Bebelusi de mai-iunie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Fetele, la kg nici un progres in schimb la cm stau super bine deci: talie 93, burta 107, fund 112. Sunt pe calea cea buna. La kilograme tot 87-88.

Fran, pai da si eu zic ca este bine dar stii care e faza, el mananca asa doar daca ii dau eu cu sila. Asta e problema mea ca el in mod normal nu mananca asa de mult. Nici sa-l indop ca pe nu stiu ce nu mi se pare normal, exact ce zici tu cu mancatul din doua in doua ore... Sunt ametita de tot, sa vad maine ce-mi zice medica, abia astept. Nici cu formula nu prea mai vreau sa ii dau pentru ca am remarcat ca dupa ziua de ieri in care a mancat preponderent de la biberon azi a cam facut figuri la san si nu vreau s-o patesc.

Lucas, iti trebuie certificatul copilului si dosarul pe care il intocmeste angajatorul (eu in stadiul asta ma aflu...logic) si de la sot de la serviciu o hartie care zice ca nu ia el CIC.
Eu nu stiu inca ce voi face, ca timp sunt cam in urma sa alerg pe la casa de pensii eu terminand postnatalul pe 15 aug. dar m-am enervat tare cu astia de la mine si nu prea mai vreau sa am de-aface cu ei... Oi vedea.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Buna!

Am fost si noi aseara la petrecere, la aniversarea copilului nasei. Numai copii de 5 ani, va dati seama ce galagie era! Am stat in curte si noi, Eric in scaunul de masina asezat pe un sezlong si mama in picioare (de nebuna, nu de altceva). Si am stat de vorba cu alte mamici cu mai multa experinta. Acuma nu stiu daca ele au dreptate, cert e ca eu una nu mai am timp deloc deloc pentru nimic altceva decat Eric. Voi ii puneti la culcare dupa ce ii hraniti si va jucati cu ei? Ca acum incerc si eu varianta asta.. Vad ca e cuminte, nu se aude "alarma" din camera lui. Eu il tineam dupa mine toata ziua, prin casa. In carut sau in scaunul de masina. Si abia reusam sa-mi fac un dus. Halal mama! Adevarul e ca au nevoie de somn si in timpul zilei si doarme mult mai linistit si mai bine in patutul lui decat in scaunul de masina. Din pacate, afara nu putem sa iesim caci vine furtuna. Din nou. Asteptam sa treaca si poate dupa aia avem noroc.
De saptamana viitoare tre' sa intru si eu in CIC. Tre' sa trag o fuga pana la servici si mi-e nu stiu cum, ca nu am cu cine sa-l las pe Eric (ta-su e la filmari mai tot timpul) si.. sper sa nu se isterizeze. Apropos de asta, am observat si eu ca uneori il deranjaza cand e mai multa lume, il agita. Alteori e interesat de ce se petrece in jur si f. f. atent. Totusi, incep sa banuiesc ca nu-i face bine agitatia..
Fran - apropos de numele copiilor - eu il strig pe Eric pe nume pentru ca am un verisor de 6 ani caruia i se spunea Pisoi cand era mic si foarte greu a invatat cum il cheama de fapt. Plus ca toti prietenii de varsta lui il striga in continuare "Pisoi" caci asa l-au cunoscut.. Bine, cred ca daca alternezi cu numele ei, o sa fie ok. Zic si eu.
Ce ziceti ce vreme de kk? Abia asteptam sa ies in parc, sa mai faca si mama putina miscare cu carutul. Uff..

V-am pupat!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Si masurile mele: talie 75, burta 80, fund 95. La kg cred ca si eu stagnez: 56.

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna fetelor!

Bine v-am regasit. Mi-am luat o pauza mai lunga din cauza ca sunt atat de obosita si chinuita de simt ca ma intind pe jos. Si apoi s-au adunat cam multe in sufletul meu, am stat singurica intr-un colt de fiinta si am asteptat zile mai bune.
Noi crestem, parca de la o zi la alta; uneori am impresia ca-l simt mai greu cand il alaptez, cand il ridic sa ragaie, cand ma plimb cu el in brate cu orele. Rade cat e ziua de lunga( asta cand nu plange, mananca sau doarme- care sunt majoritare). Ieri am vazut cu fericire ca intindea clar manutza dupa o jucarie si se hlizea la ea. Se pare ca a observat ca misca ceva cand face un anumit gest. Concluzie lucra cu manutzele in veselie, le intinde, le aduna in fata guritzei, le molfaie si le framanta atunci cand mananca.
Mi-a parut nespus de rau sa aflu ca aveti problemutze cu bebeii. Imi imaginez ce greu trebuie sa fie. Sunt alaturi de voi si sunt convinsa ca in final toate vor fi bune.
Androix, eu mai beau cate un ceai de fenugreek. Pe aici asta folosesc fetele in disperare. Eu beau 3 ceaiuri pe zi dar se pare ca daca vrei sa aiba efect trebe luat sub forma de pastile cate 2 de 3 ori pe zi. Cauta la magazine cu produse naturale. Am auzit deja de cateva persoane care si-au marit cantitatea de lapte asa. Am zis ca voi cumpara si eu pastile sa le am in casa daca voi avea nevoie.
Cat despre pompa, eu am Medela electrica si pot zice ca m-a salvat. Cand mi-a venit prima data laptele am crezut ca-mi explodeaza un san si era plin de galme si super dureros. Daca nu aveam pompa eram cu mastita direct. Si acum mai trag din cand in cand, atunci cand Tony in marea lui lene noaptea nu trage cum trebuie si mai pun la congelator.
Va pup dulce. Merg la alaptat si apoi la aerobic, spalat hainutze, facut mancare. Poate da domnul si pot si dormi un pic azi ca iar am dormit 5 ore.

Olga
http://ca.geocities.com/sthoalga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Babygirl, nici la mine n-a aparut ciclul dupa ce am terminat cu Exlutonul, adica nici macar dupa ce l-am intrerupt de tot. Vezi ca daca vrei sa continui cu el trebuie sa incepi o folie noua imediat, nu se face pauza aia de 7 zile ca la anticonceptionalele standard.

Vad ca va plangeti de dureri de burta. Eu am parte de "bucurii" din astea la ovulatie, dupa prima nastere am ajuns la doctor ca avusesem o saptamana intreaga in care n-am putut sta in fund, puteam sa jur ca am facut anexita. In timp s-au mai rarit, dar si acuma patimesc in acel moment al lunii, asta ca sa compensez probabil lipsa durerilor din "celalalt" moment al lunii...

Fran, si eu zic sa insisti pentru branula acasa, mie mi-a fost propusa metoda asta de catre un neonatolog din maternitate, ca fi-mea avea o infectie la ochi si oftalmologu' a zis ca ii trebuie antibiotic (pana la urma i-a trecut cu antibiotic local in 3 zile). Dar nu e nici un pericol (daca o fixeaza ca lumea pe brat) si e mult mai bine asa decat s-o intepe in vena de cinspe ori.

Androix, mananca beton Filip, stai fara grija!
Fi-mea cred ca ajunge pe la 700ml, dar are zile cand nu inghite biberoanele pan'la fund si abia strange vreo 600. Si saptamana asta iar a luat numa' 100g, imi vine s-o halesc! In schimb s-a schimbat kk, nu mai e constant verde, e verde o zi si galben doua! Si cum vreo doua zile mi-a crescut si mie putin productia de lapte, e posibil ca asta sa fi fost cauza ingalbenirii. Foarte interesant, cred ca am sa incep un studiu delatiat despre cum se schimba culoarea si consistenta la kk de bebelusi.

Fi-mea s-a intors azi de pe spate pe burta, si cred ca a facut o pasiune pentru miscarea asta ca o tot gasesc cu nasu'n saltea, trebuie sa stau cu ochiu' pe dumneai de-acum. In plus, incearca sa se salte in fund, si chiar reuseste daca ii dai doua degete sa aiba de ce sa se tina. Nu mai spun de miscarile alea din buric si cabrarea spatelui, care ma baga-n boala, ca nici in brate nu mai poti s-o tii ca lumea.

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Seara buna tutror.
Am intrat si eu sa va mai salut, ca de urmarit nu mai reusesc, scrieti intr-un ritm infernal .
Noi suntem bine, crestem pe zi ce trece si devenim din ce in ce mai cuminti (nu ca n-am fi fost si inainte ). Deocamdata papam doar san, fara nimic altceva, nici ceai, nici apa, nici formula si nici n-avem vre-un gand de diversificare. Dar ce-i drept, mai avem aproape o saptmana pana la 2 luni, deci suntem micuti!
Si ne pregatim de concediu, asa ca fetele din constanta, pazea ca venim !
De fapt plecam peste 10 zile si inca nu stim unde, suntem in cautarea unei pensiuni sau vile la malul marii, cu preturi rezonabile si conditii bune (oare exista asa ceva , ca noi inca n-am gasit decat aberant de scumpe sau ceva mai ieftine dar nasoale rau?!).

