Viata sexuala si parintii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

mai fetelor , desi vad ca s- a cam incheiat subiectul am sa va zic si eu ceva ....poate va va face sa va simtiti mai hotarate ca ati procedat corect. Eu am o mama pe care o iubesc de mor dar si ea avea cam aceleasi conceptii si am avut cateva discutii prin care imi explica clar ca daca imi pierd virginitatea o voi dezamagi ireversibil !!!

Asadar, am hotarat sa astept pana la 21 cand , indragostita fiind de un barbat care nu valoreaza 2 lei, m-am culcat cu el. A fost cea mai proasta decizie pe care am luat-o vreodata cu privire la viata mea .

De ce? Pentru ca experienta a fost atat de neplacuta, dezastruoasa chiar, din cauza comportamentului acestui tanar incat am ramas cu sechele....sexul nu mi se mai parea, ceva care sa iti dea fiori , sa te faca sa uiti de griji....stiti voi la ce ma refer ;norocul meu a fost ca am intalnit un barbat si am o alta relatie de 3 ani si cu ajutorul lui (si cu foarte multa vointa din partea mea)am reusit sa inteleg ca a face dragoste inseamna foarte mult intr-o relatie : unitate, incredere, rezistenta cuplului.....

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Fetelor dragi.sunt mamica unei domnisoare.Am discutat cu fata mea pe tema asta de nu stiu ce-ar mai fi de discutat.Am fost disponibila sa tratam impreuna orice subiect la modul la care discuti cu cea mai draga fiinta.
Ce vreau eu sa spun e ca ar fi una din cele mai mari dezamagiri ale mele,nu faptul de a nu-mi spune exact "sti mama azi am facut dragoste cu iubitul meu" pt ca ii respet intimitatea si stiu ca e suficient de constienta de ceea ce-si doreste de la un baiat si de la acea "prima data" ci revin as fi cea mai dezamagita sa aflu ca dupa toate discutiile si deschiderea cu care s-a tratat subiectul,nu ar gasi momentul in care dupa sa nu-si reproseze ca "n-a iesit ceva frumos" si nu s-ar proteja .
Adica,daca are un iubit care o respecta si iubeste,are o anumita varsta (inutil sa ne opunem si sa cerem virginitate pana in momentul casatoriei)isi doreste sa faca dragoste,pai nu pot sa o tin in lanturi sau sa o urmaresc cu binoclul dupa ce am discutat problema pe toate partile,dar sa-i pretind responsabilitatea in tot cea ce inseamna acest act pot si pretind.
Ca si-ar incepe viata sexuala la 15-16 ani,e o treaba dar sa o faca in mod iresponsabil in primul rand pt ea si sa nu se protejeze ar fi o dezamagire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Acm tarziu dar hai sa raspund si eu .
Sunt inca destul de aproape de varsta la care imi puneam intrebarea asta .Si mama mea era la fel sau cam la fel ,exceptand trecerea anilor .Acum pot spune D-zeu sa o ierte ca nu mai este printre noi .
Acum vad altfel de ce se opun parintii sexului la o varsta destul de frageda mai ales mamele de fete ,pentru ca vor sa va protejeze sa nu aveti responsabilitati si dureri de cap asa de mici .Sexul inseamna muuuult mai mult decat placere ,o sa vedeti voi si nu aveti grija ca si voi la randul vostru veti proceda la fel cu odraslele voastre .Si chiar daca nu le spuneti cand s-a intamplat mamele oricum isi dau seama dar unele fac caz si altele nu .
Si eu sunt mama ,baietelul meu e inca foarte mic dar o sa vina si vremea lui .
Chestia su sexul si casatoria e o mare prostie ,nu are nici o legatura ,s-ar putea sa ajungi sa te mariti la venerabila varsta de 25 de ani ca sa ai timp sa te realizezi si sa fii inca virgina si sa te intrebe respectivul ,mai nene dar tu n-ai trebuit la nimeni ?Scuze mamicilor de fete dar cam asa este ,virginitatea nu garanteaza fericirea intr-o casnicie .
Oricat de prietena ti-ar fi mama nu poti discuta despre sex cu ea ,nici daca tu ai 30 si ea 50 si esti maritata ,cu copii ,pentru mama esti tot fetita ei si asa o sa ramai vesnic cat sunteti amandoua pe acest pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by Stinu
...Oricat de prietena ti-ar fi mama nu poti discuta despre sex cu ea ,nici daca tu ai 30 si ea 50 si esti maritata ,cu copii ,pentru mama esti tot fetita ei si asa o sa ramai vesnic cat sunteti amandoua pe acest pamant.

Stai ca nu intzeleg, adeka au postat aci mai multe mamici care-au spus clar ca discuta despre sex foarte deskis cu copiii lor, shi eu am vorbit shi inca vorbesc cc cu mama mea pe tema asta, shi tu zici kestia de mai sus? Da poate-am intzeles io greshit postu tau...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liberta spune:

hallo ankadra,

am sa-ti scriu si eu cateva cuvinte...
esti deschisa aici ca si in fata mamei tale, ceea ce-mi spune ca intr-adevar, mama ta a fost langat tine mereu. ceea ce tu acum faci insa esti tu.
ai pus in balanta insa sentimentele tale fata de mama ta-e tare frumos, poate chiar frumos pt ca in definitiv te gandesti prea mult.. oare e bine totusi ce ai facut? nu vreau sa te descurajez, nu crezi ca te gandesti prea mult la mama ta?
am sa-ti spun povestea a doi oameni care s-au iubit:
deaspra lor a fost mereu acel "clopot de sticla". acolo s-au iubit, acolo au fugit de la scoala sa se iubeasca si acolo au incercat sa ramana. pt totdeauna.
candva, viata i-a despartit, nu vreau sa spun ca tineretea, ca gandurile, ca faptul ca erau prea mult fixati unul pe altul si ca natural, candva trebuie sa existe nu sa vina sa existe pur si simplu acel moment cand acel clopot dispare...
si culmea viata merge mai departe si ce nu face un om, cauta, cade in lucruri si mai tulburi, pt care nici o mama nu are explicatie dar si atunci, si atunci este langa tine, crede-ma si atunci este langa tine mama ta.
candva intemeiezi o familie, cu un sot pe care-l iubesti si stii ca-l iubesti, este tatal pruncilor tai, te iubeste, daca ai noroc...
si dupa ani, cand incerci mereu sa te regasesti, il intalnesti pe el si pt o noapte, deasupra ta este "clopotul de sticla", si privesti pielea lui si o simti pt ca ti-a intrat in sange si pielea ta e frumoasa, dar mai subtire, zambetul tau, buzele tale, parul tau...
si-apoi pleci, inapoi in viata ta, acolo unde sotul tau te iubeste mai mult ca oricand si mama ta iubitoare te invidiaza ca ai avut puterea sa hotarasti ceea ce ai hotarat...
dragoste e ca un clipocit de sentimente, care curg, si pt toate acestea, cineva are mereu un suflet-mama ta, dar tu esti cea care-i intorci privirea si fii suverana, tineretea ta este de invidiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

draga Stinu, nu preacred ca ai inteles mare lucru din ce am spus noi mamicile.....

de unde ai scos-o ca eu as vrea ca fata mea sa fie virgina la casatorie si mai mult...ca asta ar garanta succesul acelei casnicii???

eu vreau ca fata mea sa fie fericita si implinita si sa nu ma excluda din viata ei, deoarece ma straduiesc sa ii fiu cea mai buna prietena. si fii convinsa ca sfaturile sau povetele i le voi da spre binele ei, in ideea ca poate impartasindu-i din experienta mea sau a altora va avea mai putin de suferit in viata....dar alegerile si actiunile vor fi ale ei in exclusivitate, precum si consecintele.....

