cit mai cresc fetele dupa prima menstruatie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

domnisoara mea a avut prima menstra la 11 ani si de atunci (acum are 14) a crescut destul de putin acum are 1.58m si 43 kg, ea e cam suparata ca noi suntem relativ inalti (eu 1.68m si tatal 1.82m)...dar nu-mi fac griji...pina la 18 ani mai are timp sa creasca

in primul rind eu am discutat cu fata mea cam de toate pentru toti inca de pe la 8 ani, cind m-a intrebat ce e aia sperma....auzise la scoala....pina la 11 ani discutasem si de boli cu transmitere sexuala...toate duscutiile sunt pe jumatate serioase, pe jumatate le dau o tenta umoristica, ca sa nu se rusineze de mine...

copilul meu vorbeste tot cu mine...uneori prea mult chiar..........dar mereu ii raspund, glumesc cu ea....

eu am abordat subiectul mai neortodox, am urmarit cu ea serialul Totul despre sex...si am dezbatut ...cam tot ce se poate....

eu zic ca am facut bine, la 14 ani nu e interesata de baieti cum sunt alte fete, spune ca sunt imaturi pentru ea.......prefera sa se uite la desene animate...mereu i-am spus ca in viata nu ai decit o copilarie si daca nu profiti de ea...alta nu mai capeti....

chiar ea imi spune ca viata este grea si de ce sa ti-o complici singur???

nu stiu daca am raspuns chiar la subiect...dar cred ca cel mai important este sa comunici cu copilul, sa ii fii prieten, ca sa isi poata deschide inimioara in fata ta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

quote:
Originally posted by mama lia

domnisoara mea a avut prima menstra la 11 ani si de atunci (acum are 14) a crescut destul de putin acum are 1.58m si 43 kg, ea e cam suparata ca noi suntem relativ inalti (eu 1.68m si tatal 1.82m)...dar nu-mi fac griji...pina la 18 ani mai are timp sa creasca

in primul rind eu am discutat cu fata mea cam de toate pentru toti inca de pe la 8 ani, cind m-a intrebat ce e aia sperma....auzise la scoala....pina la 11 ani discutasem si de boli cu transmitere sexuala...toate duscutiile sunt pe jumatate serioase, pe jumatate le dau o tenta umoristica, ca sa nu se rusineze de mine...

copilul meu vorbeste tot cu mine...uneori prea mult chiar..........dar mereu ii raspund, glumesc cu ea....

eu am abordat subiectul mai neortodox, am urmarit cu ea serialul Totul despre sex...si am dezbatut ...cam tot ce se poate....

eu zic ca am facut bine, la 14 ani nu e interesata de baieti cum sunt alte fete, spune ca sunt imaturi pentru ea.......prefera sa se uite la desene animate...mereu i-am spus ca in viata nu ai decit o copilarie si daca nu profiti de ea...alta nu mai capeti....

chiar ea imi spune ca viata este grea si de ce sa ti-o complici singur???

nu stiu daca am raspuns chiar la subiect...dar cred ca cel mai important este sa comunici cu copilul, sa ii fii prieten, ca sa isi poata deschide inimioara in fata ta!!!

mama domnisoarei Cristina (28.09.1993)

Felicitari!

Mamica celor doua printese, Ilinca (26.07.2007) si Alexia (27.06.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ioana a crescut in ritm rapid intre 9 si 12 ani, cate 10 cm/an, o cam bagasem pe maneca. La (aproape) 12 ani i-a venit ciclul, de la 12 la 13 a crescut 5 cm, iar de la 13 la 14-nimic. Are acum 1,70 m. Nu stiu daca s-a oprit definitiv, vad ca unele cresc si dupa eveniment. Adica nu prea e regula?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Fetele mai cresc in inaltime dupa prima menstruatie cam 2 ani.
Astea sunt datele statistice.

Dar, multe depind de gene si de ritmul de crestere al fiecarui organism in parte.

Mie mi-a venit menstra la 13 ani si jumatate, aveam 158 cm la 15 ani aveam 1,70 si la 18 1,72

Sorei mele i-a venit la aceeasi varsta. Ea avea 162 cm. Iar in jur de 16 ani a ajuns la maximul de azi 166 cm.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Sa ne traiesti Ramonika!

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

quote:
Originally posted by lgireada

quote:
Originally posted by Ramonika

si eu am mai crescut cam cu 10cm dupa ce mi-a venit ciclul. la 123 ani jumate, cand a venit, aveam cam 1,60, apoi am ajuns la 1,71 si la atata am ramas, acuma, la 26 ani.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza

Sa ne traiesti Ramonika!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Dai si-o bere Ramonik?

vleeem si noi un vot

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=31" target="_blank">*Sunt un mare pacifist* si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=44" target="_blank">*Zambet1*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lamb spune:

Buna!

Am si eu 2 fetite de 11 ani si 13 ani si 8 luni.

Fetitei cea mare i-a venit prima menstruatie la 12 ani si jumatate.
Medicul meu ginecolog mi-a spus ca nu va mai creste mult dupa aparitia ciclului, dar eu nu am inteles la ce se referea: ca perioada de timp sau ca inaltime? Mi se parea chiar imposibil: cu parinti inalti (1.72m/1.88m), ea o sa ramana mica? Cum asa?
Acum are 1.65m (clasa a 7-a) si sper sa mai creasca cel putin 5cm.
Eu in clasa a 8-a aveam 1.67m si pe perioada liceului am crescut pana la 1.72m, dar nu-mi mai aduc aminte cand mi-a venit prima menstruatie.
Deci cred ca are sanse si ea sa creasca cat mine.
Fetita cea mica, in schimb, are deja la 11 ani de-abia impliniti, 1.55m si poarta 38 la pantof. Ea sigur va fi inalta, dar sper sa nu creasca mai mult de 1.75m (cu toate ca am un "feeling" ca va depasi 1.75m inaltime).
Oricum am constatat ca deja e o "regula" ca atunci cand tata e mai inalt ca mama, fata cea mare sa fie mai mica de inaltime ca mezina.
Totusi, sa speram ca diferenta de inaltime dintre ele sa nu fie foarte mare.
In orice caz, sanatosi sa fim, caci restul le-om duce cu bine cu voia Domnului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Eu abia dupa am inceput sa cresc, am mai crescut pana la 1,70. Nu mai stiu de la cat (1,55 parca), si relativ repede, ca aveam dureri de oase...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petronik spune:

poi...eu am avut prima menstruatie la 14 ani..si acuma am 17..am crescut in inaltime cu 12 cm...iar cu dezvolatatul celorlate parti ale corpului nu prea...nu inteleg de ce nu mi se dezvolta mai tare sanii?

Mergi la inceput