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Androix uite o formula de calculat cat mananca bebe luata dintr-o carte: C=greutatea in grame/10+200=ratia pe 24 de ore
de ex pt un copil de 3 800g
c=3800/10+200 =580 care se imparte la nr. meselor de exemplu la un copil cu 7 mese 580:7=83 g pentru o masa.

Si nu te mai stresa atat cu ml dar neeaaparat pune-l pe Felix la san din 3 in 3 ore ca el uita de foame daca se joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Merci de raspunsuri, credeam ca am eu o problema cu mersul la spital, da' vad ca toata lumea zice la fel...Sincera sa fiu nu ma sperie conditiile(inghesuiala etc) ci mai ales indiferenta si posibilitatea de a mai agata si alti microbi pe acolo...
Nefertari- te rog frumos, iti amintesti daca Alex a facut febra cand a avut infectia urinara? Patricia nu a facut deloc- sau a facut putin si a trecut neobservata...eu tot mai sper ca poate nu are infectie...
E o chestie pe care nu o inteleg: la prima urocultura avea E.coli, in schimb la coproparazitologic E.coli -absent- deci de unde a ajuns bacteria in caile urinare? Sau o fi posibil, eu stiu... dr. e la o inmormantare, abia astept sa se intoarca...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da fetelor, m-am linistit cu mancatul si cu greutatea. Pur si simplu asta este ritmul lui iar cantarirea intr-o singura saptamana este irelevanta. Vom vedea ce-o sa mai fie.
Olga, am dat comanda de trigonella la un magazin din cartierul meu. Am identificat impreuna furnizorul (naturalia)si saptamana viitoare mi-l aduce. Pana atunci mi-am luat si ceai de marar si ceai de fenicul ca pe astea nu le incercasem. Am inebunit de tot

Astazi Filip s-a prins in sfarsit ca chestiile alea colorate pe care le vede din carut sunt jucarii si fac si zgomot daca le atinge. Asa ca nu mai contenea, se intindea dupa ele, pana a obosit si a adormit. De-ar sti el de cand i le-am pus eu acolo doar doar s-o intinde dupa ele...

Fetele, pazea! Am cumparat supliform si o sa-l testez si o sa ma si incing in folie de plastic cum zicea Alina parca. Va zic si voua daca am ceva rezultat ca la mine e si celulita din belsug si bergeturi asa ca am de unde.

Filip baleste in ultimul hal Deja cred ca voi recurge la babetica de gat toata ziua ca altfel nu se mai poate!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multa sanatate bebebilor bolnaviori!

Hai ca incep si eu. Stefan nu mananca! Abia daca ajunge la 600 ml pe zi, dar cu chiu cu vai, aproape ii bag laptele pe gat. Imi este si mie frica s anu aiba ceva. Saptamana asta a luat doar 100g. Acum, e destul de mare si poate si-a mai incetinit si el ritmul de crestere, dar de ce nu mananca? Ma gandesc sa ii schimb laptele, dar ce ii pot da, ca Milumil-ul e cel mai dulce, deci nu cred ca am sanse mai mari cu altul... Inca nu ma duc cu el la dr., ca ma ia de nebuna. A crescut 3,5 kg si 15 cm in trei luni si eu ma plang. Mai astept o saptamana, sa vad daca isi revine.

Alina_a, daca ma iau dupa formula, ar trebui sa mannce 900 ml/zi si iar ma apuca disperarea.

Oricum sunt intr-o faza tare proasta. Ma ingrijoreaza si cutele lipsa la picior, ca mai nou sunt doua, adica la dreptul are 4 cute si la stangul doar 2 .

Ochisorul pare ca i-a mai trecut, dar cred ca am rezolvat doar infectia, nu si canalul infundat, ca tot se aduna ceva - ceva, cand ii fac masaj.

E mai cuminte ziua, in schimb se trezeste mereu plangand sau plange in somn.

Cea mai mare bucurie e ca Maria si-a mai revenit si il iubeste. Adica si-a dat seama ca e al nostru si numai pleaca de la noi . Spune mereu ca nu vrea sa il ia lumea pe fratiorul ei , il alinta "dragul de Stefan" si "Stefanut micut" , ii spune "bebelushul nostru", comenteaza orice face Stefan si adauga: "e mititel".

Mickyyy, in Eforie Nord sunt o groaza de vile, vilutze. Nu ai gasit nimic pe aici? Cred ca oferta este diversificata. Nu stiu sa iti recomand nimic, dar am inteles ca sunt preturi rezonabile.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput