avort timpuriu?!asta fac pilulele anti bb?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Teutza puiule daca ai fi fiica mea ti-as spune sa folosesti anticonceptionale pina ajungi sa ai un copil dupa care sterilet Mirena. Esti tinara, daca iei niste anticonceptionale cunoscute din care ia multa lume si fara efecte secundare nu are nimic. Esti tinara, nu fumezi (sper) nu are ce sa se intimple. uite fiica prietenei mele cele mai bune are 18 ani si a inceput sa ia anticonceptionale pt. ca avea niste noduli la sin. Bine, avea si un prieten care a zis mersi ca doctorul i-a prescris asta... nu serios eu nu vad care e problema. mai bine o decizie informata si constienta decit sa patesti ca mine in facultate pe vremea odiosului cind avorturile erau interzise si riscam puscaria pt. un avort pe care l-am facut in conditii neingienice si cu complicatii... hai sa nu ma intind.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai draga mea - calea corecta este sa mergi la medic, vezi ca la Constanta exista mai multe centre de planificare familiala, o sa te trimita la neshte analize si o sa iti dea pilule pentru o luna de proba. Asa se procedeaza. Eventual o sa te trimita si la un echo - probabil la Danila care e la Provita si care are experienta mare si in planning si in echografie.
Dupe care, daca nu apare nimic ciudat - pot aparea sangerari, depinde cum te acomodezi tu cu pilula - o sa iti dea in continuare. Si o sa iei probabil vreo 2 kile. Analizele le vei repeta cam la 6 luni, dar asta depinde si de frecventa contactelor - o sa te intrebe cand iti face fisa.
Eu de parerea asta sunt. La varsta ta pilula este cea mai potrivita.
Dar nu inteleg totusi unde este retinerea ta. Dozajul hormonal este foarte mic, menstruatia va fi putin mai scurta, ceas, si fara dureri... Care e problema?
Am eu luat pilule de la 19 ani, nu mai stiu cat timp, cred ca vreo 4-5 ani. Un timp le-am intrerupt. Niciodata n-am avut nici un fel de probleme. N-am avut nici un fel de problema in a ramane insarcinata. Dupa nastere le-am reluat, alt tip insa, pentru inca doi ani. Acum am pus sterilet. Asta mi se pare alegerea corecta pentru corpul meu.
Si nici macar o data n-am trecut prin experienta unei intreruperi de sarcina - de fapt, nici la Liturghie n-am fost niciodata in ultimii 15 - 20 de ani....

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Mai auzisem eu teroria ca steriletul este echivalentul avortului, dar asta cu pilulele chiar ca este super trasa de par. Desigur ca fiecare face cum crede, dar pe mine incep sa ma calce pe nervi teoriile astea bisericoase contra mijloacelor contraceptive . Hai sa ne intoarcem in Evul Mediu si sa facem copii pe banda rulanta!

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

interesant

luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Te rog sa te ghidezi dupa mesaje medicale si nu dupa cele bisericesti fiindca te vor induce in eroare ...de ce?
Fii atenta:mesajul tau(lor) zice ca inhiba ovulatia deeeeci daca nu exista ovulatie nici sarcina nu e...logic,nu?
Stii care sunt pilulele care fac exact care zici tu?-sunt cele care se iau in situatii speciale (ex:cand s-a rupt prezervativul,ai uitat pilula normala,etc)si se numesc pilule de a 2-a zi!!!

Asa ca deschide ochii si vezi intr-adevar cum actioneaza fiecare metoda...
Si altceva...probabil ai auzit de femei care au ramas cu bebe in timp ce luau pilulele dar stii de ce?-nu au citit prospectul si nu au luat in fiecare zi LA ACEEASI ORA iar daca decalezi dau amani cu cateva ore risti sa ramai cu bebe chiar daca iei contraceptive!!!Mai scrie ca sunt 99,9%sigure iar restul de 0,1% depinde de tine sa faci contraceptivul sa fie 100% sigur (adica prin adm.regulata si sa nu-l combini cu medicamente care inhiba efectul lui))!!!

