Adoptie de catre un cetatean strain

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

buna mamaadrianda!ai sunat la nr de tel pe care ti la dat IT?eu am incercat sa sun,dar nu stiu cu ce prefix.ai obtinut ceva informatii de?ai putea sa imi spui si mie nr de tel intreg?si eu as dori sa adopt un bebe si m-am gandit sa fie din republica moldova,pt ca in romania nu sunt sanse.suntem ghinioniste daca avem domiciliul in alta tara.asta e.parca noi nu putem sa intretinem un bebe.am vrut sa-ti trimit mail dar tu nu ai adresa de mail.astept raspuns.te pup!bafta n continuare.D-zeu sa ne ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapacila spune:

quote:
Originally posted by super mami

Cetatenii romani stabiliti intr-o alta tara sunt asimilati cetatenilor straini ?
Asta da porcarie, pai sunt cetatean roman....nu e corect.
Noi chiar ne gandim ca in viitorul apropiat sa adoptam o fetita.
Am pastrat multe de la Isabel pt ea si chiar in primavara vrem sa ne mutam si luam in calcul si camera bebelusei.
Acum chiar m-am incurcat. Dar chiar nu e corect.
Alexandra

Problema e ca ea nu mai e cetatean roman, a renuntat la cetatenie in favoarea celei germane. Asa ca nu mai are drepturi la fel ca un cetatean roman. La tine altfel sta problema in cazul in care te stabilesti in RO pe o perioada de timp pana sunt gata toate actele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Lucia, scuza-ma ca raspund cu asa intarziere, dar abia acum am citit ce ai scris.
Eu personal nu am sunat acolo, pentru ca adoptia ma interesa pentru o prietena si nu pentru mine. Ce a facut ea cu numarul de telefon nu mai stiu, dar o sa ma interesez si iti spun.
Tu ai mai aflat ceva intre timp? Te rog, daca capeti ceva informatii suplimentare, spune-mi-le si mie. Multumesc!
Ariadna
PS Nu am adresa de e-mail trecuta, dar poti scrie PM daca vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacel spune:

buna am vazut anuntul tau in net .vezi daca ma poti contacta si iti trimit prin fax mai multe date .nr meu este ........ si numele meu este iulia .

Pt. siguranta ta e mai bine sa nu pui datele tale de contact. Foloseste, te rog, mesageria privata.

moderator,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Dragele mele...eu am un caz concret in familie...matusa sotului meu...romanca casatorita in franta..actualmente cetatean francez....sotul francez.....procedura de adoptie au inceput-o acum 3 ani si au finalizat fara succes acum 2 luni...dupa zeci de drumuri facute in romania, dupa incercarea de renuntare la cetatenia franceza si redobandirea cetateniei romane, dupa ce si-au cheltuit toti banii..pe drumuri, acte si pe cadouri pentru copii pe care i-au ales de pe vremea cand nu era data inca legea minunta de interzicere a adoptiilor internationale....oricum, cel mai trist este pentru acei 2 copilasi ( frati) care asteptau cu sufletul la gura sa fie dusi acasa la ei..unde li se pregatisera 2 camere cu tot confortul, dar din pacate nu s-a finalizat nimic.
Sfatul meu este ca pana la noi ordine sa nu va ganditi sa incepeti vreo procedura..ca veti fi tare dezamagite.
In 3 ani..s-a adunat o intrega istorie in aceasta familie.....din pacate o istorie trista, unde s-a luptat puternic cu orice mijloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IT spune:

Virgi

Ai dreptate. Chiar si cu cetatenie romana si tot ar fi greu de inceput un proces de adoptie in Romania daca esti rezident in alta tara. Singura posibilitate este sa te restabilesti in Ro,sa iti cauti de munca samd. Eu cred ca e un proces dificil pentru cei care au locuit multi ani in alta tara, au casa, servicii sa renunte la tot si sa se mute in RO ca sa adopte. Mai ales ca e un proces imprevizibil. Chiar si cei care stau in RO au probleme.

Din fericire se gaseste si alternativa adoptiei din alte tari. Prietenii tai ar putea sa contacteze autoritatile franceze (protectia copilului) si apoi sa se adreseze unei agentii. Procesul este foarte simplu (exceptind durata) si primesc mult ajutor.

Multa bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Super mami, stii cumva daca suntem rezidenti in Spania...de aici am putea adopta???

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Virgi, este cumplit ce li s-a intamplat!
Fetelor, nu stiu daca va ajuta cu ceva, dar fostul sef al sotului meu este italian (si sotia lui la fel). Stau in Ro pt ca el este trimis aici sa lucreze. Au adoptat o fetita mica, romanca (in Romania) si din cate stiu eu nu a fost usor, dar pana la urma s-a finalizat bine. Ei stau si acum aici. Din pacate mai multe detalii nu stiu.

Pupicei, Ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

Nu a mai scris nimeni aici?ma gandesc sa ma duc in ro in noiembrie,dar nu stiu de unde sa o apuc pt a incepe adoptia.Sunt cetatea ro cu domiciliu in germania.Sper sa am sanse.stie cineva unde trebuie sa ma duc prima oara?de unde sa incep?Nu am nici cea mai mica idee.Caut eu pe net informatii,dar nu am gasit cine stie ce.Va pupic si astept rasp voastre.Pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Sansa ta lucia este sa fii cetatean roman cu domiciliul in Romania.
Cel putin pina se termina procesul de adoptie, ar trebui sa locuiesti in Romania...la mine procesul a durat un an.
Si...dupa...tot statul roman trebuie sa-ti dea acordul sa parasesti Romania, pentru ca vizitele post adoptie continua inca 2 ani dupa finalizare.

Mergi la inceput