despre alaptat si laptele praf

despre alaptat si laptele praf | Autor: mt

Link direct la acest mesaj

buna-seara dragele mele!
am nevoie de sfatul vostru!!!!
medicul pediatru al fetitei mele mi-a recomandat sa renunt sa o alaptez pe ana pentru ca micuta avea scaune dese si apoase. i-am facut analizele si acestea au iesit bine. ca atare ea a concluzionat ca laptele meu nu este bun. ana are doar 4.200 la doua luni si 11 zile.
instictul meu mi-a spus: nu, nu trebuie sa renunti brusc sa o alptezi ci poti da completare laptele praf.

problema este urmatoarea: nu stiu daca ii administrez bine laptele praf???!!! eu procedez in felul urmator: o alaptez si dupa aceea ii dau sa bea circa 50ml lapte praf. credeti ca procedez bine??? binenteles, respect dozele indicate de producator (folosesc laptele Humana1).

imi este foarte greu sa renunt la alaptat. parca se rupe ceva din mine... o resimt ca pe o despartire... ma intristeaza acest lucru.
voi cum ati depasit acest moment??

credeti ca procedez gresit??? ce sa fac??? sa-i mai dau si laptic de la mine???

va pupicim,
teodora si micuta ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

nu prea inteleg cum laptele tau nu e bun? provoaca un fel de alergie sau poate alimentatia ta nu e buna, adica poate maninci tu ceva ce deranjeaza digestia bebicului; cred ca daca ai putin grija de ceea ce maninci poti sa rezolvi problema - de ex. fara fructe si legume crude; mai bine compoturi, samd..; eu asa zice ca merita sa incerci sa continui sa alaptezi si sa incerci sa maninci tu altfel...

iar completare eu i-as da cind as vedea ca nu se satura;
eu am alaptat 6 luni si le-am dat si completare fetitelor mele ca erau tare nehalite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Nu-ti spun o noutate, vreau doar sa te incurajez - NU renunta la alaptat!
Chiar daca mai sunt probleme, ai incredere in tine si in mama natura si totul o sa fie ok! Eu asa am facut cand am fost in aceeasi situatie (Ilinca avea 3 saptamani) si rezultatul - la 2 luni avea 5,500 kg.

Si din ce am citit, chiar daca ii dai completare, continua sa alaptezi si da-i laptele praf doar daca nu se satura!

Numai bine la mamici si la bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Eu l-am alaptat pe bb-ul meu exclusiv la san pana la 6 luni(inclusiv)si in tot timpul asta a avut astfel de scaune(moi si adesea apoase);si eu m-am intrebat daca e bine ...dar dr.m-a luminat si mi-a zis ca e normal atata timp cat se satura si ia in greutate iar scaunele arata asa datorita alimentelor pe care le mananc.Deci ,nici o grija ,da-i inainte cu lapticul tau ca bb va fi sigur mai fericit si mai sanatos si... unde e mai bine decat la mami la... tzitzi...?
pupicusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Cere intii sa-ti faca si tie o analiza a laptelui si sa-ti demonstreze de ce laptele tau nu e bun. Poate trebuie sa eviti unele alimente, nicidecum sa nu mai alaptezi. Halal pediatra!!! Unde ai gasit-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

NU renunta la alaptat. Copiii au frecvent astfel de scaune, dar nu e nici un fel de problema.
Inca o cehstiune, daca ii dai de pe acum completare lapte praf, si fetita a luat bine in greutate si nu ai motive sa completezi, in curand laptele tau va scadea, bebe va vrea mai mult la biberon pentru ca este mai usor, si o vei intarca fara sa vrei. Se va intarca singura. Cu cat suge mai mult, cu atat vei avea mai mult lapte. Poti sa storci si tu ca sa amplifici secretia de lapte. Sa zicem ca bebe suge din trei in trei ore. Dupa ce suge, cat vrea ea, stoarce in continuare ca si cum ar mai suge ea si sanul va produce mai mult lapte. E metoda incercata de mine si eu alaptat-o pe Andra pana la cinci luni fara nici un fel de completare, de fapt si acum la un an si doua luni suge in continuare, dar mananca bine completare patru mese etc. Dar lapte am slava Domnului, sa mai hranesc vreo doi.
Ai grija ce mananci tu. Incearca mai mult morcov, orez chestii care strang la burtica, mai usor cu fructele si laptele, care deranjeaza. Incet incet sa va intrati in normal.
Succes.

Alina si Andra

www.bebelus.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Eu am hranit-o pe alexa cu lapte praf Milupa de la o luna si era tot timpul constipata. Iesea afara numai cu supozitor. O combinatie pare a fi solutia, dar sa nu refuze sanul dupa ce se invata cu biberonul. Ai grija sa nu lasi sanii negoliti si sa pierzi laptele.

Bafta, Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

subscriu: laptele tau de mama e CEL MAI BUN lucru care i se poate intampla fetitei tale!!!
cum o fi crezand pediatra ta ca o combinatie secretata de o vaca + inca niste vitamine imitate poate fi mai buna decat propriul tau lapte???

(scuzati duritatea, dar m-am intalnit si eu cu unii doctori carora nu le pasa)

incearca sa te mulgi dupa ce suge, daca mai iese lapte sa i-l dai cumva (cu biberon - mai putin recomandat, sau cu lingurita - asa am facut eu si am alaptat 9 luni jumate). daca mai inghite si dupa ce ii dai suplimentul de lapte muls, abia atunci da-i lapte praf.

e normal ca scaunele sa fie moi, chiar cu mucus in ele, asa e la varsta asta si o sa mai tina cateva luni. mie mi se pare ca greutatea e in ordine - important e sa ia constant in greutate. cat a avut la nastere?

cand era Adriana micuta m-am speriat si eu, am crezut ca are diaree, doctorul de aici mi-a zis ca nu are nimic, nasa mea din Romania s-a interesat la cel mai bun doctor pe care il stia si mi-a transmis sa ii dau neaparat copilului ... Triferment!!!

bineinteles ca nu i-am dat nimic, doar tzitzi. diaree adevarata a avut la 11 luni, cand nu mai avea anticorpii cei magici din tzitzi si cine stie ce microb a inghitit, de i-a declansat deranjamentul.

curaj si alapteaza mai departe!!

Adrianele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mt spune:

dragele mele,
sa stiti ca nu am renuntat la alaptat. ii dau lapte praf numai atunci cand nu se satura( ceea ce se intampla foarte rar). micuta mea se simte foarte bine, este vioaie, rade si nu are deloc probleme cu stomacelul.

va multumim frumos pentru sfaturi.... datorita voua am luat decizia cea mai buna!!
teodora si micuta ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

Continua sa-i dai laptele tau. E cel mai bun. Evita portocalele pt ca il strica pe bb la stomac. Bananele intaresc, dar consumate in cantitate mare constipa.

Eu i-am dat lui bb al meu lapte NAN pentru cateva zile si l-a tolerat bine. Acum sotia ii da iar lapte de la san (muls in biberon pt ca bb suge in forta si ii face rani). O sa continuam cu lapte de mama cat se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mt spune:

Am renuntat sa mai beau lapte si observ ca nu mai are scaunele apoase. Voi renunta si la portocale!!
Pupici de la teodora si micuta Ana

Mergi la inceput