FIV 41

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Buna, Felicia! Si n-as vrea sa-ti spun Bine ai venit!, ci sa stai cat mai putin pe aici ... sa va iasa din prima!
La intrebarile tale as raspunde, in aceasta faza, tot cu intrebari: 1. in afara de mobilitate se mai considera si proportia de cu forme normale ... in tot cazul, sunt suficienti pentru FIV+ICSI, noi am obtinut embrioni cu un numar mult mai mic ..
2. nu exista o procedura standard, fiecare clinica/doctor pot opta intre mai multe protocoale de stimulare hormonala, pana la punctia efectiva; in principiu se incepe cu inhibitia glandelor, apoi stimularea hormonala a ovarelor si poate dura o luna - o luna jumatate pana la transfer. Costul medicamentelor este in jur de 500 euro, iarasi depinde de protocol

MULTA BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Asi multumesc de incurajare. Sper sa fie bine.
Felicia procedurile pentru FIV depind si de clinica unde faci FIV si de analizele tale. Dupa ce termini cu analizele si daca rezultatele sunt bune poti incepe FIV. Eu, de exemplu fac un tratament de aproximativ 4 saptamani (in care fac zilnic injectii)inainte de embriotransfer. Pe mine medicamentele (Dipherelin si Gonal F m-au costat aproximativ 43.000.000 lei). Mai sunt si alte medicamente si alte protocoale pentru FIV, poate iti mai scriu si alte fete.
Va pup pe toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Felicia, cu un asa nr. mic de spermatozoizi exista sanse la FIV dar nu fiv simplu ci FIV+ ICSI (injectie intracitoplasmatica cu sperma) - o procedura suplimentara in fertilizarea in vitro, care se aplica atunci cand nr. de spermatozoizi e f. mic sau mobilitate mica. Consta in perforarea citoplasmei ovulului si introducerea spermatozoidului (fecundarea ovulului).
In legatura cu tratamentul premergator procedurii in sine, dureaza circa 5 saptamani, asta dupa ce ai facut un listoi imens de analize si e totul OK; tratamentul consta in inhibarea ovulatiei pentru aproximativ 2 saptamani dupa care se incepe stimularea ovulatiei sub monitorizare ecografica si prin analize de sange (hormonale), cand ovarele au produs foliculi suficient de maturi se administraza injectabil pregnyl pentru declansarea ovulatiei si in mai putin de 36 de ore (termen la care se produce ovulatia dupa pregnyl- adica se rup foliculii si se elimina ovocitele) se procedeaza la o punctie transvaginala sub anestezie generala usoara, pentru aspirarea ovocitelor din foliculi. la 2-3 zile dupa aceasta punctie se face transferul embrionilor care au rezultat si sunt divizati corespunzator. Odata cu punctia se recolteaza si sperma de la partener cu care se va face fertilizarea.
Sper ca te-am lamurit catusi de putin. In legatura cu ce medicamente se folosesc difera de la caz la caz: diphereline (decapeptyl) pentru inhibarea ovulatiei si apoi menogon/puregon/gonal f pentru stimularea ovulatiei si pregnyl pentru declansarea ovulatiei.

eu am facut tratament cu menogon, am facut la Medsana, nu am avut nevoie de ICSI pentru ca spermograma era buna, m-a costat FIV-ul 1900 Euro (vezi pe site-ul Medsana acum sunt preturile in lei), medicamentele vreo 500-600 euro, analizele dinainte si consultatiile cred ca vreo 500 euro, nu stiu exact ca nu am facut socoteala.

Bafta tie si prietenei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicia spune:

Multumesc mult fetelor,
Eu vreau sa fac FIV la Medsana cu prof.Ancar sau cu Denisa Protopopescu si la mine nu sunt probleme cu analizele, pot sa le fac gratuit, medicamentele ma intereseaza cat costa si daca pot fi luate mai ieftin de undeva, intelesesem la un moment dat ca in Ungaria ar fi mai ieftine.
A facut cineva FIV la Medsana?

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicia spune:

Va multumesc mult fetelor pentru informatii, prietena mea o sa inceapa procedura cat de curand si eu in ianuarie, februarie, sper sa reusim din prima sau sa nu mai trebuiasca sa ajung pana acolo, poate de Domnul si se intampla minunea pana in decembrie.

Felicia

Mergi la inceput

Fetelor ce-i cu linistea asta pe aici? Ce faceti? Puneti tara la cale?
Eu intru mai rar dar sunt suparice cand vad ca suntem pe pagina a 2-a. Chiar nu mai aveti nimic de spus? Eu poimaine merg la dr. la consultatie sa vad cum ma prezint dupa experienta pe care am avut-o...cica "sa vedem ce s-a intamplat"...tare sunt curioasa daca imi va putea cineva spune ce s-a intamplat...dar nu cred ca voi primi raspuns...s-a intamplat pur si simplu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Ceau fetelor !Are dreptate Lachi,dar ce sa facem ca noi cele care vom face in curand FIV cred ca suntem cam stresate si de asta intram mai rar pe forum.Eu una nici nu stiu ce sa mai zic,ca stau cu sufletul cat un puricel,ca parca vad ca ma amana dr. inca o luna sau doua din cauza prolactinei.Asa ca ce as mai avea de zis.Doar sa tin pumnii pt. cele care-s ok si sigur vor face FIV in curand.Sa dea Domnul sa auzim de cat mai multe gravidutze pana la Craciun.Poate vine Mosul cu mai multi anul asta.
Lachi daca mergi joi la dr. inseamna ca deja isi incepe consultatiile la Medsana,ca de azi a inceput la CMI.Super atunci sigur o sa fie si pe 21 cand am eu programare.Atunci o sa aflu daca incep tratamentul pt. FIV sau iara un tratament nou pt. prolactina.
Multi pupici si multa bafta tuturor

cecilia

Mergi la inceput

Cecilia, nu te mai stresa! ai sa vezi ca va fi bine si vei face si tu fiv in toamna asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Ai dreptate Lachi,daca nu am inteles ca si in decembrie mai e un lot,asa ca mai am timp anul asta.As vrea sa te intreb in cele 5 sapt. de tratament ,cam de cate ori ti se recolteaza sange?Aproape zilnic?Ca am oroare de chestia asta,desi m-am mai obisnuit acum cu atatea analize.Te pupic dulce si tine-ne la curent cu tot,si eu sunt curioasa ce iti va zice dr.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Lachi sa ne spui si noua ce iti zice dr.. Un raspuns clar nici eu nu cred ca vei primi, din pacate. Iti tin pumnii sa fie totul bine sa poti reface un FIV cat mai repede, daca mai vrei bineinteles.
Cecilia poate vei putea face totusi FIV in toamna aceasta. Stiu ca e stresanta o posibila amanare, dar stai sa vezi ce iti zice dr.. Incearca sa nu te stresezi.

Mergi la inceput