vipere la Sarmisegetuza?

vipere la Sarmisegetuza? | Autor: xelanoimis

Link direct la acest mesaj

Vreau sa merg in vacanta sa vizitez cetatile dacice din Muntii Orastiei, dar am auzit multa lume vorbind de existenta viperelor in zona.
Stie cineva masuri de precautie?
Ce se poate face in asemenea situatii?
Daca ati umblat prin zona... pe unde se poate sta? Ce locuri ascunse si minunate exista?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Noi am fost prin aprilie acolo si fiind inca ff frig nu am vazut nici o coada de vipera . Oricum daca ajungi in zona sa vizitezi Manastirea Densus , muzeul de langa cetatea Sarmisegetuza , Manastirea Prislop, Castelul Huniazilor, cetatea Devei .
Sunt locuri f frumoase .

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Eu am fost de cateva zile (sambata trecuta) la Sarmisegatuza Regia (cea dacica). Merita sa mergi. Era un afis intradevar care te atentiona ca sunt vipere. Eu, din fericire, nu le-am intalnit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nu stiu daca sunt vipere pe acolo. Eu am pe aici serpi cu clopotei si altii veninosi. Imi este tare teama cand ies cu copii in gradina (sunt mici si alearga peste tot). Din ce am citit am inteles ca trebuie sa tropai pt. ca serpii simt vibratiile. Oricum nu te astepta sa fuga imediat. Am tropait langa unul (neveninos, in gradina, de la 1 m) si a stat nemiscat. M-am intors la putin timp si disparuse. Concediu placut si sa nu dati peste ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Multumesc pentru raspunsuri :)
Tocmai ne-am intros din vacanta si din fericire nu am intalnit nici o vipera :). Am vazut in schimb afise care avertizau de prezenta lor.
Oricum am citit mai mult despre ele si nu am mai fost atat de speriata. Doar prudenta cand puneam piciorul sau mana pe undeva :).
Sarmizegetusa mi s-a parut fantastica, cu padurea de fagi din incinta si sanctuarele... Din pacate, acolo era un grup de studenti la istorie campati chiar langa pietre si din fericire, tocmai isi strangeau tabara, asa ca dupa vreo 2 ore de asteptat dupa ei am facut si noi poze fara sa avem rucsace, corturi sau oameni in cadru. Bine ca nu am ajuns cu o zi mai devreme ca m-as fi enervat la culme.
Mi-a placut si cetatea Blidaru, si orasul Deva, si castelul din Hunedoara, si parcul dendrologic din Simeria. A fost o vacanta frumoasa, sigur o sa revin in zona :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Anul trecut cand am fost in muntii Orastiei la Sarmisegetuza am citit si noi despre existenta viperelor si ne-am interesat ce si cum putem face. Tinand cont ca am aflat ca nu putem sa ne caram cu noi cu ser antiviperin am zis ca ar fi bine sa fim precauti. Oricum nu am intalnit nici o vipera, dar e bine sa ai grija singur de tine dacat sa te rogi de altii mai incolo.
Am gasit pe alpinet un ghid foarte bun de supravietuire in munte si uite cateva sfaturi din el:
1. Poarta pantaloni lungi chiar daca e cald
2. Peste pantaloni poarta daca ai parazapezi. Sunt foarte utile, mai ales ca vin si peste bocanc. Daca ai ghinionul sa te intalnesti cu o vipera speriata care ataca, in general nu ajunge decat in zona gambei, sub genunchi.
3. Fa galagie cand mergi, calca tropait pe pamant, bate cu un bat in tufisuri daca ai nevoie sa treci prin ele.
4. Cand te asezi la odihna evita sa "cercetezi" cu mana zonele de odihna ale viperei: pietre in soare sau pe langa ele, scorburi si altele asemenea.
Succes.

Raluca, leoaica in asteptarea puiului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Aku am vazut cat de intarziata am fost si ce aeriana . scuze

Raluca, leoaica in asteptarea puiului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

ralcat, merci oricum pentru raspuns :)
Poate se mai uita si alte persoane care vor sa mearga in zona.
Tot ce ai scris e foarte util de aplicat in asemenea iesiri.

Mergi la inceput