probleme la scoala?
am un verisor care incepe in toamna scoala.am sa va spun pe scurt povestea lui.
maica-sa aplecat in italia la munca acum 1 an jumate si a cam uitat de familie.problema e ca piticul nu prea stie nici sa vorbeasca corect pentru ca nu s-a ocupat nimeni in privinta educatiei.
de el si sora-sa are grija bunica-mea care e destul de batrana si va dati si voi seama ....ea saraca doar ii spala,le face de mancare si are grija lor
"lumea" spune ca va fi codasul clasei
parerea mea,destul de subiectiva,e ca nu e chiar atat de prost(daca pot sa zic asa)si ca va invata
sa stiti ca chiar astept parerile voastre
va multumesc
gr
Raspunsuri
claujro spune:
Personal, nu cred. Daca i se asigura minimul necesar de conditii(rechizite, program de masa-somn-lectii, cineva care s-l supravegheze in primele luni la lectii si care sa pastreze contactul cu invatatoarea..) nu vad nici un factor favorizant pentru esecul scolar. Ba din contra, uneori chiar acesti copii fac progrese uimitoare cand merg la scoala.
Oricum, ramane de vazut!
Tine-ne la curent!
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara din burtica +37 saptamani
Ana68 spune:
Si eu cred ca ,daca i se va acorda un minim de atentie,copilul isi va da interesul sa invete si sa nu fie codasul clasei...Depinde de cat de ambitios este copilasul.Dar daca zici ca este istet si ca i-ar place ca o sa inceapa scoala...nu vad de ce nu ar putea sa invete bine...Olecuta de atentie sa aiba si...Sunt atati oameni care au avut mult mai putine posibilitati si au ajuns academicieni...
Iar cu gura lumii....las-o!Ca e sloboda si spune cate in Luna si in stele!
Mult succes la scoala micutului invatacel!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
rory76 spune:
Am observat din proprie experienta cat de mult sufera acesti copii pentru ca nu ii au alaturi pe parintii lor. Desi bunicii fac tot posibilul sa nu le lipseasca nimic, se intereseaza de rezultatele lor, ei sunt la fel. Adica tristi. Se simt efectiv abandonati si ochii lor sunt tare, tare, tristi, mai ales cand e vreo serbare sau vreo actiune in care sunt implicati parintii. Ar trebui sa fie un copil tare, tare, motivat sa aiba rezultate bune la scoala. De asemeni, cred ca invatatoarea ar trebui sa stie situatia lui, poate il ajuta un pic peste program la lectii. Oricum parintii nu ii poate inlocui nimeni. Poate sunt cam dura, dar cei care au copii nu ar trebui lasati sa plece afara la munca, mai ales ca se intampla se plece chiar ambii parinti si copilul sa ramana cu vecinii sau mai stiu eu cu cine...Protectia copilului ar trebui sa se autosesizeze!!!
lgireada spune:
Pe mine m-a crescut bunica, ca asa au fost vremurile. Ea a fost invatatoare. Si n-am avut pb la scoala si nici n-am simtit lipsa parintilor. Insa tot timpul bunicii a fost dedicat exclusiv mie si nu-i pare rau
Liliana