Astea sunt informatii medicale...trage singura concluzia!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Cred ca e corect sa pui si sursa de unde ai luat aceste lucruri si anume www.sfaturiortodoxe.ro , daca nu ma insel. Iar ce scrie acolo e spus de parintele Cleopa. Pentru cine vrea sa citeasca in intregime articolele. In ziua de azi, poate 1 % din populatie mai respecta toate canoanele care le aminteste parintele. Si nu uita ca biserica, ca si institutie a fost o manipulatoare de mase de-a lungul istoriei. Numai ca acum rolul ei decisiv e redus cu mult. Eu cred cu tarie in Dumnezeu, dar nu respect toate canoanele de acolo. Si in plus ti-as da multe motive pentru care Dumnezeul meu pe care il consider bunatate absoluta nu poate fi de acord cu unele lucruri de acolo. Cred ca discutia de aici e pur religioasa si nu are de a face cu antibb ...

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Lasand deoparte controversele, eu consider ca prezervativul este cea mai sanatoasa si sigura metoda de protectie, iar hormonii nu trebuie introdusi in corpul uman decat in cazurile afectiunilor specifice. Mai ales ca acum au aparut pe piata condom-uri atat de fine si de sigure, ca aproape nu exista diferente...

In plus, nu ai nevoie sa fii stresat zilnic cu inghititul pilulelor.

In plus, prezervativul protejeaza total, nu numai de sarcina.

In plus, e f sexy .

E adevarat ca in Ro, cele bune, Durex-parca, sunt foarte scumpe, e mult mai avantajos sa iei o tableta de hormoni. Paradoxal.

Cupilu' minune mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

quote:
Originally posted by Loma

Adicatelea, condomul este singurul contraceptiv care nu ucide pruncii....

Recunosc ca nu stiam treaba cu anticonceptionalele, insa nici nu le-am agreeat (am luat 6 luni), si le-am intrerupt ca nu ma simteam bine deloc, dureri de cap, greturi la greu si doua cicluri pe luna, desi la mine era f. regulat ca un ceas.

Loma

ooops...exista un verset in Biblie ca nu tb.sa aruncam samanta aiurea...

mai ramane calendarul...ooops...nu e sigur...

atunci aspirina....abstinenta...

alegeti...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

eu zic ca abstinentza e calea SIGURA.., sau altfel spus CALEA BISERICII...:D .dar cum Domnishoara ARE prieten si prietenul NU ESTE ASA BISERICos, ba din contra....ce sa faca?

Traieste o controversa, cedeaza si adera pentru un timp la mentalitatea lui, si din cand in cand isi mai aduce aminte de vremea cand era FATA la MAMA acasa si mergea duminica de duminica la biserica si TAICA parintele tzinea cate o predica, si mai vorbea si despre pacatul avortului...etc...

NU stiu cum sa spun, dar daca o femeie este chiar ATAT de marcata de POSIBILITATEA pedepsei divine pentru acte trupesti de ce nu se casatoreste si de ce NU ADERA 100% LA ideei scrise prin canoane:

miercuri si vineri, post, deci NU SEX
sarbatorile NU SEX
in post NU sex
.....astfel se diminueaza simtzitor sansa unei sarcini.

si daca apare sarcina CUM SA NU LASE COPILUL daca PANA SI PILULA provoaca avortul....P.S PROVOACA AVORTUL..INAINTE DE EXISTENTZA EMBRIONULUI...

eu una propun ca pe aceste site uri sa fie scrise niste avertizari cu privire la contzinutul informativ care se prezinta, SA FIE SCRIS CLAR ca ceea ce este inclus in site este INFORMATZIE CU CARACTER RELIGIOS, informatzie care se bazeaza pe traditie si care DE CE SA NU SPUNEM nu stiu in ce masura se mai potriveste secolului in care traim.

unii sustzin ca si internetul este daunator, am citit cu stupoare un articol, nu pun link aici...EU ZIC..SA INKIDEM CALC URGENT CA E PAGAN.!!!!!!!!!!!....

:

<<Am vazut ca noua tehnologie presupune si o lepadare a trupului urmata, in mod paradoxal, de o cautare tot mai asidua a placerilor oferite de trup.>>

sursa:

http://www.nistea.com/media/internet/pop_internet/concluzii.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by danna2002
.EU ZIC..SA INKIDEM CALC URGENT CA E PAGAN.!!!!!!!!!!!....

....si mai e si din USA, tara cu IQ mic, asa cum am vazt pe la sectiunea bancuri, ptiu-ptiu in san .

Cupilu' minune mare

Mergi la inceput