M-am hotarat ......adoptie(18)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Mersi Corina pt lamuriri.
Succes si tie in cautari si sa dea Domnul sa gasesti bbb-ul dorit cat mai curind
Pupici la mamici si bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

Corina,
cred ca cel mai bine este sa mergi la directorul institutiei la care ai depus cererea de adoptie. Directorul te poate ajuta in mod direct facand presiuni asupra asistentului social sa definitiveze dosarul. Dar din ceea ce am citit si am auzit daca mama este cunoscuta, este de dorit din partea DPc-ului sa o faca sa ia copilul acasa. Ei acum o ajuta provizoriu caci legea spune clar:'' totul se face spre interesul copilului", iar in cazul adoptiei interesul copilului este intoarcerea in familia naturala este prioritara. Dar se poate sa dea mama declaratie cum ca nu vrea copilul, bunicii la fel sau alte persoane apropiate (pana la gradul 4).
Dar daca nici nu ai vazut copilul cred ca este bine sa iti pastrezi calmul si sa fii optimista in continuare. Ceea ce spuneau mai sus, este valabil: cu cat copilul este mai mic cu atat riscurile sunt f mari. Sunt oameni care abia asteapta sa te puna in situatia de a primi bani pt a te lasa in pace cu tribunalul, manipuland sentimentele tale, sau ale mele fara sa se gandeasca la copil.
Cred ca este bine sa fii realista pana la sfarsit si cu RABDARE.
Se va rezolva totul asa cum trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns o mamica fericita spune:

Corina sar parea ca atunci cand copilul se afla in grija la un asistent maternal dupa noua lege sa nu poata fi vizitat pana nu i se clarifica situatia juridica si el poate fi adoptat. probabil ca mama nu a dat declaratie ca renunta la copil (cate luni are?)si pana nu i se clarifica situatia ca sa se stie daca copilul este adoptabil (pentru ca daca i se cunoaste mama obligatoriu ea trebuie sa isi dea acordul)nu va fi vizitat de nimeni. tine legatura cu cei de la DPC pentru ca ei ar trebui sa cunoasca situatia copilului si daca mama renunta la el sau nu sau ce sanse sunt ca el sa poata fi adoptat. despre cei la care tu zici ca sa putut sar putea ca ei sa fi riscat si sa ii fi luat din spital, in plasament cu riscurile de rigoare. mergi la DPC si stai de vorba cu ei. numai ei te pot ajuta in situatia asta. hai pupici si curaj.

Lorelei si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Buna dimineata! E o zi extraordinara azi, la noi e soare si frumos!Ma bucur ca inca e vara!
Corina, dupa legea noua ti se arata doar copiii cu situatia clara, adoptabili, din cauza sta nu poti depune cerere de vizitare.
Am in fata si o sa citesc legile 273 si 274, daca e ceva deosebit de ce stiam o sa supun dezbaterii.
Nu stiti pe unde e Pasho?
Astept sa vina luni si sa se intoarca asistenta din concediu, sa inceapa sa se miste si la mine ceva, pt ca din 29 iunie cand am depus dosarul pt atestat am avut o sg intalnire cu asistenta si ar tre in 29 aug sa primesc atestatul...Voi ati facut cursul-cele care aveti atestatul-- mie-mi tot spun ca poate ma amana din cauza cursului, ca nu au destui cursanti si poate numai prin sept se va putea face...E dupa lege sa se obtina in 60 de zile, deci pot sa-i presez, nu?

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

buna dimineata!Micuta s-a nascut pe 2 august 2005.Deci e chiar micuta.Si eu voiam sa risc dar cica nu se poate,desi v-am mai spus ca la altii s-a putut.Am fost si in audienta la directoare si mi-a spus ca in momentul in care va avea situatia clara o sa pot vizita fetita.Pana atunci ........rabdare.

corina urziceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Buna fetele, ne-am gindit sa mai scriem si noi ca sa nu ne dati disparuti...eu va citesc zilnic dar la capitolul scris stam mai prost.Andrei a implinit ieri o luna, este un baietel cumintel, seara se culca dupa baitza pe la ora 11 si se mai trezeste dimineata pe la 4.30.Despre colici ce sa va spun, nu cred ca are pt ca nu mi-a facut crize de plins de mult timp.In rest am facut si noi putine falcutze si am inceput sa mai vedem si noi ceva prin jur si sa mai ridem pe ascuns.
Va pupam

http://community.webshots.com/user/inapopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Am citit legea si fraza cu prioritatea la adoptie- cand se constata ca bbul devine adoptabil-- suna asa "cu prioritate unei rude din familia extinsa, asistentului maternal prof la care se afla copilul ori unei alte persoane sau familii la care copilul se afla in plasament"
Deduc deci ca e bine sa-l iei in plasament daca ai sperante sa devina adoptabil si nu tre sa fi asistent maternal musai ca sa poti lua in plasament
Vadoresc un we excelent!!!

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Ina, sa-ti traiasca Andrei si sa te bucuri de el. Poate, cand se va putea sa ne mai arati si noua poze mai recente cu printisorul tau.

Pupici la mamici si bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Poze mai recente sint in pag 3 si 4.
Pupici

http://community.webshots.com/user/inapopescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Eu le-am vazut pe toate !Sunt super!Sa va bucurati de bebel si sa fie sanatos!

Mergi la inceput