Mese de mare gala!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bella spune:

lgireada, eu am cumparat foile din America, aici sunt. Este ca aluatul de taitei(asa, cu un pic de faina deasupra), foile au un diam. de cca 6 cm. Am umezit mai intai foaia pe marginea interioara, am pus compozitia si le-am lipit cum am putut, unele mai mult, altele mai putin. Se desfac un pic la prajit dar nu cade compozitia. Vreau sa fac si cu aluat de ala de care spui tu. Daca ai tava de muffins sau orice alte cupe mici, poti suprapune vreo 3-4 foi, cu ulei sau unt topit intre ele, tai patratele, pui in forme si pui umplutura, bagi la cuptor pana se rumenesc un pic foile(compozitia se prajeste/fierbe ianinte). Mai sunt pe aici daca ai vreo intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Liliana si Bella, arata nemaipomenit de bine ce-ati facut voi acolo, felicitari!
Am facut si eu o data bilute dintr-astea de branza, doua tipuri, unele cu crema de branza, cascaval ras si putin gin, tavalite apoi prin nuci tocate si celelalte cu crema de branza, branza blue zdrobita cu furculita, putin vin si apoi tavalite prin fistic tocat. Aratau tare bine si erau si gustoase. Am gasit reteta intr-un numar mai vechi (din 2003) din "Secretele bucatariei".

Sunt si aici tare la moda pachetelele din foi pentru placinta, cu diverse compozitii, uite www.vegsoc.org/christmas/2004/parcels.html" target="_blank">aici o poza si explicatii (tot cum a spus si Bella ). Ma gandesc sa fac si eu unele de Sarbatori.

Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Bella, imi cer scuze! Nu vasusem ca esti in State. Am sa incerc si eu intr-una din zilele urmatoare, cu aluat de foietaj, ma gandesc ca ar trebui sa-mi iasa, sau daca nu, fac eu un aluat de placinta ceva, ma mai gandesc pana atunci. Ieri am sarbatorit Sf. Andrei si acuma ma chinui sa pun poze aici :
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/8e7a
Ma gandeam sa le fi facut pt ieri, dar deja era pre tarziu. Dar data viitoare nu uit
Claudia, merci fain pt aprecieri!
Apropo, credeti ca ar trebui sa deschid sub nr 2?

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Wow Liliana.
Zi-mi si mie pl cum ai facut fripturica.

Normal ca poti deschide capitolul 2.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bella, totul arata minunat.
Te rog spune-mi si mie daca poti reteta prajiturii cu foi.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Liliana, foarte frumoasa masa de sarbatoare! Si aranjamentul, si bucatele, esti de toata lauda!
Mie tot dupa dulciuri mi s-au scurs ochii. Zi-mi, te rog, cum se face prajitura "ac de albina".

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Crinuta fripturica am facut-o ca se poate de simplu, am pus o cana de apa si una de vin, am adaugat mirodenii (foi de dafin, piper, usturoi, un plic de condimente pt friptura de porc) si f putin ulei. Am pus f mult usturoi, ca asa imi place mie. Dar pe parcurs am lasat-o sa se odihneasca tot in vin, adik in loc sa torn apa am turnat tot vinutz si a iesit un deliciu, a fost extrem de aromata.
Natalia prajitura "ac de albina" mi-a iesit si nu prea, sa stii. Adik ori am scapat eu blatul prea tare, ori ... nu stiu ce s-a intamplat. Eu iti recomand asa: un blat de pandispan, unul pt dedesubt si unul pt deasupra. Un borcan de compot de visine, cirese, ma rog, ce-ti place. Scoti samburii si pui la foc cu una sau doua linguri de amidon si mesteci in continuu pana se ingroasa de consistenta unei creme. Apoi doua plicuri de budinca amestecate cu suc (fanta portocale pt culoare :) ), se prepara dupa indicatii, se lasa putin la rece, cand inca e calduta budinca, se adauga o jumatate pachet de margarina sau unt frecata spuna cu zahar vanilat. Peste un blat de pandispan de pune crema de visine. Pe margine eu am fixat o folie de aluminiu ca sa nu curga. Peste visine, budinca. Peste budinca al doilea blat de pandispan. Deasupra avem fulgi Fortza amestecati cu unt si zahar pe foc si o lingurita de amidon. Reteta originala avea fulgi de migdale, dar eu am improvizat si nu-mi pare rau deloc. Cel mai mult mi-au placut fulgii forta. Am lasat pana a doua zi dimineata sa se intareasca si a fost f buna la gust, putin acruta, dar super!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Continuati aici, va rog:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62872

Rog moderatorii sa inchida prima parte.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput