Nunta in Ardeal

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

fetelor, nu va bateti capul cu asta. in Ardeal nu se practica.
La Tg.Mures la cununie si mirii si nasii tin lumanari. la sfarsitul slujbei lumanarile nasilor raman la biserica si asa s-a rezolvat si cu scosul la biserica.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

Phiu.... m-am mai linishtit.... Nu de alta, dar pe aici n-am auzit de asha ceva... Oricum, nashu ii preot (de fapt diacon) ... shi cu prima ocazie il voi intreba ce shi cum tre facut ca sa iasa bine

Nunta noastra
Marturii

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

quote:
Originally posted by krelia

cica.....la o saptamana de la nunta (da' cica se paote si mai trziu).....nasii "scot" ..adica merg cu finii la biserica unde i-au cununat (sau..la oricare alta biserica..cica merge si asa..) si li s emai face o slujba de...nu stiu ce....ocazie cu care cica s-ar lasa lumanarile acolo...
cam multi "cica".....

Mai stii cum te strigam pe-atunci/Icoana cu picioare lungi...
Veneai pe rau sau rau erai/Curgeai in mine pana-n rai...

Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

...ca de obicei prompta...cu informatii....si dezlegatoare de mistere! Pusi!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

quote:
Originally posted by m_monique

fetelor, nu va bateti capul cu asta. in Ardeal nu se practica.
La Tg.Mures la cununie si mirii si nasii tin lumanari. la sfarsitul slujbei lumanarile nasilor raman la biserica si asa s-a rezolvat si cu scosul la biserica.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Ma raliez la ceea ce zici...in Ardeal nici vorba de asa ceva...asa ca am mai scapat de o grija!
...acu' cine vrea se poate duce, evident...

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuanaHis spune:

Noi am lasat lumanarile la biserica...nici nu mi-am dat seama ca are vreo importanta pana sa citesc mesajele voastre.Oricum noi am avut un "noroc" fantastic cu lumanarile....In ziua nuntii a fost extrem de cald afara.Pana s-a desfasurat cununia civila,lumanarile au rams in masina pe bancheta din spate...si S-AU INDOIT de la caldura.A fost haios ca de abia le-au putut duce fetele prin biserica cat am facut "ocolul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Hop si eu:)

Cam astea sunt obiceiurile la Sibiu:)

Se impiedica mireasa sa iasa din bloc cu o sfoara sau la tara de covoare. Nasul plateste:)

Se ia mireasa de acasa cu taragotisti si muzica cum trebe. Exista un vornic care de obicei e din familie care cuvanta peste tot (mire, nasi, mireasa). De obicei asta ne face sa plangem sa ne stricam machiajele:)

Biserica nasu plateste:) Furatu miresei OBLIGATORIU nasul plateste:) Furatul pantofului nasul plateste:) Si eu sincer nu am mai vazut copii sa ceara dulciuri. Mai gasesti unu care te face de mandra minune ca nu platesti pantofu:)

Cam atata cu nasul. Mirele de obicei este supus la diverse torturi (declaratie de dragoste in genunchi, sa zica 10 motive pt care a luat mireasa, striptease) cand se fura mireasa. Prajituri se dau la sfarsit clar. Marturii am vazut da f putin. dansul miresei, ruptul turtei, batice etc nu prea sunt pe la noi.

Da e fain:)

Do not go to bed mad! Stay up and fight!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_evita spune:

La Oradea se practica furatul miresei. Prietenii mirelui fura mireasa si se duc cu ea in diferite cluburi oradene, unde miresele sunt felicitate de DJ-ul din club. Cand se intorc la sala de nunta mirele si nasii trebuie sa plateasca pentru mireasa sau trebuie sa faca diferite prostii pentru a primi inapoi mireasa.
Am vazut imagini in care mireasa a fost furata si dusa la night club, unde a invatat de la fete sa danseze la bara... Am vazut si mire furat care a ajuns cu ajutorul prietenilor la streptease bar si saracul a fost inchis intr-o cusca cu 3 dansatoare care au dezbracat-o pana la chiloti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elfy spune:

ce ma bucur ca si noi ardelencele ne regasim pe aici,interesante discutiile,mai ales ca eu nu stiu de nici unele,si la anul in iunie am nunta mea si la o saptaman voi fi si nasica pe langa Sibiu,eu habar n-am de obiceiuri,am zis ca ma duc sa vb cu parintii finilor(ca nici ei nu au habar) iar la nunta mea am sa fac asa cum cred eu de cuviinta si cum cred ca va fi mai frumos.Mie mi-ar placea tare mult sa ma duca tata la altar dar ..nu cred ca voi reusii,ai mei n-ar zice nimic dar cu neamurile celelalte o sa am de furca.Si mai e atat si eu deja nu mai pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

elfy de ce sa nu se poata sa te duca tatal tau la altar? Asa am facut si eu, si ne-am cununat la o biserica de rit ortodox. Totul depinde sa accepte preotul, acum in general sunt mai deschisi la idei. Cat despre ce va zice matusica X si unchiul Y, eu zic sa nu-ti faci ganduri. E nunta ta, e o zi unica in viata ta si totul trebuie facut dupa placul tau, sa nu te intereseze ce spun unii sau altii. Noi de exemplu n-am tinut lumanari la biserica, au tinut doar nasii, cu toate ca soacra-mea a comentat, de teama a ce vor zice alte rude (de la tara) dar mie chiar nu mi-a pasat. Si am avut nunta dorita. Hai fruntea sus, e un eveniment minunat, nu merita sa-l strici cu nimic, iar pregatirile si stresul dinainte au farmecul lor.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elfy spune:

Alinutza,multam fain de incurajari,de cand am descoperit forumul asta nivelul de stres parca a mai scazut putin,oricum am de gand sa ma menajez cat mai mult,de aceea si vreau sa-mi gasesc o firma care sa se ocupe de tot.Nu vreau sa implic pe nimeni din familie in organizare fiindca e vb aia "cate bordeie atatea obiceie" si oricum nu voi reusi sa impac pe toata lumea niciodata,mai ales ca eu m-am pricopsit cu 3(trei) soacre.Am de gand sa fug in luna de miere chiar din noaptea nuntii(sa scap cu viata).sunt foarte multe obiceiuri,unele isi au rostul ,altele parca nu sunt facute decat sa iti complice nunta si mai mult.Si pentru soacre eu am o replica,fiecare la randul ei a avut o nunta,pe care fiecare si-a organizat-o asa cum a vrut sau a putut,acum e randul meu si o fac cum vreau eu.Nu vreau sa par incuiata dar cred ca daca nu pui piciorul in prag nu faci decat sa deschizi un cerc vicios care te va urmarii toata viata.Vorbesc prea mult,stiu dar o sa-mi treaca.pupici la mamici si miresici

Mergi la inceput