contract cu scoala
Raspunsuri - Pagina 2
Clover spune:
Prevad iarasi un topic lung pe tema invatamantului avand in vedere ca se apropie scoala.
Ce pot sa zic? 3 ani in invatamantul liceal mie imi ajung. Entuziasmul meu atat m-a dus. De-aici incolo m-as fi acrit si plafonat si o felicit pe cami30 ca poate sa continue. Stiti ce a pus capac la mine? Ca dupa ce ca iti dai sufletul din tine esti tratat ca ultimul jeg (paradoxal de conducerea scolii) si pentru ca esti tanar valorezi 0. In alte vremuri mi-ar fi placut sa pot continua.
Imi pun capac analizele generale si gratuite. Titularizarea? Stiti ca se dau subiectele special ca sa ia cat mai putini peste 7? Stiti ca se poate corecta interpretabil? Si pana la urma pe ce lume triam ca cei mai buni sa fie motivati sa vina in invatamant? Nu stiu cati s-ar speti pentru un salariu care nu le acopera nevoile de baza.
Am cunoscut persoana care a luat 10 la titularizare si dupa un an si-a luat zborul. Era absolut groaznica la clasa, pur si simplu nu mergea. Sa fii profesor e mai mult decat o nota mare.
Dupa cum zicea cami30 educatia e de mai multe tipuri. Scoala e doar o parte. Uitati-va cum scriu copii din ziua de azi. Chiar credeti ca asa ne scriem noi lectiile pe tabla?
Mi-e mila de profesorii ramasi sa faca fata la ticnelile domnului miclea(si imi permit sa il minusculizez). Mi-e teama ca de intentiile lui bune o sa se aleaga praful.
Si explicati-mi ce ar fi trebuit sa-i spun unui parinte cu varsta dubla ca a mea cu lacrimi in ochi care imi spunea ca replica fiul ei cand i-a explicat ca trebuie sa invete singur ca nu-si permite meditatii a fost: "Si tie la ce ti-a folosit ca ai invatat bine?". Asta in conditiile unui copil extraordinar, care stiu ca va invata foarte bine in facultate.
Concret legat de contract, pregatiti-va nervii sa fiti chemati la mai multe sedinte pentru ca probabil nu vor sti exact de la inceput ce vor si in ce forma. Cum n-au stiut nici cu admiterea in clasa a 11-a de au chemat parintii de x ori la scoala.
adi_dalma spune:
quote:
Originally posted by alinaluchian
cami30, nota 10 pentru relatare. Pina in urma cu trei ani, m-am confruntat cu aceleasi probleme, dar la nivel de invatamant gimnazial. Speram ca lucrurile s-au schimbat in bine, insa, constat ca multe dintre probleme se adancesc. Am toata admiratia pentru cadrele didactice care isi fac meseria cu profesionalism.
"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi
Vad ca locuiesti in Germania... acolo cum este???
lgireada spune:
Mda... si mie 2 ani de meditatii la mate mi-o cam ajuns. Sunt studenta si nu recunosc generatiile de liceu cu doar 4-5 ani mai mici ca mine. Noi nu eram asa! Ce se intampla?
Liliana
alinaluchian spune:
quote:
Vad ca locuiesti in Germania... acolo cum este???
ag
Banuiesc ca intrebarea ta se refera la sistemul de invatamant de aici
Prea multe nu cunosc nici eu, fetita mea abia incepe gradinita in toamna aceasta. S-a mai discutat, insa, pe forum, in anii precedenti despre invatamantul de aici si au povestit fetele care sunt in Germania si care au deja copiii la scoala.
"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi