Copilasi de Mai-Iunie 2004 (53)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Multumesc fetelor de raspunsuri.

Sunt putin necajita pe tema somnului de noapte: de la 2 luni, Iustin n-a dormit nici o noapte cap-coada.
Cat era mic, se trezea sa suga, din 2 in 2 ore.
Acum, cand a crescut, pun totul pe seama dintilor..cine stie...poate ii sparge vreo masea, de se tot trezeste.
Ii dau ceiut cu bibe,il mangai pe spate, apoi se joaca la urechile mele (am rana la ele) si adoarme linistit. Pana la ziua se mai trezeste de vreo 3 ori, iar scenariul se repeta...
Si cand aud alte mamici povestind ce bine dorm copilasiilor noaptea,
..ma intreb daca am gresit eu cu ceva.

Gata,nu va mai plictisesc.

Si fara vreo legatura cu cele de mai sus, daca vreti o reteta fantastica de croissante (se topesc in gura), cautati postarea mea de 'la bucatarie'.

Pupici

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
In sfarsit, am intrat si eu in concediu (am vreo 2 saptamani), cu toate ca va trebui sa ma mai duc marti la serviciu, sa termin ceva.
De 2 zile suntem la Predeal,vom pleca maine seara; de joi vom merge 1 saptamana la mare.Asta noapte am dormit f. prost; avem un pat dublu, foarte mare,Sebastian doarme intre mine si sotul meu. Desi patul este mare, Sebi a a stat numai cu picioarele peste capul meu; m-am trezit de vreo 3 ori, il mutam, dupa scurt timp tot peste mine, plus ca se intorcea numai de-a latul patului.Am dormit si cu grija sa nu dau peste el...
Astazi am fost la picnic,au venit si bunicii; ne-am bronzat (si eu si Sebi), a vazut oi, cai, vaci; a alergat pe iarba.Din pacate nu avem aparatul photo la noi, doar camera de filmat.Vremea a fost super, cu soare si temperatura atat cat trebuie.Sper sa avem nroc si saptamana viitoare.
Revin mai tarziu, a venit Sebi peste mine
Va pupam!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Mephala,am vazut reteta.E super extra califragilistic!...am s-o fac de ziua sotului...Pozele arata super,macar de mi-ar iesi si mie asa.Multzam fain,mama draga

Cami,vacanta placuta!...sunt sigura ca o sa aveti vreme faina!...cat despre dormitul in pat cu puiul...vai ce te inteleg!...noi ne-am invatat minte si plecam cu patutul dupa noi (avem din acela pliant cu plasa)>de cand facem chestia asta...totul e super,nu mai avem probleme cu odihna,si Victor e fericit cand isi vede patutul!

Alus,bafta cu BB2!...bravo tuturor fetelor curajoase!...acum stiti ca nimic nu se compara cu zambetul ingerasului iubit...iar cand sunt 2,totul se ridica la patrat! Juliei sa n-o mai doara dintisorii...vai-vai,ca si noi ne chinuim...

Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!

POZE

Simona,mami de BB Victor si printesa Roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele,

Ati scris o gramada asa ca incep sa scriu in word, nu stiu cand o sa termin. Imi doresc sa va scriu si despre Ana, dar intai vreau sa va raspund.

Carmen, Ana doarme o data pe zi, cam intre 2 si 4-5 (2-3h). Seara se culca la 10 si doarme pana la 9. Se mai trezeste noaptea sa bea ceai cateodata (de 2-3 ori). Acum doarme neleganata, de 3 zile. Dupa cum vezi si Ana face la fel, ei ii bag bibi in gurit in somn si n-am treaba, adica nu ma mai simt obosita, ca si cum as pierde noaptea.

Anacami, distractie placuta si concediu linistit!

Mammy, sa ai parte de momente frumoase cu sotul tau alaturi si sa ne mai povestesti si noua cand mai ai timp cate ceva. Acum banuiesc ca nu se mai pune problema sa ne intalni, cred ca vei fi foarte ocupata.

Laura, nu stiu cum sa te ajut cu scaunul de masina. Eu mi-am luat tot la mana a doua cu 2 mil, de pe DC.

Simona, poti sa imi dai mai multe detalii despre cum ai slabit cu acupunctura?

In legatura cu scaunul de masina, intr-adevar nu este lege (o am proaspata in minte) si nu exista nici programe de educare in acest sens. E nasol, tare bine e cu scaunel. Acum o pun in scaunel si ma plimb cu ea pe unde vreau.

Alus, ce mai face Julia, mai face febra?

Alina, felicitari pt. dezvatat d picioare la nani. Poate ai citit ca ti-am cxalcat pe urme!!!

Diana, si Ana mai are faze perioade de timp cand face figuri d-astea. Tocmai am trecut de una si de 1 saptamana si-a mai revenit. Perioadele cu “dracusori” coincid cu cele de eruptie dentara. Oricum, acum stie ca nu are voie cand ii spun si este cuminte in general. Depinde si de personalitatea copilului, si noi ca oameni mari ne mai iesim din pepeni. Important e sa iti pastrezi calmul, in acelasi timp sa ii arati ca nu este el seful. Eu o lasam sa se tavaleasca pe jos, sa planga pana a inteles copilul ca nu are nici un rost si s-a lecuit. Dureaza cam o saptamana, trebuie sa ai nervi tari si sa nu-I cedezi. De ex. Si cand o pun in carut cand ea nu vrea, se imburicxa un pic, tzipa un pic, dar ma fac ca nu vad, ca nu aud si in cateva secunde se opreste. La inceput facea urat mai multe minute. Cu calm ii explici ce greseste si daca se incapataneaza nu il bagi in seama. Succes!

Simona, idee de cadou? Un ceas?

Mona, si eu am avut sinuzita de sarcina si de aici dureri mari de cap, dar mai la inceputul sarcinii. Cum te mai simti acum, te-a lasat?

In legatura cu olita, vad ca soacra mea mi-a lecuit-o de leganat pe picioare si acum mi-o tine si fara pampers, sa o lecuiasca si de asta…

De Ana ce sa va povestesc. Sunt prea multe…Inregistreaza tot, vrea sa spuna tot dupa noi, dar nu prea ii iese. Cred ca pronunta cam 20 de “cuvinte”, nu le-am numarat si face tot felul de nazdravanii. In rest e cuminte, nu prea am probleme. Problemele ei sunt de sanattate. Pe 17 sept. am programat-o la homeopat. Mai am o speranta…

De maine ma apuc iar de cura, tot Montignac, target inca 10 kg, am mai luat fro 3-4 in vara asta din cele 16 pe care le dadusem jos…

Sunt fericita ca v-am putut raspunde. Va pupam!

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Madutza,hai sa-ti dau detalii despre slabitul cu acupunctura.In anul 2000,in urma unor necazuri,ajunsesem la 87 de Kg,la o inaltime de 160cm.O prietena de-a mea,m-a convins sa merg impreuna cu ea la un acupunctor renumit in Sibiu; zis si facut;m-a programat omul la 10 sedinte a cate 20 de minute(10 zile la rand);la inceput nu simteam nici o modificare in nici o directie...dar la vre-o 2 saptamani dupa ce am terminat sedintele de acupunctura,m-am trezit ca nu mai aveam pofta de dulciuri si nici de mancare...incetisor am rarit-o cu mancarea,pana am ajuns sa mananc doar ca stiam ca trebuie sa ma hraneasc cu ceva,nu ca mi-ar fi foame;adica,sa-ti spun...au fost saptamani intregi in care imi faceam o salata dintr-o rosie,un castravete,un ardei si o ceapa si nu eram in stare sa o termin la o masa...mancam si amiaza si seara din salata aceea...si nu ma simteam deloc slabita,ba din contra...pe masura ce se duceau kilele,ma simteam din ce in ce mai bine si mai plina de energie si de viata...cand am ajuns la 57 de kg.,m-am declarat multumita de felul cum arat si...foarte interesant,am inceput sa am cate o pofta(de pizza,de mici...etc).M-am ingrasat cam 3 kg(59-60 Kg),pe care le-am mentinut fara efort,pana ce am ramas insarcinata cu Victor(adica vreo 3 ani)-eu cred ca mi se modificase si metabolismul.Acum,am incercat toate bazaconiile-si disociatul si nemancatul,da' nu merge ca simt ca mi se face rau de foame...de aceea ma bate gandul sa mai merg odata la acupunctor;si atunci in 2000 era foarte ieftin...imi aduc aminte de parca ar fi ieri;o sedinta costa 20.000 lei adica toate 10 :200.000 lei,nici cat o consultatie la o clinica particulara.
Bafta multa la slabit!
Multi Anei!manca-o-ar mama de vorbareata mica si dulce!

Ooof,ceas are...si tine asa mult la el...

Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!

POZE

Simona,mami de BB Victor si printesa Roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele. M-am intors si eu de la tara, singurica. Sotul n-a venit cu mine ca mai avea ceva de facut pe acolo.

Cius Bine ai venit din concediu. Cum a fost la Cluj? Si la noi cam asa sta treaba cu schimbatul pampersilor numai ca pe invers. Sotul imi spune mereu ca nu sta fisa sa o schimbe si plange dupa mine.

Mammy Revedere palcuta cu sotul. Si iti urez sa nu mai plece de acasa perioade mari de timp.

Mephala Bia doarme intre 2 si 2 1/2 ore la pranz dupa ora 12.30 13.00 si seara pe la 21-21.30 pana la 8.30-9.00. Noapte nu se mai scoala decat daca e foarte cald sa bea apa si dim pe la 7-6 si pap un bibe de lapte. Am vazut si pozele. S-a facut tare frumos Iustin.

Alus Si Julia e tare frumusica si stie sa stea si la poze. Spor la lucru pentru urmatorul bb.

Anacami Concediu placut si distractie cat cuprinde. si sa aveti parte de vreme frumoasa.

Madutza Mama de ce vorbareata e Ana. Bianca abia daca mai vrea sa vorbeasca. A avut o vreme cand incepuse sa spuna mute da acum le spune mai mult pentru ea. Abia daca auzi ce zice.

Laura Fa si tu o intrebare la "parintii intreaba, parintii raspund". Vazusem mai demult o intrebare despre un scaunel de masa cu imprumut pentru 3 saptamani. Poate gasesti la cineva si nu mai dai banii pe scaun.

Sa va spun despre noi. Ca m-am dus la Biencuta mea si cand m-a vazut nici nu s-a bucurat prea tare, da nici n-a fugit. S-a lipit toata de mine si cam asa ne-am petrecut mai tot timpul. Cant n-am fost eu acolo se tinea dupa tasu tot timpul si il strga "mama" ca tata zice mai incet lui in nici uncaz. Nu siut cine e tati asta de il striga ea asa incet. Mi-a arata Bia ca stie unde sunt iepurasii si gainile si cum da ea iarba la iepurasi. Stie si unde e vaca, da acolo merge doar in brate ca ii e frica de ea. Si mai face "muu" da cu gura inchisa si maimult din gat, de mi-a luat juma de zi sa inteleg ce vrea sa zica. Si am mai invata-o si cum face gaina "cot, cot, cot" si seara cand o culcam cand am zis ca a adormit am auzit un cot, cot de m-a bufnit si rasul.
Si azi dim am fost la peste cu sotul si cu Mihaita. Da n-am prins nimic niciunul dintre noi. In schim eu am invatat sa arunc cu lanseta. E tot e bine si asa. E si acum sunt acasa si me urat singurica.

