Mese de mare gala!
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Daca intrati aici, iar apoi la albumul de la aniversarea Almei, puteti vedea poze cu 3 torturi.Asta daca aveti chef si timp sa va uitati la toate ca eu nu am acum timp sa va arat numai pozele cu pricina
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
danyce
Super torturile, mai ales fluturasul m-a impresionat mult.
Iar sarbatorita e o scumpete mica, sa-ti traiasca!
Mi-a placut mult tema, deja mi-am notat niste idei de aici pt. masa de Craciun. Si asta in pofida faptului ca eu nu prea-mi bat capul cu arajamentele mesei sau ale felurilor de mincare, pe mine ma preocupa doar dulciurile, alea sa arate bine
Promit sa mai intru pe aici si sa contribui si eu la extinderea colectiei de idei.
Liliana, super ornamentele tale! Spune-mi te rog, din ce fel de fondant sint facute figurinele de iarna si cu ce ai colorat toate elementele? Eu nu gasesc in Bucuresti coloranti alimentari (sau nu stiu unde sa caut), cineva mi-a spus ca se pot folosi aia de la Pasti, cu care se coloreaza ouale, dar sincer, mi-ar fi cam frica, si oricum, tre sa astept Pastele ca sa-mi fac rezerve.
Deocamdata, mi-a trimis o prietena din Germania niste coloranti, gel si praf, cite ceva deja am terminat.
Citind pe aicea, mi-am adus aminte ca aveam pe undeva o reteta de marzipan de facut in casa, cica iese foarte plastic si e usor sa-l colorezi si sa modelezi din el. Multa lume era incintata de aceasta reteta (am luat-o de pe un forum). Sa mai scotocesc, sa vad pe unde am bagat-o.
------------------
Numai bine,
Natalia
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
baby-boom spune:
Danyce, sunt superbe torturile... personal nu ma dau in vant dupa dulciuri, prefer saratul, dar m-as sacrifica pentru un asa rezultat!!!
Vin sarbatorile, asa ca sigur va voi vizita, caci sunt pornita sa le petrecem acasa, cu Elise si tati, deci imi trebuie arsenal serios de retete delicioase si aratoase......
Felicitari la toata lumea, Liliana, Daria, Crista, si restul fetelor....am vazut pozele, sunt delicioase la aratare!!!!!
Asa ca astept idei pt. sarbatori....+ ca voi cumpara ceva reviste de profil
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank">Ajutati copilashii in suferinta participand la acest bazar umanitar!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!
poze cu noi
"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi_edi spune:
Fain subiect! M-am delectat si eu cu creatiile voastre si mi-am permis sa va "fur" ceva idei pentru viitoarele mese festive (cind oi mai avea timp...). Mai vreau!!!
Mie imi place sa ornez torturile, pun si eu citeva facute pentru familie si prieteni.
Liliana, multumesc si eu de reteta de fursecuri, primul gind cind am vazut pozele a fost sa te intreb cum le-ai facut, dar vad ca mi-a luat-o Laura inainte.
http://community.webshots.com/user/adi_edi
P.S. Natalia (Balbina), poti sa pui retetele pt. "Tort Revelion 2005", "Ziua lui Vlad" si "Crancin-Mancin"? Uffff.. dulciurile astea, dependenta sunt de ele!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dianaiulie2009 spune:
Felicitari pentru subiect !!!
Imi place la nebunie sa aranjez mesele la zilele de nastere , sa fac tot felul de aperitive haioase ... dar din pacate dupa ce trebaluiesti toata ziua prin bucatarie , vezi ca e foarte tarziu si trebuie sa vina musafirii , nu mai reusesti sa faci ceea ce ti-ai propus si uite asa nu mai fac aranjamente .
Voi cum reusiti sa le faceti , ca totusi iti trebuie cat de cat timp pentru asa ceva , in plus cer si multa migaleala ...
Oricum super ideea de a posta imagini cu ce prepara unele dintre noi ...
