Bebelusi de mai-iunie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Dragelor, m-am luptat toata dimineata sa va citesc, pentru ca sa pot raspunde in cunostinta de cauza . Noi am fost la munte (Moeciu) cinci zile, si am prins o vreme tare uratica.
Dar colac peste pupaza, era nici sa nu ne priasca din cauza unui incident demn de premiat la categoria "Cei mai iresponsabili parinti din lume" : am pus-o pe fi-mea in patul mare in prima seara, doar pe timpul cat am cinat. Totul ok. Am repetat figura si in seara urmatoare, si ne-am pomenit cu ea pravalindu-se pe podea. Nu va spun ce urlete a tras, si sper sa se fi ales doar cu sperietura. Faza ciudata e ca s-a tot dus sotul meu sa o verifice, si cu zece minute inainte sa cada era in aceeasi pozitie in care o lasasem: la mijlocul patului, pe burta, cu capsorul indreptat spre coltul lipit de perete al patului. Cum o fi apucat-o in partea opusa, n-am idee!
A doua zi am dat telefoane pe la pediatra, sa vedem ce se poate face. M-a intrebat daca este sau a fost agitata dupa cazatura, daca vomita si daca are febra. N-avea nici unul din simptome. Dar m-a speriat maica-mea ca efecte ale cazaturii pot aparea trei luni de-acum incolo.

Buun. Acum raspunsurile:
Nefertari: noi folosim crema cu salicilati de cate ori este nevoie (adica de cate ori vad ca ii apar cojitele). Pana acum, am dat-o de vreo doua ori, si cred ca azi o s-o mai dau o data. Ce vreau sa zic este ca blestematele de cojite nu dispar si gata, am scapat. Nuuu. La noi reapar cu incapatanare.
Laura Radulescu - articolul acela pe care l-ai postat: cam ciudat. Oricum, de la prima vedere si citire in diagonala pot sa afirm ca tuberculoza si difteria nu sunt boli ale copilariei Eu n-as risca sa nu ii fac vaccinarile.
Ruxel nici eu nu credeam in deochi pana am experimentat-o pe pielea Carinei mele. Si pot sa iti spun ca, chiar daca i-am pus hainute/pampersi cu rosu, pana nu i-am zis de vreo trei ori "Tatal nostru" tot nu se potolea din urlat.
loreen, la munte a mea nu a "suferit" nici o imbunatatire datorita aerului curat. Dar cine stie, fiecare bb reactioneaza diferit.
pupici,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Noi suntem tot la Fagaras se pare ca abia prin septembrie ne vom intoarce acasa, in Buc.

Maya este deranjata la stomac si are niste crampe de mi se rupe sufletul cand o vad cum sufera.
Eu am facut o alergie - nu stiu exact daca din cauza laptelui prea gras pe care l-am baut, a apei sau din cauza ca am mancat niste salam.... m-am umplut de niste pete rosii aproape pe tot corpul si ma gandesc ca s-a transmis si la Maya numai ca la ea se manifesta altfel. Sau se poate sa fi racit la burtica... I-am pus comprese calde cu spirt si ulei de masline si vad ca nu a mai durut-o asa de tare numai ca face kk la fel de moale. I-am dat chiar si cateva lingurite de ceai in care am pus un pic de smecta -la recomandarea unei asistente medicale - oare ii face si mai rau?
O mai las astazi sa vad cum se comporta - ciudat este ca desi face kk moale nu face des - maine o sa merg sa o vada un dr. daca nu se schimba nimic intre timp!

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

loreen, in sfarsit azi s-a mirat de centru de activitate. da' am pus-o pe diagonala ca sa ajunga la jucariile ce atarna. data viitoare ii fac o poza. pana atunci gasiti aici poze de AZI cu printesa mea

o minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Crema aceea cu salicilati pentru cojitele de pe capul lui bebe se gaseste gata preparata la farmacie? Se cheama in vreun fel anume? Ca si Andrei are niste cojite groase pe cap, n-au trecut dupa dat cu ulei si spalat cu sapun de bebe.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Gabi, nu e gata preparata, trebuie sa ti-o pregateasca ei.
Eu Dariei ii dau inainte de baie cu vreo 5 minute, si pe urma o pieptan pe locurile unde am dat-o cu o periuta de dinti.Pe urma la baie il speli normal.

http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Buna,
In sfarsit am reusit dupa un capitol si ceva sa va citesc si sa va scriu putin.
Am fost foarte ocupata, am avut si noi botezul sambata aceasta(ref.la zilele in care se fac botezurile,este posibil in fiecare zi a saptamanii) si a iesit super bine.In biserica foarte aglomerat, au fost 5 botezuri, 2 baieti si 3 fete si foarte multi martori.Timeea a fost cea mai cuminte, nu a scos nici un sunet toate slujba cu exceptia momentului in care a bagat-o in cazan a scancit un pic dar eu cred ca s-a speriat inainte deoarece a fost o faza super haioasa, o fetita inaintea Timeei l-a prins pe popa Picu de barba si nu-i mai dadea drumul si binenteles ca toata lumea a izbucnit in hohote de ras si fetiza mea s-a speriat un pic din cauza galagiei dupa care a adormit bustean si s-a mai trezit acasa.Scaldatoarea am facut-o a doua zi si am fost inspirata pentru ca si asa a fost o zi destul de obositoare pentru ea . Am avut noroc ca biserica a fost la 10,30 si salonul la 18,30 si a reusit sa se mai odihneasca intre timp deoarece am luat-o cu noi la salon ca sa-si primeasca invitatii dar mai mult de 2 ore nu am tinut-o pentru ca am observat ca muzica si galagia o agitau, credeam ca ii este foame si am adus-o repede acasa dar cand a ajuns acasa s-a pus pe un ras.In concluzie o deranja atmosfera de la salon .
A doua zi la scaldatoare deasemeni a fost foarte cuminte , s-a uitat un pic mirata ca era obisnuita sa-i faca baita taticul ei dar a fost ok.Toate lumea a laudat-o ca nu au mai vazut asa copil cuminte si mami cu tati erau tare mandrii.
Am sa pun si eu poze cu botezul.

Noi am inceput de saptamana trecuta diversificarea, doctorita ne-a recomandat sa incepem cu sucul de fructe(morcov,mar,piersica si portocala)si dintre acestea sa debutam cu morcovul.Asa am facut si nu i-a displacut dar il prefera la lingurita nu in biberon probabil ca este obisnuita ca din biberon sa-i curga numai lapte.Si deja am inceput cu patarea hainutelor.Vom continua cu sucurile pana la 4 luni si apoi cu cremele si inclusiv cu cerealele.Deci la 3 luni si 5 zile(atunci a fost vizita la doctor) noi aveam greutatea de 5,150kg si doctorita i-a facut controlul complet cu palpat organe interne cu masurat, verificarea rahitismului, piciorusele , etc, stam foarte bine decat greutatea este cam mica si de aceea ne-a recomandat sa-i administrez Fe(Ferrum hausmann) cate 5 pic/zi in prima saptamana dupa care cate 10 pic/zi pana la controlul de 4 luni,ne-a mai dat si Vitamina C natural care nu am gasit-o la nici o farmacie.
Fetele din Cta spuneti-mi si mie unde ati facut gauri pentru cercei si ce fel de cercei imi recomandati?Vreau ca pana la urmatorul vaccin sa-i pun cercelusi,a primit la botez niste cercei f. frumosi dar nu stiu daca sunt indicati pentru varsta ei .
Am forte multe sa va scriu dar nu vreu sa incarc prea mult pagina, sper ca de acum vom fi mai linistite si vom avea mai mult timp liber.

corni si bebe(Timeea)11 May 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ile spune:

Buna,fetelor! Sper sa va mai amintiti de mine,pt ca nu am mai intrat pe forum,de cand am nascut-o pe Bianca Maria. Despre noi,pot sa spun ca suntem bine.Avem cam 6 kg si.......pt ca nu am mai cantarit-o de la 2 luni si 3 sapt,inainte sa plecam cu ea in concediu la Slanic Prahova. De mancat,ii dau lapte Nan si ii merge f bine cu el.Am citit ca unele dintre voi ,aveti probleme cu papa.Acelesi lucru a avut si Bianca,manca pe reprize,cu pauze destul de lungi si cu chiu cu vai 120 ml.Dar de cand am venit de la munte,din 150 ml,nu iese.Si mancam la 4 ore,acum. Am inceput oarecum si diversificare,adica ii dau suc de morcov cu mar si piure de banane cu piersica.Doctora,mi-a zis sa incep de la 4 luni,dar nu am mai avut rabdare si i-am dat de la 3 luni si o sapt.Problemele Biancai cand sunt,sunt cu nervisorii si asta cand e obosita si nu poate sa adoarma.In rest,e un copil bun,in sensul ca nu plange asa,degeaba.Sper sa va scriu mai des,dar nu prea am timp,pt ca mai mult stam pe afara,iar la pranz cand venim acasa,doarme ea si dorm si eu. Noaptea doarme destul de bine,de la 22 pana pe la 4,mananca putin si mai doarme pana pe la 7.Dar asta nu face mereu,are nopti si nopti,dar ma bucur ca nu plange noaptea.La ea ,baza e suzeta,e disperata fara ea si asta pt ca eu nu am alaptat-o nici un strop,ca altfel ar fi stat numai cu titi in gura. Cam atat despre noi si o sa incerc sa intru mai des. Va pup pe voi si pe copilasi! Ile si Bianca Maria(8 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Ile bine ai revenit, si al meu e disperat dupa suzeta si cel mai tare ma enerveaza cand se scoala noaptea si maraie dupa ea, i-o dau, o scapa, iar ma dau jos din pat, iar i-o dau si tot asa pana adoarme de tot.
Am sunat la barza si mi-a spus ca-mi schimba balansoarul, dar nu vrea sotu' sa se duca, a zis ca imi cumpara si sezlong maine, si balansoarul il pastram pt. la iarna cand o sa fie prea frig de iesit afara si o sa se plictiseasca David in casa.
Si David are coji in cap, ii dau cu alifie si ii trec, dar dupa cateva zile ii apar iar.

