sint si eu mamica de gemeni
Buna seara la toata lumea.eu va scriu pentru prima oara. Va citesc mesajele de ceva vreme dar nu am avut curaj sa vorbesc cu voi.. Si eu sint mamica de gemeni ,puii mei sint maricei in curind pe 14 sept vor implini 7 ani(ce repede au trecut),de acum sint baieti mari ,vor merge la scoala iar eu am emotii mari,mai mari decit ei.Sa stiti ca sint tare scumpi si tare poznasi ,se numesc Tudor si George .Povestea noastra e lunga si am sa va povestesc data viitoare,acum as dori sa imi spuneti voi daca aveti gemeni scolari cum procedati cu ei.Daca doriti sfaturi pentru cei mai mici spune-ti si va ajuta-noi ma avut numai peripetii in acesti ani:am avut 1600gr si 2850gr la nastere,eu am dat si examenul de licenta la 3 zile de la nastere(puii s-au nascut mult mai devreme decit erau programati),am plins noapti la rind ,am mai si racit , nu mincam bine,etc dar toate acestea au trecut si suntem maricei. Acum sa stiti ca imi doresc si ofetita dar nu situ cum sa fac sa fie sigur fetita.VA PUP SI ASTEPT VESTI
Raspunsuri
ana_radu spune:
Bine ai venit! Sa traiasc baietii! Eu am o fetita si mi-as dorii gemeni, cum ai facut ? Neaparat trebuie sa ai in neam asa ceva?
Si succes sa-ti dea Domnul si o fetita!
Podeanu spune:
Bine ai venit pe DC ,Monica. Si eu am gemeni, fetita si baiat, vor implini 10 ani pe 3 octombrie. Sunt in clasa a treia, clase separate,separati in mod obligatoriu de scoala. Nu am inteles exact ce vrei sa stii?
Timpul meu e cam limitat pe DC, citesc multe subiecte dar nu raspund decit rar.Insa te ajut cu cea mai mare placere, numai sa-ti formulezi intrebarile.
Asa ca... pe data viitoare.
Dana si gemenii
Voiculestii
Gabbriela spune:
bine ai venit de DC Monica98, si bafta cu gemenii la scoala.
Intrebare pt podeanu, de ce trebuie gemenii in clase separate la scoala? Cand eram in practiva am avut parte de 2 perechi de gemeni, prima, doua fetite erau in cls, in aceeasi clasa. Si altii mai mari in cls IV, fata si baiat. Pana acuma nu am auzit sa trebuie sa ii desparti la scoala. Poate explici tu de ce trebuie despartiti.
O zi buna
Gabrielle mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante(New!)
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by Gabbriela
bine ai venit de DC Monica98, si bafta cu gemenii la scoala.
Intrebare pt podeanu, de ce trebuie gemenii in clase separate la scoala? Cand eram in practiva am avut parte de 2 perechi de gemeni, prima, doua fetite erau in cls, in aceeasi clasa. Si altii mai mari in cls IV, fata si baiat. Pana acuma nu am auzit sa trebuie sa ii desparti la scoala. Poate explici tu de ce trebuie despartiti.
O zi buna
Gabrielle mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante(New!)Exerciti Animate
Gabriela, daca as stii ti-as raspunde. Inca de la prematernelle mi i-a separat in scoala, asa mi-au zis ca sunt regulile ptr gemeni.
Eu sincer sunt multumita ptr ca altfel Edi, care e f bun la mate, dar cam puturos la franceza si compozitii ar copia tot de la Denisa, care e f.sirguincioasa. Asa cel putin au lectii putin diferite, profesoara Denisei era axata mai mult pe compozitii proprii ( ce ai face daca parintii tai ar cistiga la loto 1M $?, etc)pe cind Edi nu a avut niciodata de facut compozitii, strict de citit din carte.
Dar acum chiar ca m-ai facut curioasa si voi insista sa vad de ce ii desparte. Voi reveni cu raspunsul.
Dana si gemenii
Voiculestii
Gabbriela spune:
Podeanu pai intreb ca nu mi se pare deloc firesc. Uite la scoala la care predam eu se zicea ca e bine sa fie impreuna, asa se motiveaza unul pe altul, pt ca acea concurenta intre ei e continua, cine e cel mai cel, si se imping unul pe altul la scoala. Da e drept ca ii puneam in banci diferite unu pe un rand si celalalt pe altul, dar in aceeasi clasa. Sa sti ca functiona metota cu concurenta, imediat veneau dupa ora si intrebau si isi comparau lucrarile...
Abea astept sa vad de ce ii separa la scoala acolo in Canada.
PS: LA parinti li sa sugerat sa ii puna sa isi faca temele in camere separate, dupa ce au terminat se corecteaza temele si se lucra cu fiecare copil individual, asa nu puteau copia unul de la altul.
O zi buna
0 - 2 years 2 - 3 years
Podeanu spune:
Gabriela, revin cu raspunsul. Aseara am fost la noua scoala unde i-am mutat si cu ocazia asta am intrebat de ce ii separa. Raspunsul a fost ca vor sa echilibreze ambele clase ca numar de elevi si ca nu exista nici o regula anume.
Ca atare azi am sunat din nou si am cerut in mod expres sa mi-i mute in aceeasi clasa clasa.
Merci ptr ajutorul dat indirect.
Dana si gemenii
Voiculestii
Gabbriela spune:
Podeanu ma bucur ca am ajutat si eu , indirect... acuma sa nu uiti sa ne zici cum reactioneaza copii amandoi in aceeasi clasa, ai spus ca difera sistemul de predare de la clasa la clasa, ar fi bine sa incerci sa lucri cu ei sa ii aduci la acelas nivel... sa pui actentul pe ce nu sa pus in clasa precedenta. Si sa nu ii lase unu langa altul in clasa la ora, sa fie distanta mare intre ei... ca daca nu va ajunge sa se copieze unu de al altul.
O zi buna si bafta cu gemenii in aceeasi clasa
PS: tie o sa iti fie mai usor cu temele acuma
Nicole mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years