Va pupic si noapte buna.

Nicoleta si Alexandra Bianca

Delta + Mare

Nepoteii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Dragelor, m-am gandit cu scaunelul, o sa cumparam unul de aici, folosit, si o sa-l lasam la SB ca doar mai avem nevoie, eu cu lara merg de 2 ori pe an,cel putin.Daca nu gasim il luam pe al nostru dar mi-e frica sa nu se strice in avion (la descarcare le cam arunca...) ca atata am cautat modelul asta de ne-am capiat.

Cius, sigur ca as vrea sa ne vedem, eu probabil ca o sa vin cu Larry prin SubArini, inainte de amiaza, la leagane,noi locuim acolo aproape. Tu te plimbi pe acolo cu Victor?
Cius, tot pe tine voiam sa te intreb daca ai fost la Dr. Kaba(Caba?) pe Putnei la acupunctura? Am auzit si eu ca e super, as incerca si eu dar eu am 60 kg la 1,67, nu ma primeste asa-i? Poate trebuie sa fiu cu adevarat grasa ca sa ma ia...

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Intru si yo pe fuga sa vad ce ati mai scris (dependenta ce sa mai!).

cami, stiu cum e sa dormi cu bebele in pat - al meu ar avea nevoie de unul matrimonial sa doarma numai el. Ditractie placuta va urez !

madutza intr-adevar o sa fiu cam ocupata urmatoarele 2-3 saptamani. Imi pare rau. Mariuca cum se mai simte?

Fetelor care m-ati intrebat: sotul 'bucatareste' prin Anglia - e al doilea an acum - si ne vedem in concedii. A adus o gramada de cadouri pt Andrei si pt mine.
alus - mi-am jurat ca la al doilea bebe sa fie si el langa mine (la sarcina, la nastere) asa ca...o sa fiu ATENTA!
la bebici si mamici

Cristina, mamica lui Andrei

Andrei<1an ,>1an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Carmen, bine ai revenit! Mi-a fost dor de voi! Cum a fost in minivacanta? Iustin e un frumos si jumatate, iti vine sa-l mananci, nu alta! Cu ochisorii aia albastri, ooof...
Vladut cred ca sti tu cam cum doarme, dupamasa de pe la 2 jumate vreo ora jumate, 2-3 depinde de zi si apoi sera de la 10 jumate pana la 8-9-10, iar depinde de zi. Se trezeste in noptile obisnuite de 1-2 ori sa suga, dar exista si nopti agitate cand se scoala tot la 2 ore si bineinteles suge. Are Vladut un prieten in parc care isi chinuie mama in fiecare noapte, ea e fericita cand i se scoala la 3-4 ore, de obicei o scoala din ora in ora. Asa-i el, un copil mai agitat (a se citi hiperkinetic), cred ca de asta nici nu doarme bine. Dar ea a observat ca daca doarme ziua doar o ora jumate maxim 2 atunci noaptea e muuuult mai linistit. Asta poti sa incerci si tu. Lasa-l sa pice de somn la amiaza, nu-l mai legana sa adoarma si atunci o sa se obisnuiasca sa adoarma singur si va avea un singur somn si nu-l lasa mai mult de 2 ore. Merita incercat zic eu...

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut un anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Nally si Madutza, multumesc de sfaturi, deja le-am aplicat ieri in parc cand probabil m-a condamnat tot parcul ca-mi las pruncul sa se tavaleasca pe jos si eu nici nu-l bag in seama... Azi a fost ingeras nu alta, nu a zis nici pas, nu s-a cerut in brate... Om vedea.

Mamy, distractie frumoasa cu sotul!

Cami drum bun, vreme frumoasa si sa va simtiti minunat!

Carmen, cu asa retete vii tu cand eu ma muncesc cu cure de slabire...

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut un anisor

Mergi la inceput