Cipcal si Ferrum Hausmann

Vreau sa stiu daca voi sunteti multumite de aceste produse si cum le-ati dat.I-am facut analizele baietelului meu si ia iesit lipsa de calciu si un pic de anemie.I-am mai dat Vi-sol,dar a avut o reactie urata de la colorantul rosu,si Fer-sol,de la care s-a stricat la burtica f.tare.Cipcalul are si vitamina D,ati mai dat si Vigantol in timp ce ati dat Cipcalul? Si as mai vrea sa stiu daca se poate da in acelasi timp calciu si fier.
Va multumesc!
Hana
Raspunsuri

adelaide spune:
Produsele cu fier nu se dau in acelasi timp cu cele care contin calciu. Asa ne-a spus pediatrul nostru. Se dezvolta nu stiu ce compusi toxici sau cam asa ceva. Sau absortia unuia e inhibata de celalalt. Asa ca da-i intai Cipcalul si apoi fierul.
Sunt multumita de Cipcal. A facut o pofta de mancare de lup!Nu l-am dat in acelasi timp cu vigantolul.
Cipcalul l-am dat 5ml de 3 ori pe zi, iar fierul 7 picaturi de 2 ori pe zi sau 5 picaturi de 3 ori pe zi, cum iti vine mai bine.
Asimilare buna!

adelaide spune:
N-ai spus cat timp are copilul.Eu i-am dat catitatile respective dupa 1 an jumatate.

alina costin spune:
Noua ferrum hausmann ne-a declansat un reflux gastro esofagian ca nu l-am tolerat,Fer-sol la fel ne dadea diaree asa ca am folosi tothema,profilactic,care l-am tolerat foarte bine,dar dupa ce am facut injectabil ca avea anemie mare.
alina

delia_alx spune:
Fetita mea are aproape 4 luni si ii dau zilnic 4 picaturi de fier Hausmann fara sa aiba probleme de anemie, am inteles ca toti bebelusii ar trebui sa primeasca fier de la cateva luni la fel cum cu totii primesc Vigantol. Nu a avut nici un fel de reactie adversa de la acest produs nici macar scaunul nu s-a colorat in negru datorita fierului. Despre combinatia cu calciu nu te pot ajuta pt. ca nu ii dau. Multa sanatate!

Alexandra spune:
Fier nu se da copiilor mai mici de 6 luni. E o moda acum printre medicii de famile sa prescrie fier fiindca intra pe nu stiu ce programe si dau retete intr-o veselie. Atentie si la calciu, atata timp cat copilul mananca suficient lapte (sau numai lapte) nu-i mai trebuie calciu. Nu e bun in exces. Eu nu i-am dat fetitei mele nici fier nici calciu pana la 1 an. Doctorita de familie imi daduse de la 3 saptamani sa-i dau, dar pediatrul a zis nu. La 4 luni doctorita de familie mi-a zis ce bine ca nu i-ati dat calciu ca i se inchide fontanela prea repede! Adica ce bine ca nu m-am luat dupa ea!
Alexandra

aime spune:
vin si eu cu o parere...pana la 7 luni copilu' are rezerve de fier de la mama si orice fier artificial (siropel, injectii, etc) dat fara ca analizele sa arate o carenta de fier inhiba producerea lui pe cale naturala.ce inseamna preventiv? nu e ca vit C care se da preventiv....
nu va suparati pe mine, da nu stiu, chiar e o moda intre medicii de familie sa prescrie tot feluri de hapuri copiilor, fara avizul pediatrilor...
Acuma, Hana, nu mi-o lua in nume de rau...daca copilului i-au iesit analizele un pic altfel, normal ca tre' sa-i dai, ma luase valul discutiilor ...si faptul ca si eu ma confrunt cu un medic de familie, hai sa-i zicem...mai putin instruit in ale pediatriei...noroc ca am un pediatru de nota 10.
Sanatate la bebici si la mamici!!!
mami de
vladut(15 nov.2004)

rox_dumitrescu spune:
Calciul si fierul nu se administreaza impreuna pt ca intra in competitie pt acelsi mecanism de absorbtie. De preferat sa se administreze intai calciul (oricum dureaza mai putin, de obicei 10 zile) si apoi se incepe fierul. Nu stiu cat vit D are Cipcal; 1 pic de Vigantol are 500ui ergocalciferol, vezi cat are Cipcal ; si in functie de cate picaturi de Vigantol ii dai ii scazi eventual doza.
De preferat pt a diminua riscul reactiilor adverse este ca fierul sa se administreze in timpul sau dupa masa (eventual o masa mai consistenta).
Imi asum rosiile, dar nu pot sa nu fac o constatare...raman uneori uimita de ce se poate spune vizavi de boli, medicamente...fierul nu se "produce" in organism, ca altfel n-am fi dependenti de aportul lui zilnic (alimentatie ma refer). Si altceva...e adevarat ca pana la 6-7 luni, mai ales la copiii alaptati (din laptele matern fierul desi in cantitate mai mica are biodisponibilitate mai mare)nu este nevoie de supliment de fier ,dar sa nu uitam ca jumatate din fierul constituit in depozite la nou-nascut se acumuleaza in ultima luna de sarcina..ce facem cu prematurii (nascuti la 7,8 luni) care nici nu mananca corespunzator in primele zile (hraniti prin gavaj zile intregi cu cativa ml de lapte)...
Sunt cazuri si cazuri, nu generalizati fara sa fiti in cunostinta de cauza...sa ne rezumam la problema mamei care intreaba...n-are ea chef de alte discutii ..

sirimie spune:
Eu ii dau Fier Haussman de la 2 luni. (Vladut a fost prematur si doctorul ne-a spus ca e nevoie de fier pentru ca rezervele de fier si le face bb in ultimele luni in burtica). Se da in functie de greutate, Vladut are acum 6600 si ii dam 6 picaturi, 3 dimineata si 3 seara.
I-am dat si calciu gluconic de 2 ori pina acum, o data la 1 luna si o data la 4 luni. Doctorul ne-a spus sa nu ii dam calciu si fier in acelasi timp pe parcursul unei zile, au fost zile cind bb a luat si calciu si fier - dar nu in acelasi timp.
Noi i-am dat Pikovit care are vitamina D, si ne-a spus ca daca ia si Vigantol se poate sa nu mai aiba pofta de mincare.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

vladhana spune:
Va multumesc pentru raspunsuri!
Vladut are un an si jumatate.Nu vreau sa-i dau dupa capul meu,pentru ca mi se pare mie ca ar fi anemic sau ca are lipsa de calciu.Am scris ca i-am facut analizele si ca i-a iesit lipsa de calciu si anemie.Pana acum i-am mai dat si calciu si fier,dar nu au fost rezultatele asteptate,de aceea am deschis acest subiect,sa aflu mai multe despre aceste produse.El mananca f.bine(are 12.300 kg),nici nu s-ar crede ca ar avea vreo problema,dar analizele arata altceva.
Hana

Papadia spune:
Fetelor pina la ce virsta se da vigantol la copii.Al meu are 2 ani si 1 luna dar eu nu prea i-am dat vigantol.Am gresit oare??Si baietelul meu are probleme cu anemia si ii dau fier Hausmann de la 6 luni.A avut anemie foarte mare dar acum si-a mai revenit si asta dupa ce l-am intarcat.Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca desi maninca bine nu creste in greutate.De anul trecut din noiembrie a ramas cam la aceleasi kg.Oscileaza intre 11 si 12 kg.Oare care sa fie problema, daca este??As fi bucuroasa sa-mi raspundeti si sa ma sfatuiti.Multumesc si pupici
moldovan