La France (39)
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
nadine2004 spune:
Buna, fetelor!
O, Otilia, ma gandeam la tine ca nu ne mai dai semne de la un timp, am crezut ca ai patit ceva. Ce depanaje ai?
Eu am o veste mare: peste exact doua saptamani, pe 23 august, prima zi de fecioara, o sa o tin pe Anaļs in brate. Ieri am fost la dr si pt ca nu s-a intors, sta chiar picior peste picior, am putut sa aleg cezariana, ca mi-e frica sa iasa cu picioarele. Doamne ajuta ca totul sa fie bine!
Mi-a venit soacra. Suntem pe ultima suta de m! Trebuie sa pregatesc totul. Nu ma asteptam sa ma programeze asa de repede.
A mai trecut cineva prin experienta cezarienei , in Franta? Cum e?
Eu de ieri am inceput sa am niste emotii groaznice, insa incerc sa gandesc pozitiv si sper sa fie bine.
Un gand bun tuturor!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
georgianab spune:
Nadia, n-am trecut prin cezariana asa ca sfaturi n-am. Dar iti doresc ca totul sa se petreaca bine si sa treci cu bine prin asa o experienta. Sa dea Domnul sa ai un pui frumos si sanatos de care sa va bucurati amandoi!
Curaj!
http://georgiana.iciblog.com
Taty spune:
Salutare fratuzoaicelor!
As putea spune ca va invidiez intr-o oarecare masura, caci am nostalgia Frantei dupa ce am fost in vizita de 2 ori (in Moulins-Avermes, undeva prin centru ei...) si tot timpul mi-am imaginat viata in Franta ca pe un vis frumos.
Cind eram mai mica imi spuneam ca daca ar fi sa plec undeva sa traiesc,in afara Romaniei, Franta va fi tara mea de adoptie...uite ca nu a fost asa (din pacate sau din fericire ..nu voi sti niciodata).
Cum ati perceput voi diferenta asta intre visurile pe care le-ati avut si realitatea de acolo? Cum sunt francezii? Eu cei pe care i-am cunoscut mi-au parut simpatici si amabili ...si ii compar mereu cu spaniolii care sunt....altfel (asta ca sa nu jignesc). Uneori ii ziceam sotului meu: asta in Franta nu s-ar fi intimplat etc...
Pe de alta parte vreau sa va intreb si daca v-ati realizat planurile finaciare, daca sunteti multumite cu partea materiala a vietii de acolo si daca vreti sa ramineti definitiv in Franta.
Cam atit deocamdata, sper ca nu va plictisesc cu intrebarile mele.
Tatiana
lorena_andreianu spune:
Youpeee, Nadia! Daca era pe 22 ne sarbatoream amandoua (eu cu Anaļs, dar la vreo diferenta de vreo 27 de ani ). Sa nu-ti fie teama, va fi OK. Eu am fost la un pas de cezariana, era puiul angajat numai ca statea pe-o parte... deci nici eu nu pot sa-ti dau sfaturi. Din cate ne-au spus noua la cursurile alea din timpul sarcinii e ca se face peridurala ca mama sa fie constienta(plus ca anestezia generala "ameteste" un pic si bebele si nu se poate determina cum trebuie scorul Apgar). In rest, refacerea depinde de fiecare. Eu am avut o colega in Ro care a doua zi dupa cezariana era cu copilul in brate si ea il spala, schimba... Abia astept sa ne-o arati pe Anaļs
Tatiana, referitor la intrebarile tale eu pot sa-ti spun ca nu am visat niciodata sa vin aici; dar o data aici, mi-am facut, desigur, vise. Unele s-au realizat, altele nu... Si francezii sunt "altfel"... unii, desigur. Realitatea e altfel cand stai si traiesti intr-un loc, decat atunci cand il vizitezi. Birocratia e una din bube, apoi rasismul si... multe altele. Bine, acum am si eu pretentii sa fiu tratata ca orice cetatean cu acte in regula si pe punctul de a lua nationalitatea...
Cat priveste partea materiala... eu deocamdata nu lucrez, sunt acasa cu copilul. Din toamna o sa-mi echivalez facultatea din Ro; sper, ca daca nu gasesc un loc pentru copil in cresa renunt. In cazul in care nu stii, aici doar un mic procent (sub 10%, e mult, dar zic asa sa-ti faci idee) din copiii au loc in cresa... Spun ca o sa renunt la scoala ca nu ne permitem sa angajam pe cineva sa aiba grija de pui, cu un salariu nu te descurci sa platesti eventual chirie, telefon, curent, sa traiesti o luna, sa trimiti bani in tara si sa mai iei si femeie la copil. Asta e situatia la noi, poate la alte fete e mai roza.
Pupicei de la noi ca ne bagi in seama si mai ales ca ti-a placut Franta.
Otilia, nu ma depanezi si pe mine?
Fetele cucuietele, pe unde mai umblati?
Georgiana vecinica, n-ai plecat in vacanta? si
Miron Radu (06 oct. 2004)
Miron Radu
Frantzujii
georgianab spune:
Lorena nici pomeneala! Noi am fost in tara in mai, o luna, asa ca gata cu vacanta de multisor. Eu acu is calare pe cv-uri, scrisori de motivatie, assedicu-ri si anpe-uri. Fiie-mea intra la maternelle in septembrie si cum abia am primit drept de munca trag nadejde sa gasesc un servici.
Si dac-ai sti ce dor mi-e de un concediu din ala adevarat de pe vremuri! Ca mersul in tara nu e niciodata un concediu adevarat.
Tatiana, cum spunea si Lorena si francezii sunt "altfel". Eu nu pot sa spun ca ma topesc de dragul lor. Dupa mine sunt cam reci. Iti spun bonjour cu gura larg deschisa dar cum s-au intors cu spatele au si uitat ca ti-au vorbit. In fine...parerea mea.
Nici eu nu pot sa spun ca sunt foarte multumita de partea materiala tot din acelasi motiv: nu-i usor cu un singur salariu! Oricum insa e net superior Romaniei din prea multe puncte de vedere! Si, da, daca ar fi dupa mine as ramane aici definitiv.
http://georgiana.iciblog.com
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Corina/Corina.jpg)
Corina spune:
Bonsoir fetele!!Trec si eu pe aici,dar pe fuga,caci am mincarea pe foc si am pus si masina de spalat!Asta e,lucrez toata luna august si inca in septembrie!din pacate o sa ratez prima zi la gradinita a fiica-mii!!
Nadia,sa nu iti fie frica de cezariana,sint profesionisti!si oricum e mai bine cind esti programata,nu ca mine in urgenta!!!
Sa stii ca eu nu am avut dureri aproape deloc,mi-au dozat bine anestezicul ,cel putin 24 de ore de la operatie!In afara de asta,se ocupa de tine pina te ridici si de bebe la fel!!!
Daca nasteai pe 17 ,ar fi fost in aceeasi zi cu Anna!!
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
Freia spune:
tot eu cu intrebarile mele : ce inseamna certificat de coutume? ce trebuie sa cer la Primaria din Bucuresti ca sa imi elibereze un astfel de certificat? si pt cel de celibatar exact asta cer?
si cum naiba le explici celor din Frantza ca la noi Certif de Nastere se elib o singura data?
sarumana... se marita soramea in sfarsit.
Freia si Alexa
nadine2004 spune:
Multumesc , fetelor! Sper si eu sa fie bine! Doamne ajuta!
Freia, certificatele astea le ia de la ambasada ro din Paris. Pe certificatul de coutume scrie negru gras ca certificatul de nastere este unic in ro!
Noapte buna!
Eu nu prea pot sa dorm de emotii!
oana cretu spune:
Nadia, tin pumnii stransi, uite ca am si eu emotii odata cu tine, desi nu am trecut prin cezariana, dar nu a trecut mult de cand am nascut. O sa se nasca pe 23 August![:d], o zi mare, sper ca Anais sa ajunga mai mare ca aceasta zi.
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
poze noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otilia/Otilia.jpg)
Otilia spune:
Nadia, scuze ca am disparut asa... Cum e vacanta (pentru alte assmat) am de facut niscai "depanaje" si am casa plina de copii... Ar fi fost si mai plina daca aveam mai multe locuri, dar si-asa am destul. Chiar si sāmbata o sa am o bebelusa de numai o luna, care trebuia sa vina normal incepind de luna viitoare.
Eu am avut o cezariana exact din aceleasi motive ca tine: bebe nu s-a intors. Nasterea s-a petrecut foarte bine, daca vrei mai multe amanunte uite www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">aici Si nu mai fi asa de sigura cu data de 23 august (hehe, ce amintiri... defilari obligatorii imnuri ode etc.), ca daca o fi sa te apuce nascutul mai devreme...
Freia, certificatul de "coutume" il iei de la Ambasada sau de la Consulat. Gata, te mariti si tu?
Taty, si noi care ne gindeam ca in Spania e mai fain, flamenco - ghitara, evantaie, jupoane volantate, distractie, nu gluma!!!
De francezi nu pot vorbi la modul general, pentru ca fiecare e unic, fiecare e "altfel"... Am intilnit francezi extraordinari asa cum am intilnit si contrariul. Pe plan material... cam greu aici. Daca citesti mai mult pe forum cred ca noua, fetelor din Franta ne este cel mai greu sa ne realizam pe plan profesional (asta pentru cele care n-au ajuns aici altfel, semnind deja vreun contract din tara sau urmind studii universitare/doctorat). Pentru cele care s-au maritat si au facut copii: pauza profesionala de citiva ani, diplomele romānesti fara nici o valoare in ochii francezilor... reusita financiara e departe. Marea majoritate fac alte studii sau se reprofileaza. Au fost momente in care parca am regretat ca am venit aici si mi-am zis si eu ca am gresit tara. Acum m-am resemnat cu soarta asta si ma ocup de copii, desi am si diplome si o cariera (artistica) in urma mea. Concluzia: aici clar nu sunt ciini cu covrigi in coada. (moama, ce as mai vrea niste covrigi calzi )
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">