adevar in "petite section de maternelle" e recomandat sa nu lasi copilul toata ziua.

Otilia, n-am reusit sa-l prind pe sotul meu sa se vada daca poate deschide programul. Pt exemplul pe care ni l-ai trimis n-a fost nici o problema. Te tin la curent!

Noapte buna, fetelor, ma duc la culcare ca mor de somn!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Buna tuturor!

Bun venit acasa Nadia si Anais!

Nadia, nu vreau sa te ingrijorez, dar este numai inceputul!Ca sa eviti pe cat posibil infectiile oculare si nasucul infundat, foloseste serul fiziologic. De 2-3 ori pe zii sterge-i ochisorii cu ser si sa-i faci si spalaturi nazale( cu acelasi ser, o doza este suficienta de fiecare data)

Otilia, imi dau si eu cu parerea din propprie experienta! Eu am fost nevoita sa-l duc pe Seb la cresa de la 1 an si 3 luni, de dimineata pana seara. Mi-a fost ingrozitor de greu, plangeam de fiecare data cand il lasam, in schimb el s-a acomodat asa de bine caci nu-mi pot permite sa renunt la serviciu ca el sa poata merge la cresa in continoare.
Colectivitatea i-a prins tare bine! Vorbeste atat de bine si de clar ca si doamnele de acolo se mira de progresele pe care le face.Se spune ca, copii vor incepe sa vorbeasca daca si parintii le vorbesc in permanenta! Tot timpul, efectiv! Eu ii vorbesc lui Seb de cand s-a nascut. Ii spun tot timpul ce fac, ii explic, ii vorbesc chiar si cand ii schimb "la couche" sau ii pun sosete. Pediatra spune ca acesta este motivul pt. care Seb vorbeste asa acum, dar eu cred ca si colectivitatea a jucat un rol destul de important. Pupici si curaj, niciodata nu este usor, dar gandeste-te ca intr-un fel este spre binele ei.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput