Cat concediu medical ne putem lua intr-un an?

Cat concediu medical ne putem lua intr-un an? | Autor: cait

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare.Prietena mea din tara si-a luat pana acum 2 luni de concediu medical de la inceputul anului.ar vrea sa-si mai ia dar nimeni nu-i spune cat este maximul pe care poate sa si-l ia intr-un an.unii spun k este 3 luni altii k se poate 4 luni..voi stiti ceva k ea este f dezorientata si tot intreaba peste tot dar este tot nelamurita.
Concdiul medical nu ets epentru nastere si cresterea copilului si pentru boala.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

ART. 103/ Legea 19/2000:
(1) Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 180 de zile în interval de un an, socotit din prima zi de îmbolnăvire.
(2) Începând cu a 90-a zi concediul medical se poate prelungi până la 180 de zile, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.
(3) Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale și se diferențiază astfel:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară și unele boli cardiovasculare, stabilite de CNPAS cu acordul Ministerului Sănătății al Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei;
b) un an, cu drept de prelungire până la un an și jumătate de către medicul expert al asigurărilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală și urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, precum și pentru SIDA și cancer de orice tip, în funcție de stadiul bolii;
c) un an și jumătate, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară operată și osteoarticulară;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire până la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoză extrapulmonară, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Merci exact de asta imi tot zicea si ea de legea 19 dar nu stia exact..merci mult.

Mergi la inceput