Mie mi-ati dat o idee cum sa fac tortul fiicei mele cand va implini 1 anisor . Astept si alte idei pentru aperitive rapide , dar in acelasi timp si aspectuoase ...
Pupici multi si felicitari tuturor !!!
ANA-ANDREEA 10 MARTIE 2000
PAULA-CEZARA 20 DECEMBRIE 2004
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Salutare,
Fetelor, nici nu stiti ce mult ma bucur ca sunteti mai multe aici in zona! pt toata lumea.
Am sperat si am crezut in subiectul acesta mereu si voi continua sa cred. Incerc sa raspund la toata lumea, dar daca imi scapa ceva, cer iertare ca e tarziu si eu is dupa o zi de munca.
AnaCezara multumesc de complimente. Te asteptam cu poze, neaparat! Idee de aperitiv rapid (cu proxima ocazie voi face si eu) sunt vesnicele tartine cu branza de vaci frecata cu unt si ceapa, facute bombonele date prin boia dulce sau prin seminte sau prin chimen sau prin orice ai la indemana. Arata super: bombonele la aperitiv!
Adi_Edi sunt superbe pozele tale! Cand ai noutati sa anunti, te rog! Nu-mi vine sa cred ca is facute de tine, sunt absolut impresionante pozele!
Balbina florile de pe tort is facute dintr-o reteta cu lapte praf. Dar atentie ca trebuie facute in ziua cu tortul sau cel mult una inainte, ca isi mai schimba din culoare.
100 ml apa (lapte)
125 g zahar pudra (din comert caci contine si putin amidon care mai leaga compozitia)
Se pun la fiert pana se leaga un siropel, apoi se adauga 5 picaturi de ulei (cica daca pui mai multe ies mai lucioase) si lapte praf cat cuprinde, ca sa-ti iasa un aluat modelabil. Eu pun vreo 200g lapte praf, aprox. Apoi colorez si creez!
Asta e prima reteta. A doua, din care am incercat si omuletii de zapada (ultimele poze): 30 ml apa unde inia o pauzam 5g gelatina, se adauga o lingura plina de miere lichida si se amesteca la foc mic pana se dizolva toata gelatina. Apoi se adauga 450 g zahar pudra. Si iese un aluat alb, alb. Acum sa speram ca isi si pastreaza culoarea. Am pus colorant si am modelat dupa fantezie.
Colorant asta a fost si marea mea pb, ca nu gaseam. La cofetarii nu s-o indurat nimeni de mine, dar pana la urma am gasit fabrica de coloranti si am luat direct de la sursa. Cate 1/2 kil , se uitau aia la mine ca la nebuni
In Bucuresti sigur sunt coloranti de la Wilton, probabil si f calitativi, in comparatie cu ce am eu pe acasa ... http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8569 aici gasesti mai multe detalii pt Bucuresti. Trebuie sa fie acolo o gramada de chestii, cred ca as ramane falita sa intru prin magazinele alea
Daca gasesti totusi reteta de martipan, astept ... numai sa nu fie prea greu de facut.
Daca am uitat pe cineva/ ceva imi cer mii de scuze, repostati intrebarea si raspund maine.
Cu mult drag,
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Liliana, unde ai gasit in Iasi colorant alimentar direct de la sursa? Prin Tatarasi cumva(am uitat cum se numeste, e pe langa posta)?
Fetelor, felicitari pt. creatiile voastre si
pt. ca invatati si pe altii(eu
)
bebe la purtator(10+)
noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lgireada spune:
Darria colorant am gasit la Coselli, in Tatarasi, pe strada Han Tatar numarul 2, din statia Savini, prima pe dreata si imediat vezi pe partea dreapta un bloc unde e un panou "Coselli Iassyrom" ceva de genul asta. Ai grija ca trebuie sa fii persoana juridica, daca nu ia un numar de la o pers juridica. Si nu vand sticlute sub 1/2kg. Deci ... ai sa ai colorant pt toata viata! Pretul cam 70mii sticlutza.
Revino cu poze!
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
crinuta spune:
Sunteti grozave fetelor!
Apropos de colorant, eu imi tot propun sa ajung la magazinul Wilton, dar nu am avut timp, si uite, acum ca se apropie sarbatorile e musai sa imi fac timp o zi sa ajung acolo. Vai de buzunarele mele
Danyce, cum ai facut forma de fluture????? Tortul e diplomat? A papat si Alma?
Crinuta si Rayan
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Crinuta, din fluture a papat si Alma pt ca e de fapt prajitura Fanta (blat si crema de branza) adaptata si readaptata de mine. Am adaptat-o o data cand am folosit branza gen Philadelphia in loc de branza de vaci ca aici nu se gaseste (la fluture+o buburuza de rezerva pe care am uitat sa o mai pozez
am folosit cam 600g crema de branza, pt fluture ar ajunge cam 450g) , a doua data cand am pus frisca in loc de unt ca sa iasa si mai fresh (am adaugat insa vreo 3 pliculete de intaritor de la Dr.Oetker ca sa fiu sigura ca nu mi se prelinge din si de pe fluture
) si a treia data cand am pus fructe pe deasupra si gelatina incolora pt tarte cu fructe de la dr.Oetker).
Fluturele l-am facut asa:am copt un blat din 8 oua si cu diametrul de 30 cm. L-am taiat in doua, pe mijloc (am folosit un metru de croitorie pt a lua masuratorile cercului meu si pt a-l taia exact pe mijloc), am intors jumatatile invers, am decupat triunghiuri pe lateralele drepte, dand astfel forma aripilor (triunghurile astea se pot taia exact la mijloc, mai sus, mai jos, mai adanc in blat, in fct de forma dorita a fluturelui). Am mai taiat niste triunghuri rotunjind astfel putin varfurile aripilor si am taiat si partile ascutite rezultate dupa taierea triunghiurilor initiale (daca nu intelegi cum explic, pot sa-ti spun mai simplu: am rotunjit toate partile ascutite). Din triunghiurile alea mai mari (la mine erau si late si a trebuit sa le fac mai siluete) se poate face trunchiul (chestia aia dintre aripi). Ca sa mai lungesc putin trunchiul fluturelui meu, am lipit intre triunghuri inca niste resturi de blat (rezultate dupa modelarea aripilor). Din resturile astea am facut de fapt un dreptunghi si am pus triunghiurile acelea la capete (dar de fapt, chestiile astea se observa mai usor cand chiar te ocupi asamblare pt ca e un fel de puzzle
). Cu ce le-am lipit? Ei, cu crema, of course.Capul l-am facut tot din resturi de blat lipite cu crema in asa fel incat sa iasa un fel de bila. Antenele sunt scobitori cu boabe de struguri in varf.
Aripile se taie cu atentie pe mijloc,se insiropeaza cu sucul proaspat stors de la portocale, se umplu cu crema (dupa cum ziceam, branza de vaci sau Philadelphia, cam 450g +cam 400ml frisca proaspata batuta cu intaritor de frisca+zahar dupa gust, zahar vanilat,suc de portocale proaspat - acesta se incorporeaza amestecand fara oprire crema- si bucatele de portocala (de fapt chiar pulpa de portocala, fara pielita).Se aseaza aripile pe o tava dreptunghiulara, cu trunchiul in mijloc, se asambleaza si capul, se mai pune crema pe deasupra peste fluture, inclusiv pe lateral, se decoreaza cu fructe din belsug (in principiu n-ar trebui sa lipseasca citricele -clementine am pus eu pe deasupra-) in functie de fantezia personala.
E fff bun si fresh si poate fi papat de copilasi. De fapt fluturele a fost tortul exclusiv al Almei si al copilasilor (normal ca s-au infruptat si adultii, mai ales din sora fluturelui, din buburuza), pt restul am avut palaria vrajitorului cu iepurele care iese pe partea cealalta si o rupe (era Tiramisu mascat, de aia mie mi-a iesit mai degraba o cusma ruseasca, de la piscoturi), iar oceanul cu pesti+insula/duna de nisip cu scoici si micuta sirena a fost tort de ciocolata si cafea.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)