Cat este de rau C III la testul Papanicolau ?
Raspunsuri - Pagina 2

elyanne spune:
Si mie mi-a iesit Pap III, la 6 sapt. dupa ce nascusem... Aveam o rana pe col dinainte sa raman gravida, de care nu stiam, pt. ca dr. la care mergeam atunci n-a vazut-o si a trebui sa cauterizez rana abia dupa ce am nascut. Si in timpul sarcinii s-a agravat...
Dupa tratament si cauterizare si ar niste ovule a iesit Pap I...
Mergeti la dr. si o sa fie totul bine.

Crinutz spune:
Buna fetelor, eu azi am facut cauterizare si a fost ok, m-a durut putin dar a trecut. Asa ca nu va speriati si nu amnati sa o faceti daca nu exista alta cale. Anul trecut cand am descoperit-o era mica si am lasat-o de izbeliste pana anul asta timp in care s-a marit si a cuprins aproape tot colul. Pap a fost C2. Daca o mai lasam mult probabil ca ajungeam la C3 si era mai grav - trebuia sa fac conizatie.
Va pup si aveti grija mare de sanatate ca e mai buna decat toate.Crinutz codita de maimutz

core spune:
Buna fetelor!!Mie mi s-a spus ca am o rana de col,numita ECTOPIE PERIORIFICIALA!Am inteles ca ar fi o rana usora,dar care, de asemenea trebuie cauterizata!!Am cautat pe net,dar nu am gasit prea multe informatii despre aceasta!

Babee spune:
Nu vreau nici sa sperii nici sa contrazic.
Am avut aceeasi problema la 6 saptamani dupa ce am nascut.Daca inainte de sarcina si in timpul ei Papul a fost 2, dupa aceea a sarit brusc la 4.Multe teste au urmat, micile rani au fost cauterizate, dar dupa alte 6 luni,spe teste si biopsie s-a ajuns la concluzia ca a fost o greseala de laborator?!, iar ranile a fost superficiale.Nu vreau sa va spun numarul testelor facute dar se poate intampla sa fie si o greseala nu neaparat sa fie un cancer.
Acum sunt bine, nu am mai avut probleme, sarcina actuala decurge normal si culmea am Pap 1
-----------------------------
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'
Gabriela, burtica si Phillip (6.02.2004)

corina costea spune:
Bine v-am regasit.
A trecut deja jumatate de an de cand am trecut si eu de aceasta problema, am facut in septembrie si chiuretajul dar am mai avut si mici probleme. Nu am scapat asa usor nici dupa cauterizare. In timpul cauterizarii am facut hemoragie, dupa cauterizare cateva zile de hemoragie...........a trecut 3 luni si nu mi s-a inchis rana dupa cauterizare alt stres. La PAP.din nou dupa patru luni C III. Am zis ca asta este si va trebuii sa ma operez. Pana la urma am facut spalaturi cu ceai de pelin si amestecat cu amidon alimentar 10 zile apoi 10 zile ovule cu propilis din nou spalaturi si la ultimul pap din ianuarie mare i-a fost surpriza si doctoritei ca mi-a revenit din nou la CII si rana nu mai sangera si incepea sa se inchida.
Acum am sa merg din nou sa-mi fac si am sa fac acest lucru lunar ca nu vreau sa ma trezesc cu cine stie ce surprize.
Va pupic, Corina

lunna27 spune:
Draga corina,ma gandesc totusi ca ai avut mare curaj sa treci pe tratament naturist(ceai de pelin si ovule de propolis),nu ti-a fost frica din cauza ca rana ta n-ar fi evoluat bine?te intreb ca si eu ma confrunt cu o rana si as da orice sa o pot rezolva prin metode naturale.Cat timp ai facut spalaturi si tratament cu ovule de propolis ai avut contact sexual sau fara?
luna

andreeaben spune:
buna Corina.Eu lucrez la ginecologie si vad f.des coluri cu probleme.S-a intamplat sa vina paciente cu rezultate ingrijoratoare la testul Pap,le-am repetat la noi si nu s-a confirmat diagnosticul.bineinteles au fost si cazuri invers cand veneau doar la control de rutina si plecau speriate pt. ca aflau de cervicita(rana de pe col)de care nu stiau.C3 se traduce in limbajul obisniut ca o "zona nelinistita" care se poate oricand transforma in ceva rau daca nu se intervine.poate desigur sa revina si la C2,dar trebuie repetat Pap testul periodic.Am vrut sa zic ca nu trebuie sa iei de buna o singura parere!intotdeauna sa verifici in mai multe locuri cand simti ca e ceva!ma bucur ca esti bine si astept sa ne dai vesti bune!

corina costea spune:
Buna fetelor,
Sa stiti ca decizia de a trece si pe tratamet naturist ia apartinut doctoritei mele deoarece a mai avut paciente care au reractionat bine la astfel de tratamente. Ea este de parere ca uneori e bine sa incercam si altceva decat clasicele tratamente medicamentoase. Si dupa hemoragia de anul trecut (4 luni incontinuu)dupa ce am epuizat tot ce mi sa prescris de medici ...si am fost si prin spital ultima decizia era histectomia . Mi s-a pus diagnostic de uter fibromatos si asta era solutia. Si dupa atata stres si necaz tot cu tratament naturist am reusit sa oprim hemoragia. Deci eu una am incredere in ambele.Si despre tratamentul naturist tinut l-am tinut asa:
10 zile spalaturile
10 zile ovulele
Dupa aceea pauza pana pana dupa urmatorul ciclu si am reluat din nou.
Iar despre controale medicale cred ca bat recordul.Din ianuarie 2004 si pana in prezent am mers lunar la ginecologie si aproape in fiecare luna mi-am facut si testul Pap.
Cam asta este povestea mea care sper sa nu se mai repete...
VA PUPIC, CORINA