despre alaptat si laptele praf
Raspunsuri - Pagina 2
nikita spune:
Nu te lasa coplesita de problema. Schimba-ti alimentatia, si alapteaza. Mananca sanatos si natural fara apa minerala gazoasa, poate trebuie sa elimini laptele, daca bei asa ceva. Am citit in cartea dr. Spock ca uneori laptele consumat de mama poate produce probleme si disconfort bebelusului. Bea lapte de soia , foarte hranitor bogat in vitamine. Trebuie sa mananci macar ou in fiecare zi, unt, si.. mamaliga face lapte bun.Nu te ingrijora , sa ai incredere in instinctele tale materne, si cu rabdare si multa multa dragoste veti depasi problema. Completare daca nu se satura. A! am citi undeva ca supa de gaina este foarte buna pentru mamicutele care alaptaza(proteine full) Va sarut si va doresc sa cresteti mari si sanatosi cu laptic de la mami.
Sabina spune:
Dragi mamici, sunt de acord cu tot ce spuneti, mai putin un amanunt.De ce credeti ca fructe si legume fac scaun moale la bebe? Eu mamanc din plin, si Sofia face odata la trei zile! ( e la san, peste cateva zile incep cu suc de mere, ca face 6 luni...)Si nu e constipata deloc! Legumele crude sunt foarte indicate pentru mamici( mai putin varza si prazul), asigura vitaminele.Si laptele e necesar pentru calciu, ca bebe consuma tot!
Iar greutatea...La 2 luni Sofia avea 3850, asa ca alapteaza fara grija, laptele e foarte bun!
Sabina & Sofia Galagia
florina spune:
Nu ca ar face scaun moale... Unii bebelusi sunt mai receptivi la ce mananca mama care ii alapteaza, iar cruditatile si laptele sunt printre primele care ii deranjeaza.
Eu n-am mancat in primele 3 luni deloc cruditati (dar acum cred ca am exagerat) iar laptele l-am scos din alimentatie cand m-am convins ca el este cauza colicilor chiar si acum, la 10 luni!
Spuneai ca are scaun o data la trei zile. Ii dai supa de zarzavat? Eu cu asta merg la sigur si tudor are astfel scaun in fiecare zi.
Concluzionand, vroiam sa spun ca mama care alapteaza e bine sa se fereasca de cruditati in primele zile/saptamani, dar, pe termen lung, evident ca ele sunt o sursa importanta de vitamine pentru mama si indirect pentru copil. Deci trebuie consumate.
Multa sanatate si pofta de mancare tuturor!
Florina & bb Tudor (10 luni)
quote:
Originally posted by Sabina
Dragi mamici, sunt de acord cu tot ce spuneti, mai putin un amanunt.De ce credeti ca fructe si legume fac scaun moale la bebe? Eu mamanc din plin, si Sofia face odata la trei zile! ( e la san, peste cateva zile incep cu suc de mere, ca face 6 luni...)Si nu e constipata deloc! Legumele crude sunt foarte indicate pentru mamici( mai putin varza si prazul), asigura vitaminele.Si laptele e necesar pentru calciu, ca bebe consuma tot!
Iar greutatea...La 2 luni Sofia avea 3850, asa ca alapteaza fara grija, laptele e foarte bun!
Sabina & Sofia Galagia
mt spune:
am renuntat la laptele praf si o alaptez numai la san insa nu-i asa de mancacioasa. imi adoarme la san foarte repede. acum are 4.300. am nascut-o cu 2.650 si am iesit din spital dupa o saptamana (pentru ca a fost la terapie intensiva) cu 2.380.
are 2 luni si 16 zile, credeti ca a luat bine in greutate?????
tin sa precizez ca este un copil vioi, plin de energie si nu in ultimul rand o zambareata.
cat despre legume si fructe imi este foarte greu fara ele. eu sunt o mare devoratoare de fructe insa ma abtin. oricum de cand am renuntat la lapte observ ca nu mai apos scaunul. totusi voi incerca sa trec pe fructe incetul cu incetul pentru a vedea care sunt rezultatele.
