Triplu Test
Dragele mele,
A facut vreuna din voi triplul test? Stiu ca unii medici il recomanda, altii nu. Mie mi-a zis sa-l fac in saptamana 16 (adica peste 2 sapt). Din cate am inteles (am mai citit pe internet, mi-au mai zis vreo 2 fete) cica n-ar fi relevant si ca de multe ori, daca una din valori iese anormala, te alarmezi degeaba .
A vrea sa stiu daca l-ati facut, unde si cum v-a iesit. Si...cat a costat...
Va multumesc.
Raspunsuri
Ela spune:
Anny, nu e chiar asa!
Daca vreo valoare a triplului test nu iese in limite normale, se recomanda amniocenteza - si atunci o sa stii cu siguranta ce si daca e ceva in neregula! Stiu sigur - pt. ca eu am schimbat dr. din cauza ca nu mi-a recomandat testul asta la timp si eram cam stresata ca sotul are spina bifida oculta si vroiam sa stiu ce e cu bebe!
Acum tu decizi daca vrei sa faci si investigatia asta si poti sa-l intrebi pe medic de ce o considera necesara!
Numai bine la mamici si la bebici!
Ela spune:
Anny, scuza-ma, poate nu am fost prea clara!
Eu am schimbat doctorul tocmai pt. ca tot documentindu-ma am sesizat ca, desi stia de ce mi-e mie frica, nu mi-a recomandat testul asta -- si aici nu poti sa te duci sa-ti faci investigatii de genul asta ca ai tu un "feeling" :))!
Si pentru ca am facut mutarea asta destul de tarziu, ca sa ma linisteasca, noul medic m-a trimis la o echo 3D.
Otilia spune:
Draga Anny,
Si eu am facut Triplul Test.
Si mie mi-a fost frica la inceput si nu prea vroiam sa-l fac, ca sa nu ma sperii...
Dar l-am facut (in Franta), nu mai stiu cit m-a costat dar am fost rambursata apoi de Asigurarea Medicala pe care o avem.
Se ia in considerare o proba de singe, o masura de la ecografie si virsta, greutatea ta etc.
Mie mi-a iesit riscul 1/3875, deci foarte mic, asa ca nu mi s-a propus mai departe o amniocenteza. Aceasta se propune daca riscul iese mai mare de 1/250.
si sarcina usoara!!!
@+...
Otilia & La Adelita (aproape 8 luni...)
ana-maria spune:
Draga Anny,
Eu mi-am facut o data Triplu Test si de doua ori Aminocenteza.
Mi-am facut Triplu Test-ul pentru ca in fam. sotului meu este un caz de Sindrom Down si atunci mi-a fost indicat ( si a fost si la dorinta mea). In urma testului una dintre valori era 1/55 si deci am facut prima amiocenteza care nu mi-a reusit. A trebuit sa o refac in saptamina 22 si pina la urma totul a fost OK. Rezultatele au fost bune.
Dupa aceasta experinta pot spune ca a meritat pentru ca acum sint linistita stiind ca totul este OK din acest punct de vedere.
Eu mi-am facut aceste analize la Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca, la prof. Stamatian Florin si nu m-au costat nimic analizele.
Iti doresc numai bine si sanatate,
Ana-Maria