Nunta in Ardeal
Nush daca a mai fost subiect de genu' asta...Anyway... Am tot citit pe forum diverse obiceiuri... Hora de la bloc....ruptul turtei...dezgatitul ( sau cum i-o fi zicand --- eu am auzit prima data pe forum de asha ceva) O pereche de nashi....doua....sau mai multe? Cine ce plateste? Ce platesc nashii? Cine plateste buchetele... Cum intra mireasa in biserica? Cu mirele? Cu tata? Sau cu nashii?? Is o gramada de chestii....poate nu mi le amintesc pe toate...da-mi vin ele pe parcurs...
Am vazut cum se procedeaza prin Bucuresti mai mult... dar... la noi...in Ardeal... cum se face? Mai sunt ceva obiceiuri?
Nunta noastra
Logo
Poze
Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...
Raspunsuri
Giova spune:
Ei bine, la noi in Alba iulia nu este nici un obicei.ma refer la ce ai scris mai sus, acelea din Bucuresti.
la noi se poarta 2 perechi de nasi, dar nu e obligatoriu. si eu am vazut putini miri cu cate 2 perechi. Cred ca depinde foarte mult de fiecare.
Uite la noi e obiceiul sa se dea supica sau ciorba la nunta. Iar la plecare fiecare invitat primeste o chesa de prajituri.
Mie nu-mi place si nu cred ca voi da asa ceva.
Oricum fiecare familie va primi cate o marturie.
De alte obiceiuri nu-mi aduc acum aminte.
poze
gio si bb 19+
BlueEyes spune:
Supica sau ciorbica o sa dam shi noi...ii inclus in meniul clasic al restaurantului... Prajiturele pt acasa...s-au dat la toate nuntile la care am fost... Dar ma gandesc eu...daca o sa facem marturii...mai are rost si prajiturele?
Nunta noastra
Logo
Poze
Giova spune:
ASTA ERA SI PAREREA MEA.
FAC MARTURII, NU MAI DAU PRAJITURI ACASA.
CU TOATE CA VOR BARFII BABELE DE NUMA, DAR NU MA INTERESEAZA.
PUPICI CA PLEC ACASA.
NE AUZIM MAINE.
O SEARA PLACUTA.
poze
gio si bb 19+
m_monique spune:
eu la nunta de la Tg. Mures nu am avut marturii.
la plecare fiecare familie a primit cate un tortulet si cate o jumatate de palinca.
in iulie am fost la o nunta la brasov si am primit atat marturii (un saculet cu pietricele verzi) cat si pachetul cu prajituri si un flacon de 1l de vin
http://photos.yahoo.com/micumonica
m_monique spune:
noi la Tg.Mures am facut dansul miresei si a fost foarte distractiv
http://photos.yahoo.com/micumonica
BlueEyes spune:
Cand spui dansul miresei...te referi la hora aia ce se face duoa ce se ia fata....de se rupe shi turta? C aeu n-am vazut la nici o nunta asha ceva...
Nunta noastra
Logo
Poze
Alinus25 spune:
In Oradea, nu se practica nici unul din aceste obiceiuri, doar prajiturile care se dau la plecare. Noi am dat invitatilor cand au plecat acasa cate o caserola de prajituri. Nu am pus pe masa prajituri pentru ca a fost tort si cate o cupa de inghetata. Cat despre marturii, ce sa spun, sunt frumoase, dar la noi lumea nu prea cunoaste acest obicei ... Am fost la o nunta unde s-au pus marturii pe masa, iar eu habar n-am avut ce sunt alea, drept urmare nu le-am luat acasa, atat noi cat si cei de la masa noastra, dar am primit si cate o caserola de prajituri la plecare.
Ce bine ca la noi nu sunt atatea obiceiuri!
Pupici
Nunta noastra
Giova spune:
In concluzie trebuie sa le mai dau si prajituri acasa?
Oare vor face urat daca nu le dau?
sau vor comenta neamurile, cand vor auzi ce avem de gand?
poze
gio si bb 20+
Alinus25 spune:
Giova, draga, eu iti spun sincer ca este mai bine sa dai prajituri acasa, iar marturiile le pui pe masa in fata fiecaruia. Stii tu, cum e lumea, ca e rea, si nu o sa-ti pice bine cand o sa comenteze de nunta ta la care tu ai muncit atata si te-ai straduit sa iasa bine.
Pupici
Nunta noastra
BlueEyes spune:
Eu cred ca o sa dau shi praji acasa....shi la nunta....ca asha face toata lumea....shi sa nu faca urat invitatzii Dar o sa dau shi marturii....chiar daca nu se practica....asta e placerea mea
Nunta noastra
Logo
Poze