Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(35)
Raspunsuri - Pagina 11
Morgano spune:
Fetelor, oricum intorci legile din romania sunt prost gandite, iar modificarile aduse sunt strict in interesul guvernantilor, nu al celor care trebuie sa le respecte dar si sa beneficieze de ele.
Exemplul meu e cel mai "misto", studiat cu legea in mana de 2 avocati si jurista de la fortele de munca (care a recunoscut in soapta ca noi avem dreptate): legea spune clar ca se suspenda contractul de munca pe durata maternitatii. Insa nu exista nicaieri specificarea ca, dc ai declaratie de asigurat la fortele de munca (cum am eu, cu statut de persoana fizica autorizata) nu ai voie sa realizezi venituri. Pana aici e ok, as putea lua indemnizatia fara probleme iar dc aia ar cere banii inapoi, in instanta as castiga in mod garantat, ca acolo se discuta legea si nu aberatiile celor de la Fortele de Munca.
INSA, IN MOD ABUZIV, MA OBLIGA SA DAU O DECLARATIE CA NU AM ALTE VENITURI IN AFARA DE INDEMNIZATIE PE PERIOADA CAT BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE. Ei spun ca singurele venituri extra acceptate sunt cele din dividende. Nicaieri nu se prevede obligativitatea unei astfel de declaratii, in nici o lege, ordonanta sau alt act normativ, insa fara declaratia respectiva nu imi accepta dosarul aia. Normal ca nu pot semna o declaratie in care sa mint, e art.292 Cod Penal privind falsul in declaratii, asa ca, pt ca oricum cei 7,8 milioane ii fac pe luna si astfel nu-mi pierd clientii si incurc treburile la birou, am sa lucrez frumusel ca si cand as fi in forma maxima, fara nici un fel de ajutor din partea statului, pt ca ei considera ca a munci si a avea un copil e super, dar a si munci si a lua si indemnizatia si a ingriji si copilul e o nesimtire. Asa mi-au spus tipele de la fortele de munca si m-au dat afara din birou: cum am tupeul sa-mi inchipui ca pot castiga ca pfa si lua indemnizatia, ca nu mi-e jena sa am asemenea pretentii, ca logic e sa-mi ajunga banii din indemnizatie. Iar cand le-am spus sa-mi arate doc. legislativ care ma obliga sa nu muncesc ca pfa sau sa declar ca nu am alte venituri mi-au spus ca nu-i treaba lor si ca nu se poate. Punct.
Asa ca voi fi fericita mamica muncitoare, ma gandesc ca n-ar fi rau sa mai traduc cate ceva pana stau in travaliu la spital, sa nu cumva sa nu tai in ziua aia vreo chitanta ca sa ma impoziteze statul roman cu 40%, sa-mi fie rusine dc pierd ei ceva profit din munca mea.
In mod normal ar fi de ras, insa mie imi vine sa urlu.
Si ca tacamul sa fie complet, de 3 luni incercam sa luam un credit pt renovare casa, centrala, etc. Si de 3 luni, in fiecare sapt. inaintea sedintei de credit mai apare cate o problema si ne amana si ne poarta dupa acte, adeverinte, garantii etc. Si sunt atata de profesionisti functionarii de la banci, incat dc am intarziat cu 10 zile la o rata ne trec imediat in centralizatorul bancilor, iar dc am lichidat creditul respectiv de 3 luni inca nu au facut modificarea, iar in baza de date aparem cu risc necunoscut. Pt ca o nesimtita de operatoare de la banca nu isi face treaba noi pierdem saptamani la rand. Pt ca e casa donatie nu e buna ca garantie, ca se scoala bunicul meu din morti si-o cere inapoi, dupa capul lor. Si uite asa, in loc sa ma bucur de copil si sa fac cumparaturi, eu strang datorii ca sa pot lua creditul, pt ca nu e iefitn sa iei un credit dc incep sa te plimbe cum vor ei.
Asa ca fetele care zugraviti in casa si va demonteaza sotii carucioarele, enjoy senzatiile ca eu sper macar sa apuc sa le fac pe toate astea inainte sa nasc.
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
pischi2003 spune:
DIENUTA, pai mai faci luni o plimbare la echo, cred ca erai tare curioasa sa vezi ce-ti spune. Si cred ca mai bine ai facut ca nu ai intrebat-o daca e gravida sa nu fi facut vreo gafa (daca nu era)
Eu azi intre 18-19 merg sa iau rezultatul la toxoplasmoza. Am ceva emotii, sper sa fie bine. Cu vreo cateva zile inainte de a-mi lua sange pt. asta s-a bagat in birou un pui de mata (vagabond, cred) care nici una nici alta tup la mine in brate. M-a zgaraiat cand s-a aburcat, sper sa nu iasa rezultat rau din cauza matului. Mie imi sunt dragi animalele dar mi s-a recomandat in perioada asta sa stau departe de ele. Da' ce sa fac cand vin ele la mine si mi se si arunca in brate...
Tineti-mi pumnii sa fie bine si sa traiasca si matul.
Mihaela 25 fix
anda77 spune:
ripley, cu precizarea ca se suspenda pe timpul concediului pt. ingrijirea copilului, nu si in timpul concediului de maternitate de 126 de zile. asta din urma se asimileaza ca forma unui concediu medical.
Ctr. nu se suspenda in timpul celor 126 zile.
http://community.webshots.com/user/anda1977
Morgano spune:
Normal ca ma refeream la concediul de 2 ani pt ingrijirea copilului, nu ma stresam in halul asta pt cele 126 de zile, dar nu m-am exprimat corect de nervi.
Ripley
pischi2003 spune:
Ripley te admir, esti o luptatoare. Bafta multa sa obtii creditul repede-repede.
Mihaela 25 fix
dienutagraviduta spune:
mihaela - stai linistita, ca nu cred sa se ia toxo de la zgarieturi; astia zic ca numai din caca ... si mie imi plac animalele, dar evit cat pot sa ma mangai cu cateii in perioada asta... adica "cat pot" ca am 2 catei la intrarea in firma si se bucura asa de tare cand vad omu, ca traversez toata terasa cu botul lui unu in fund si al lui celalalt in mana - sunt de groaza ...
da, se pare ca mergem si luni din nou la control... ce sa intreb mai important ?
ripley - cred ca si eu m-as oftica rau de tot daca as fi in situatia ta ... in mare parte banuiesc ca tu platesti degeaba asigurarile , ca nu ai nici un beneficiu de la ele ...
cu creditul, cred ca e enervant de asemnea, dar macar candva se va rezolva, totusi mai ai destul pana pe 10 noiembrie ... (m-am uitat eu cand trebuie sa nasti tu, ca vroiam sa stiu cand o sa fie si bebe luca de 1,300 kg - peste 3 saptamani ...)
dienuta graviduta si bebelushul luca
xandra28 spune:
ripley, asha de curiozitate, ca doar shtii ca shi eu lucrez in banca, la credite, la ce balarie de banca te-ai dus? cumva la bcr?
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
tania-z spune:
fetelor am gasit un site tare fain, cu mai multe softuri free, in care introduci date de la echo si iti calculeaza greutatea lui bb si alte chestii: http://www.gestation.net/main.htm
Xandra cum e vremea la Constanta? Si apropo de bcr... colaborez indeaproape cu ei si abia astept sa se privatizeze, sa devina banca, nu fantoma de institutie publica.
Tania & Punctuletz 23+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
Morgano spune:
Da Xandra, la bcr ne-am dus, nu de placere, desigur, ci din cauza celor 2 intarzieri din istoricul crb. Prostia mare e ca de fapt nu istoricul conteaza neaparat ci ceea ce apare pe prima pagina, adica nivelul de risc. Care la noi pana sa uite bancpost sa opereze timp de 3 luni era 0, acuma brusc e "necunoscut". Asta nu inteleg, de ce nu ti se spune clar de la inceput care e problema si ce conditii au, ci vin saptamanal cu alte pretentii.
Insa am zis ca dc bcr nu se leaga de crb (fix pix ca de fapt aia e pb acuma) nu mai purtam dosarul in alta parte. Si culmea este ca stiu persoane care iau creditul cu sume mari restante, nu cu 1,5 milioane ca noi, in aprilie. Nu suntem rau-platnici sau datori, si am intarziat de 2 ori (de uituc ce e sotu', da' si-a auzit destul!), dar nu se face diferenta nici de sume, nici de altceva. Diferenta se face intre relatii si functii. Dc eram notar sau aveam relatii, luam fara probleme, asa suntem culmea candidatilor la credit, prietenii nostri se tot mira ce mai apare.
Si mi-e ciuda ca mai puteam incerca la Volksbank dar am zis ca rezolvam sigr cu bcr, ca ni s-a promis garantat.
Si culmea tupeului, cei de la brd care ne-au facut probleme cu un card exirat anulat dar de care uitasera, si care ne-au refuzat din start, au venit ieri ca putem incerca la ei, cand ne-au refuzat clar acuma 2 luni fara sa vada actele cand le-am spus ca avem in mic delay la o plata. Nebunie
Ripley
mandyksch spune:
Anda, contractul de munca se suspenda pe perioada concediului de maternitate-adica pe cele 126 zile (Codul Muncii articolul 50).
Ripley, daca consideri ca e necesar sa mai ai o parere legata de situatia ta posteaza si tu o intrebare la "Probleme legislative" sa stii ca sunt avocati si juristi si acolo. Poate gasiti vreo solutie.
Fetelor unde apare ultima varianta pentru CIC? Poate are cineva un link....
Mandy, 28+