Mari si DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna! Sint obosita si disperata! Si nu din cauza bebelusului Tudora, care este o cumintica, ci din cauza Agatei si ca crizelor ei. Ea a fost si este un copil superenergic de cind s-a nascut, intre 18 luni si doi ani si jumatate a facut crize asemanatoare, cu urlete si cu trintit pe jos de cite ori nu primea ce dorea, mi-a fost destul de greu atunci, mai ales ca eram mai tot timpul singura, tati lucrind mult ca si acum, si avea si scoala. Dar de atunci pina acum s-a calmat si ma intelegeam cu ea foarte bine, foarte rar mi s-a intimplat sa ne mai certam. Are o personalitate puternica, e un copil dezghetat si pune o gramada de intrebari inteligente, stie deja toate literele sa le citeasca si sa le scrie, stie cifrele pina la 30 in toate trei limbile, vorbeste foarte bine romaneste si engleza, intelege franceza si citeodata mai raspunde si in franceza. Si pare un copil normal si extrem de echilbrat, vesel, jucaus, extrem de sociabil si comunicativ. Si deodata au inceput aceste crize... Nu stiu ce are si simt ca o pierd, ca nu o mai inteleg. Face crize! Dar crize de plins si de nervi, ca niste crize de isterie! Si din orice! Vineri a facut pentru ca Sofia, fetita unor prieteni (Ira de pe forum) i-a luat masinuta Barbie. Agata este un copil bun si generos si intotdeauna a dat jucarii la copii. Si stie sa se joace cu copiii, indiferent de ce virsta au. Dar uite ca atunci s-a suparat rau si a facut o criza de vreo ora, abia am calmat-o. Am crezut ca a fost ceva intimplator, era obosita, dar a trecut... Dar se pare ca nu... astazi au plecat la gradinita, ea si tati, si ajunsa acolo i-a facut o criza de toata frumusetea lui tati... ca nu e frumos imbracata. Desi era si chiar ea s-a admirat cind a plecat si a zis ca e frumoasa, ii place fustita de blugi cu pantaloni scurti pe dedesupt si bluzita cu floricele, a cerut ciorapei rosii ca florile de pe bluzita alba si palaria de blugi ca sa „mearga“ bine culorile. Si a adus-o tati acasa pentru ca nu a reusit sa o calmeze si intirzia la munca. Abia am reusit sa o calmez acasa. Nu stiu ce sa fac, imi plinge sufletul, pentru ca o vad ca sufera, mi se rupe inima, dar in acelasi timp ma enerveaza si ma oboseste cu crizele ei si imi pierd rabdarea. Ca sa nu mai spun cit de ingrijorata sint, ca poate nu sint doar niste crize intimplatoare, de prea multa alintatura cum par, poate ca nu e fericita si are frustrari pe care nu stie cum sa si le exprime altfel. Nu pot sa ma duc la un psiholog si nici nu vreau, pentru ca i-ar deschide dosar aici, care ar urmari-o toata viata. Asa ca am venit aici la voi, macar sa ma linistesc. Ma duc si la Karmen, la sfatul psihologului, poate are ea o idee despre ce i se intimpla Agatei. Astept de la voi orice explicatii din experienta voastra sau a cunostintelor. De fapt, aceste crize au inceput sau reinceput in prima saptamina de dupa nastere, dar atunci mi s-au parut normale si nici nu erau atit de lungi si cu atitea plinsete. S-a linistit si am crezut ca totul s-a rezolvat. Offf, ma simt atit de neputincioasa si obosita! Va pup si va doresc sanatate!

Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

poze botez Timeea

corni si bebe(Timeea)11 May 2005

Mergi la inceput