Web programming help!!

Web programming help!! | Autor: Steluta

Link direct la acest mesaj

Buna,

Poate sunt persoane care se descurca mai bine cu programarea de pagini web. Eu sunt foarte incepatoare. Astfel ca am facut cateva pagini web (pentru intranet), dar m-am lovit de o problema.

Pe o pagina afisez anumite imagini care sunt schimbate zilnic. Si doresc sa imi apara data la care au fost create imaginile. Ar fi un text de genul
"Imagini satelitare probabile bazate pe integrarea modelului din data de aici sa apara data ora 12 UTC".

Am incercat cu JavaScript, folosind document.lastModified. Numai ca eu nu doresc sa-mi scrie data la care a fost modificata pagina .htm. Pe aceasta am creat-o si nu o mai schimb prea curand.

M-am gandit la solutia de a citi dintr-un fisier banal data.txt (unde apare pur si simplu 09.08.2005), si sa-l scrie in pagina web. Numai ca de azi dimineata tot incerc sa gasesc o modalitate, si mi-am prins urechile prin JavaScript.

Ma puteti ajuta cu o sugestie sau vreo pagina web?? Altfel toate celelalte pagini web sunt create si doream sa le pun deja pe server. Dar m-am oprit in acest punct.

Multumesc mult!
Steluta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Tu ce data ai vrea sa apara? Si cand sa se schimbe? Si de cine sa fie data valoarea la un moment dat? Adica de unde sa o aiba? Automat sau sa fie introdusa?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

quote:
Originally posted by marius
Tu ce data ai vrea sa apara? Si cand sa se schimbe?

Aceste imagini sunt realizate zilnic. Deci in principiu ar trebui sa apara data curenta. Dar daca se intampla ceva si imaginile nu mai sunt create, nu as vrea sa-mi schimbe data de ieri (la care sunt valabile imaginile vechi). As dori sa se schimbe doar cand am imagini noi.

quote:
Originally posted by marius
Si de cine sa fie data valoarea la un moment dat? Adica de unde sa o aiba? Automat sau sa fie introdusa?

Eu m-am gandit ca cel mai usor ar fi sa citeasca dintr-un fisier de tip ascii, in care sa apara textul cu data la care sunt valabile imaginile (de ex. pentru imaginile cu data de azi in fisierul data.txt este scris 10.09.2005). Fisierul il pot crea pe o alta masina, si il voi pune pe server odata cu imaginile. Acest text doresc sa fie citit in momentul in care se deschide pagina web respectiva.

Nu stiu daca am fost foarte clara, dar pot reveni cu detalii.

Multumesc.
Steluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

O solutie ar fi sa folosesti pagini dinamice folosind limbajul php.
Banuiesc ca ai instalat un server web si limbajul php (si asta e gratuit).
Avand acestea doua, vei putea face si in viitor foarte multe lucruri utile si super faine. De asemenea ai putea sa instalezi si o baza de date mysql (este tot free nu trebuie licenta).
Daca vrei, te ajut sa configurezi si sa instalezi php, nu este prea greu.
Astfel, poti folosi functiile php ca sa citesti data ultimei modificari a unui fisier (in acest caz de tip imagine) sau data crearii lui.
Daca vrei sa folosesti varianta asta (si asa iti recomand pentru ca si pe viitor vei mai avea nevoie de diverse alte functii), spune-mi si intram in detalii.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bvali spune:

De acord cu Cristina, iti trebuie un limbaj pe parte de server. Iar JavaScript este doar pe parte de client. Incerc si eu sa ajut daca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

...iar in plus php este si elegant :)
In cazul tau se rezolva cu un fisier .php ce contine :

<?php
echo "Imagini satelitare probabile bazate pe integrarea modelului din data de ".date("d n Y")." ora 12 UTC" ;
?>

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

xenocid, pai da, asa este okay, doar ca Steluta a zis ca ea ar vrea sa ramana data de ieri, daca azi cumva nu a updatat pozele.

Mergi la inceput

Cu PHP poti sa folosesti functia filemtime.
Iar ca argument ii dai numele fisierului, cale relativa sau absoluta.
Uite aici some docs, http://ro2.php.net/manual/en/function.filemtime.php
Sper ca iti va fi de folos. Daca nu te descurci cu php, nu ezita sa ask here.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

boon presupunand ca pozele sint salvate cu acelasi nume "poza.cucu" urmatorul cod citeste data ultimei modificari.

<?php
echo "Imagini satelitare probabile bazate pe integrarea modelului din data de ".date("d n Y",filemtime("poza.cucu"))." ora 12 UTC" ;
?>

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am folosit linia sugerata de xenocid, si a mers . URA!!

Pana acum nu am lucrat deloc in php, dar o ma apuc sa studiez.

Numai bine tuturor!
Steluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Bravos! Ma bucur mult! Succes in continuare!

Cristina

Mergi la inceput