poate cind o sa aveti si voi copii o sa vedeti lucrurile altfel....mai ales cind vor deveni adolescenti!!!

si sa va povestesc ceva ce m-a oripilat: la pustoaica mea la scoala, o colega de a ei si-a dat intinire pe un chat cu un baiat de 21 de ani...si ala chiar a venit la scoala si s-a intilnit cu ea.....ea avand 12 ani.....

comentariile sunt de prisos!!!

va doresc numai bine domnisoarelor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

raspund ff tarziu la mesaj dar am aflat de curad de forum.Am acum 21 si am inceput viata sexuala la 17.Am o relatie buna cu mama mea dupa mine e cea mai buna mama dar tot nu i-am spus imediat .Am mai asteptat putin.Acum imi pare rau .Nu ma criticat,mi-a spus ca e treaba mea dar sincer dupa 4 ani ma intreb :de ce nu am mai putut astepta putin.?Sunt tot cu acelasi baiat si o sa ne casatorim dar parca trebuia sa mai astept macar un an.Si voi fetelor o sa va intrebati mai incolo de ce nu a-ti mai asteptat putin pt ca pana la urma o sa facem toata viata asta nu mai conteaza un an.Asa cred eu si sper ca nu am suparat pe nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna202 spune:

pe 11 mai a fost prima zi de menstruatie iar astazi este 8 iunie si inca nu mi a venit ciclul ! mentionez ca am avut contacte sexuale protejate (prezervativ) in perioada asta .ceea ce ma ingrijoreaza este ca pe 29 mai , impreuna cu partenerul meu am fost pe punctul de a ne lasa dusi de val si adica : nu am avut un prezervativ la indemana...si ne a trecut prin cap sa incercam fara. nu a existat penetrare decat o incercare...in sensul ca doar vreo 3 cm au intrat... si apoi nu am mai continuat !.intrebarea mea este daca e posibil sa raman insarcinata numai in urma unei "semi-pentetrari" asa cum v am descris o mai sus ? pe 6 iunie am facut un test de sarcina Narcis care a iesit negativ ! dar in continuare ciclul intarzie. am 18 ani si nu mi doresc un copil...sper sa mi impartasiti putin din experienta dumneavasotra si sa ma sfatuiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

anna, da, se poate. nici macar nu e nevoie de penetrare. adica e suficient ca un spermatozoid sa ajunga inauntru. care spermatozoid se gaseste si in lichidul seminal, acel lubrifiant natural pe care penisul il secreta inaintea/in timpul actului sexual. te sfatuiesc sa mai faci un test de sarcina in cateva zile. si sa va faceti un stoc de prezervative.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Ca mama de adolescenta , nu ma intereseaza ce zice lumea si alte prostii din astea, nici nu mi-as pierde respectul fata de fiica mea sau m-as indeparta de ea daca si-ar incepe viata sexuala la 16 ani. Cea mai mare grija a mea este o sarcina si bolile cu transmitere sexuala. E cumplit ce consecinte pot avea bolile venerice, te pot costa viata (HIV), iti pot debilita sanatatea pe viata (hepatita B) sau iti pot provoca sterilitate. Din experienta mea, si eu am crezut ca sunt matura si le stiu pe toate, nu regret felul in care mi-am inceput viata sexuala pentru ca a fost minunat, dar...am ramas gravida la 19 ani. Nici macar asta nu regret pentru ca am o fata superba de care sunt extrem de mandra si un sot minunat. Ce ma sperie este insa faptul ca as fi putut ramane gravida mai devreme, la o varsta mai frageda sau as fi putut contacta vreo boala venerica. De asta imi este frica si de asta as vrea ca fiica mea sa inceapa viata sexuala mai matura, ca sa aibe mai multa minte si sa nu se expuna nici unui risc.

Mergi la inceput