Teodora si micuta Ana
danae spune:
Sa nu renunti, in toate cartile de specialitate scrie ca nu trebuie sa renunti sa alaptezi bb.Esti o fericita ca ai lapte , eu chiar din maternitate i-am dat lapte praf in completare dupa fiecare masa.Intai o puneam la san si tot asa era foarte puturoasa la supt, iar apoi ii dadeam completare. Insa imi dau seama ca am gresit pentru ca trebuia sa las copilul sa solicite el masa, nu sa-l tin la un program de 3 ore pe care il accepta pentru ca era foarte bine hranit in completare cu lapte praf.
sorana spune:
Pai eu zic sa nu-ti faci probleme cu greutatea. Bb nu ia egal in greutate in luni diferite. Adica a mea a luat intr-o luna 1 kg si in alta luna 600 g. Si la fel si cu lungimea - intr-o luna a luat 7 cm, in alta luna 2 cm. Eu zic ca aluat normal in greutate. Cica normalul e sa-si dubleze greutatea de la nastere in 3-4 luni. Deci, daca implineste 4 luni si nu are 5 kg - ai putea sa-i dai oaresce supliment.
Zici ca adoarme la san - dar nu vrea sa manance iar dupa cca 1 ora? Ca Monica asa facea. Mie mi s-a tot zis sa n-o las sa doarma la san - sa incerc sa o trezesc (ciupid-o usor de degetelele de la picioare) - dar nu izbuteam s-o trezesc decat luandu-i sanul. In concluzie masa duara cca 1 ora - 1 ora pauza si iar. La un moment dat am capitulat - si ii dadeam de la san max. 1/2 de ora - daca mai vroia ii dadeam supliment. Si s-a invatat si cu biberonul si cu sanul, si nu refuza nici una nici alta.
Concluzia - nu fii stresata - fa cum te indeamna instinctul si va fi bine.
bb Monica si Sorana
Mugur spune:
Alex al meu a avut 3.550 la nastere si incepuse sa ia in greutate cand l-am adus acasa. Era alimentat la san chiar si cate o ora, dar dupa 3 saptamani nu prea lua in greutate. Avea o infectie la stomacel, a fost sotia internata cu el o saptamana si cu ocazia asta am descoperit ca nu-i facusera vitamina K in maternitate si am avut niste probleme.... Dar au trecut... si bebe face astazi 2 luni si are 5kg fix. E tare mancacios!!!
nikita spune:
MT nu trebuie sa renunti de tot la fructe si legume, dar depinde f. mult de copilas de sensibilitatea lui la ceea ce mananci tu. 2-3 fructe crude atat restul di compot. Bea compot si mananca fructele din el si vei avea lapte first clas(ma rog asa fac eu nu si .. ne merge bine. Poti manca aproape de toate dar in cantitati rezonabile.
Dealtfel iti recomand sa citesti pe acest site chiar la inceput sunt subiecte care dezbat exact probllemele cu care te confrunti tu.
Ce si cat trebuie sa manance o mamica care alapteaza etc..
Sabina spune:
[quote]Originally posted by florina
Spuneai ca are scaun o data la trei zile. Ii dai supa de zarzavat? Eu cu asta merg la sigur si tudor are astfel scaun in fiecare zi.
Concluzionand, vroiam sa spun ca mama care alapteaza e bine sa se fereasca de cruditati in primele zile/saptamani, dar, pe termen lung, evident ca ele sunt o sursa importanta de vitamine pentru mama si indirect pentru copil. Deci trebuie consumate.
Multa sanatate si pofta de mancare tuturor!
Florina & bb Tudor (10 luni)
Sofia a inceput azi diversificarea, cu suculet de mere.A mancat 2 lingurite, dar ar mai fi vrut ea! cert e ca imediat a facut cacon...
Probabil ca fiecare mama si copil se armonizeaza altfel.Sofia face urat doar la varza, ciocolata si fasole.Daca nu mananc fructe si legume crude are scaunul la 3 zile! Insa n-o doare burtica, si am citit peste tot ca e normal cand e doar la san. Dupa aia incep problemele! Pofta buna!
Sabina si Sofia Veselia ... maine 6 luni!
mt spune:
iar a inceput sa aiba scaune apoase. nu am mancat fructe, legume, nu am baut lapte. nu stiu ce sa mai fac???
sabina, la multi ani pentru bebe!!!