Analize de sange din deget-unde?

Unde se pot face analize cu sange luat din deget? E chiar nesesar sa se ia din vena?? Din cate am auzit se poate si din deget, dar nu stiu unde. Chiar daca trebuie sa platesc.
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 ) Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
Raspunsuri

cornilia spune:
Monica, primele analiza (obligatorii aici, nu-mi amintesc pt ce dar au fost facute la 2 saptamani de viatza), au fost luate din calcai.
Apoi Maya a avut infectie urinara si i s-a luat sange din vena. Asta era la 3 luni cand ne-au spus ca nu se mai poate din calcai (din calcai se ia o picatura doar, cum ni se facea noua grupa sanguina), pt analiza se cere din vena ca pot colecta mai mult (desi pe Maya au chinuit-o rauuu si nu i-au scos mai mult de 3-4 picaturi).
Multa sanatate puiului tau.
Cornelia si Maya (06.07.2004)

gangurici_licurici spune:
Pai eu stiu ca depinde pentru ce faci analizele. Sunt unele la care cantitatea de sange necesara e prea mare ca sa fie suficienta recoltarea a cateva picaturi din deget, si atunci e musai sa fie luat sange din vena. Noi am fost cand Matei avea 8 luni sa-i ia sange din vena, si desi a plans, dr., foarte draguta de altfel, m-a asigurat ca nu-i doare, dar ca plang pentru ca sunt tinuti imobilizati (la manuta ma refer) si asta ii enerveaza, cam ca la vaccin de altfel. Sincer, nici mie nu mi s-a parut ca l-ar fi durut pentru ca s-a linistit f. repede.

aurelia1278 spune:
Noi am trecut de curand prin experienta vaccinului ROR, care se face in manuta. BB a mea nu a plans absolut deloc, mai mult, s-a uitat foarte curioasa la ce i se intampla.
Nu stiu cum ar fi la luatul sangelui din vena, dar s-ar putea sa fie adevarat ca nu-i prea doare.
Aura

mariussimiuc spune:
Cu cateva saptamani in urma umblam si eu prin oras sa gasesc un cabinet care la care sa-i pot face analizele lui Robert.Nimeni nu se baga la un copil asa mic,sa-i recolteze sange din vena.Asa ca i-am facut analizele care se puteau face cu sange luat din degetel.Si nu i-au luat o picatura asa cum credeam si cum stiam ca se procedeaza.I-a luat mai mult si l-a intepat la 3 degetele si a plans saracul...Acuma nu stiu daca l-a durut sau a fost numa de nervi ca am plans si io odata cu el si n-am avut timp sa ma gandesc prea mult...
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Iubirea mamii

anda141 spune:
Ma refeream la analize, asa, in general. Eu i-am facut niste analize acum vreo 2 luni, i-a iesit lipsa de Fe. Acum ia Fe Hausmann si peste 3 luni de la inceprea tratamentului trebuie repatate sa vedem ce a asimilat. Si ma gandeam ca poate gasesc ceva. Dar se pare ca tot la vena ajungem. Cel mai tare imi e frica sa nu-i nimereasca vena si sa il intepe de cateva ori, el in timpul asta urla...
.Data trecuta i-a nimerit-o din prima si nici nu i-a spart, dupa aia nu a mai plans deloc.
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 ) Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

sirimie spune:
Am vrut si noi la Victor Babes http://www.cdt-babes.ro/servicii/bacteriologie.htm (unde costa destul de mult, printre altele...) si ne-au spus ca nu e relevant rezultatul.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

vladhana spune:
Daca esti interesata de fier nu e nevoie sa-i ia sange din vena,se poate lua din degetel.La un laborator de analize.Nu pot sa-ti recomand unul din Bucuresti,stiu doar in Galati dar sigur sunt si acolo,sau de unde esti tu.Si nici nu simte,asa ca nu-ti chinui copilul degeaba.Hana

silvia_c spune:
ioanei i-au luat sange din vena, cand a facut rosu in gat. a stat cuminte si n-a zis nici pas, desi i-au luat mult sange.
cred ca pentru testare de fier, se pot lua din deget cateva picaturi de sange. pentru teste mai complexe, e musai din vena.
la orice spital de pediatrie sunt instruite toate asistentele pentru procedura asta.
multa sanatate

ina32 spune:
La cabinetul dnei dr. Culcer (tel 021-2529231)se ia sange din deget, sau cel putin asa era in toamna cand am fost eu cu copilul.
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
poze Raducu
La mare

Ioana77 spune:
Si eu am vrut sa le iau din deget dar nu am facut-o din 2 motive
1. mi-a povestit o colega cat i-au chinuit puiul cand i-au luat din deget sange;
2. pentru analizele necesare noua (hemoleucograma, calciu si fier) nu era suficient dc le lua din deget.
Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_