Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Avem si noi o veste buna!!! Victor Stefan a facut primii pasi singure (de la bunica a venit fuguta la mama). Chiar fuga a fost... Sunt tare emotionata. Chiar saptamana trcuta am vazut caseta pe care am filmat-o anul trecut de revelion (in spital btw) si imi doream ca de revelionul de anul acesta sa mearga. Iata ca dorinta mea s-a implinit mai repede!!!

Lidia si la noi sunt jucarii prin toata casa cu toate ca Victor se deplaseaza mai ales de-a busilea..

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna seara, mamici de bebici mici!
Ne bagam si noi in seama ... Sunt mamica a 2 prematuri nascuti la 36 de spatamani, Rares si Bianca. Motivul nasterii grabite a fost faptul ca Rares a luat foarte mult in greutate intr-o luna. I-a luat Biancai si spatiul si mancarea, ceea ce a dus la o suferinta fetala care a impus cezariana de urgentza. Asa ca fetita mea scumpa s-a nascut cu 1600g si 43cm, iar baietzelul cu 2900g si 49cm (diferentza cam mare, nu?). Au fost insa bebelusi complet dezvoltati. Bianca a stat o singura zi la terapie intensiva, la incubator, apoi amandoi au fost transferati la sectia de prematuri. Am stat in maternitate 3 saptamani. La o luna Bianca avea 2200, Rares 3500. Acum, cu 2 zile inainte de a implini 4 luni, Rares se apropie veritginos de 7 kg, iar Bianca de 5 (am sa-i cantaresc de ziua lor, sa vad exact). S-a cam marit diferenta de greutate intre ei, dar sunt copii buni, perfect sanatosi, veseli si plini de energie. La inceput mi-a fost teama sa nu aiba Bianca probleme... mi se parea ca e mai linistita si ca are un mic retard... dar si-a "dat drumul" si vine tare din urma. Acum isi tine capul, se joaca singura cu manutele (si le-a descoperit de cateva saptamani si inca e fascinata de ele), intinde mana si prinde jucariile, rade si mai ales "vorbeste" (o sa fie mare vorbareata, la ce vocabular de gangureli si ce gama de mutritze are acuma ...).

Sanatate multa piticilor si mamicilor!

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Mergi la inceput

Laura bine ai venit!! Sa-ti traiasca comorile!!! Nu pot sa ma abtin sa te intreb cum te descurci cu doi copilasi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Multumesc, Ana Maria!
Ce sa zic, e greu, dar e asa de frumos! Bianca nu a putut suge la san, fiind prea mica, asa ca s-a obisnuit cu tetina si mai tarziu nu a mai vrut. Rares mananca numai la san. Asta e bine, ca daca le e foame la amandoi odata, iau pe Rares in brate, cu mana libera ii tin Biancai biberonul (nu vreau sa povestesc ce dureri de maini, spate si alte cele am ....). Am incercat sa nu ii invat prea mul tin brate. Cand sunt treji amandoi, le cant, le vorbesc pana ametesc, le arat tot felul de jucarii, orice numai sa ii vad razand. Problematic e cand unul doarme si celalat nu, ca daca face zgomot, se trezeste si primul si trebuie sa o iau de la capat cu adormitul.
Am si ajutoare insa: ma ajuta sotul foarte mult, chiar daca se mai duce si 8-9 ore la servici, mai vine soacra mea. Mama e departe, dar am stat la ea o luna jumate in august si septembrie si m-a ajutat si ea enorm. Acum mi-am gasit o doamna care sa vina cateva ore pe zi sa ma ajute cu ei.
Ce sa spun...e obositor ... dar e bine... ma descurc. Toate sunt la dublu: si zambetele si gangurelile, dar si plansul si mofturile si cheltuielile .

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Bine ati venit la prematuri...LAURA ! M-ai emotionat nitel la final ...ca toate sunt la dublu....dar ati facut doi si ati scapat !...este foarte greu , dar frumos...sa fiti sanatosi si va mai asteptam !ANA-MARIA , bine ca a inceput sa mearga singur Victor , insa o sa mai combine mersul de-a busilea cu in picioare o perioada , dar este foarte bine ca nu mai merge numai pe jos , eu abia asteptam sa inceapa Dragos sa mearga !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

ana maria, bravo lui victor!! grabit in toate, baiatul...

madalina
poze

Mergi la inceput

Madalina multumim si bine ati revenit!! Victor a fost mai ales grabit sa vina pe lume!!!

Lidia, abia a facut primii pasi, nu merge inca, decat sprijinit!!! Cred ca abia peste cateva luniva merge bine singurel... El a fost mai "cu frana", s-a ridicat in pat intr-o zi si abia peste o saptamana a mai repetat figura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

aus papa, sa ma scuze fetele ca ma bag da'mi permit:))
la prima ta nastere dr ta a fost tampita...cred ca tii minte ca ma trimiteai la Anca sa intreb de colace de cerclaj si alte minuni...daca iti urmarea sarcina cum tb si eventual iti facea cerclaj aveai sanse sa o mai duci cateva saptamani...
aku sa vorbesc din experienta esente nu am avut dar prin 2 nasteri la 36 sapt tot am trecut. Din pacate ambele sarcini au fost cu aceleasi probleme si din fericire cu tratamentul corespunzator s-au terminat super. Asa ca ai grija!!!

quote:
Originally posted by papadie

Fete frumoase am venit timid sa va soui da vaz c-a tras ana maria cu okiul:-)))
Imi tremura chilotii de frica. Toate sarcinile mele au fost cu sangerari si nebunii (doua le-am pierdut). Catrina a venit la 33 de saptamini...ce sa mai sunt intr-o depresie totala.
Oare treaba cu nascutu inainte de vreme o fi repetabila?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58070" target="_blank">Cum arata mama mea?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57873" target="_blank">De la inima la inima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

mie colul mi s-a prostit la sapt 28...cand singurul cerclaj pe care-l putea face era cu "inelul dr Arabin" ceea ce am refuzat deoarece e o metoda destul de noua si inelul pricinos are un diametru de 9.6cm

Mergi la inceput

Papadie, pe la noi pe aici daca ai avut probleme cu colu' la prima sarcina (cu cerclaj sau nu) se recomanda (unii doftori) sa se faca cerclaj la rece, inca de cand se sarcina e micuta si nu se poate vorbi despre col deschis. Multa bafta si inca o data sarcina usoara si un bebe sanatos!!!

Mergi la inceput