termometru pt. bb.......de care sa cumpar???
am patit-o duminica trecuta; aveam termometru tip suzeta si nu am putut sa ii luam temperatura lui Andrei 

; de vreo doua luni a renuntat la suzeta ( cu ajutorul meu bineinteles ) si acum nu a vrut sa o mai ia ca sa ii putem lua temperatura;
cu termometrul normal iarasi nu am reusit....
trebuie sa cumpar un termometru dar nu mai stiu de care.... voi cu ce termometru luati temperatura la bb??? si repede si bine....
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
Raspunsuri
gangurici_licurici spune:
Eu nu pot sa-i iau temp. in fundic, pt. ca e prea agitat, asa ca am luat termometru digital, cu varf flexibil, cu care se poate lua temp. foarte usor, axilar. Al meu e Farlin, cam 300.000 lei. Exista si Chicco, ceva mai scump, parca 500.000 lei. Eu sunt multumita de al meu.
herra spune:
am avut o adevarata fixatie pentru termometre: am trei: unul de sticla, cu mercur, dar special pentru copii (mai subtire); unul electronic care, ca si primul, poate fi folosit axial sau rectal; si ultima achizitie: unul electronic pentru ureche.
in final il folosesc doar pe cel cu mercur; din urmatoarele motive:
- ala electronic bip-aie cand il folosesc rectal si se misca Vlad si iese putin...ca si cum gata, a masurat temperatura...
- iar ala de ureche - inca nu-i incape in ureche...

are capatul gros; poate ala de la Farlin pentru ureche e mai subtire;
si am mai citit pe prospect ca pentru o masurare corecta trebuie sa tragi de pavilionul urechii nu-stiu-cum, sa indrepti canalul...
poate am sa stabilesc diferenta intre temperaturile masurate; intotdeauna e mai mare cu termometrul cu mercur, dar sa nu fiu nevoita sa-l folosesc pe ala de fiecare data.
si ca sa verific daca e cazul sa-l chinui rectal, eu folosesc testere de temperatura, din alea care se lipesc pe piept si se inverzeste o cifra, 36, 37, in functie de ce temperatura are copilul.
dar de la o anumita varsta ne putem baza pe masuratoarea axiala, asa ca...
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are!
Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004)
adjadyn spune:
cel pentru ureche nu trebuie sa incape in ureche!!!!!(nu trebuie sa intre in gaura)e facut special pentru bb!!!noi din acela avem.am schimbat si noi vreo 2 , si pe urma am cumparat acesta pt ureche!!e cel mai bun!
rox_dumitrescu spune:
Scuze, offtopic, daca se poate...Herra, de unde ai gasit testere de temperatura,de aici din Iasi? M-ar interesa si pe mine. Multumesc.
silvia_c spune:
pediatra ne-a recomandat termometrul normal. cel pt ureche, in cazul in care copilul are otita, poate indica febra desi copilul poate sa nu aiba.
noi luam temperatura cu un termometru normal, sub brat..fara probleme.
numai bine.
alessia105 spune:
Noi avem termometru elecronic e f f bun ..l-am folosit doar in primele 8 zile dupa nastere(aici ptr ca nu stai in spital cu bb decat vreo 2 ore ..trebuie sa ii verifici temperatura si nunumai de 3-4 ori pe zi)...este f bun ,poate fi folosit axial sau rectal..Nu iti zic cat a costat, ca iar ma apuca draci la ce preturi vad romanii ptr articolele de copii
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia
, Benny
(02.03.05) si Sebi (16.01.98)
http://community.webshots.com/user/alessia1055
spic de grau spune:
Termometrul auricular (acela "de ureche"), poate fi folosit incepand cu varsta de 12 luni. Unele www.cps.ca/francais/enonces/CP/CP00-01.htm#classique" target="_blank">studii spun chiar 24luni. Inainte acestei varste conductul auditiv e prea mic, si valoarea termperaturii e eronata! (ia temperatura pe conduct si nu pe timpan - scrie si in prospect).
Din experienta proprie: inainte de 12luni am utilizat un termometru electronic cu varf mobil pe care il introduceam in poponeatza; la axila nu stiu cat de corecta ar fi fst temperatura la cat de zglobiu a fst si este David). Dupa 12 luni am inceput sa utilizam termometrul auricular de la Brown.
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
kiss spune:
si noi avem 3 termometre: cu mercur, auricular, si rectal-axilar-bucal digital cu capul flexibil. le-am folosit pe toate 3. am ramas la cel digital rectal. si daca te ajuta motivul pt care ne-am oprit la el, ti-l spun: cind puiu meu avea 9 luni, am ajuns la pediatru din cauza de rosu in git, iar el i-a masurat temperatura rectal, cu un termometru digital in 10 secunde... asa ca nu ne-am lasat si am cumparat si noi unu!!! sanatate la pui...
Dorsilia spune:
noi am dat vreo 2 milioane pe unul electronic cand s-a nascut Danut, acum un an si zau, e bun de aruncat, mie imi incape bine in ureche si totusi, imi arata niste temperaturi aiurea...33, 34, 35 de gr, desi respect toate instructiunile, tin urechea ca lumea, pun prezervativul ala pe varful lui...in urechea lui Danut arata tot aiurea.
Arata valori diferite la aceeasi utilizare, urca pana la 36,7, 37 de gr insa asta daca il bag in ureche de t-spe ori
Dorsilia spune:
rectal nu sta nicicum sa-i iau temperatura, abia reusesc sa-l sterg la fund dp ce face kk