Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (6)
Raspunsuri - Pagina 13
conchita spune:
quote:
Originally posted by mariuta
Bine, dar nu e nimic nou in ideea asta si e oarecum o jignire sa ii crezi pe cititori atat de prosti sa se increada la modul propriu in reclame (de orice fel). Cel putin tampoanele sunt utile.
Mie mi se pare ca tinerii nu sunt atat de prosti sau handicapati (vezi sintagme ca "sani mari si creiere mici", etc.si capitolele aferente) ca sa le tratezi problemele simplist.
nimic din ce se spune azi nu e totalmente nou, nu? modul in care se spune conteaza in cazul de fata pentru ca textul cu pricina are scop educativ, cel putin eu asa inteleg. daca Danion Vasile (scuze,l-am numit parinte mai devreme, nu am stiut) ii considera pe tineri prosti, asta nu avem cum sa afirmam.
acum, despre "cititori prosti", ma indoiesc ca le putem nega existenta. pe de alta parte, daca tinerii nu stiu sa nu creada in reclame cuvant cu cuvant, asta poate fi si din cauza ca nu le-a spus nimeni pana acum despre valoarea de adevar a reclamelor, despre scopul lor, despre manipularea maselor etc. faptul ca Danion se straduieste, in limbaj simplist, sa explice niste lucruri care noua ni se par super vechi si elementare dovedeste ca Danion crede ca tanarul care este interesat sa citeasca textul e doar neinformat, nu si incapabil sa inteleaga(deci prost) in caz ca are cineva bunavointa sa-i explice.
tu spui ca tinerii sunt destepti, inocenti si inventivi. eu spun ca am intalnit zeci de cazuri de adolescenti (nu numai de la tzara) care nu aveau nici cea mai vaga idee despre propriul trup si faceau erori grave cand erau intrebati despre reproducerea umana.
in concluzie, poate ca mesajul+stilul textului despre tampoane nu e super filosofic si, deci, atractiv pentru un public foarte educat. argumentul meu e, insa, ca nu avem de-a face nici cu un text ofensator la adresa inteligentei cititorului din publicul tinta: cei care pur si simplu sunt neinformati referitor la reclame. tampoanele sunt doar un exemplu de reclame, nu subiectul principal.
quote:
Daca as fi auzit texte din astea cand am intrat prima data in biserica, nu m-as fi intors.
te cred si te inteleg. pe de alta parte, daca oamenii se intorc din drumul spre biserica pentru ca au auzit/citit un om perorand nesatisfacator despre Dumnezeu, credinta, etc, poate e un semn ca nu erau inca pregatiti sa intre in Biserica, sincer cred asta. in Biserica te duci sa vorbesti cu si sa-l asculti pe Dumnezeu. ce fac ceilalti in Biserica sau in numele ei, e complet nesemnificativ la nivel ...cum sa zic? metafizic. adica al relatiei personale cu divinitatea si al efortului personal de mantuire.
irina.c. spune:
Dragelor,am fost dimineata la Biserica si am imparatsit copilul,sper sa pot ajunge si dupa-amiaza,la maslu(incepe la 17.30 si se termina la19.30-la Radu Voda).Oare de cate ori pot fi cei mici impartasiti pe saptamana?Se poate in fiecare zi?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
antoioana spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Dragelor,am fost dimineata la Biserica si am imparatsit copilul,sper sa pot ajunge si dupa-amiaza,la maslu(incepe la 17.30 si se termina la19.30-la Radu Voda).Oare de cate ori pot fi cei mici impartasiti pe saptamana?Se poate in fiecare zi?
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Irina, cred ca o data pe saptamana se pot impartasi copiii mici, iar cei mai marisori 1-2 ori pe luna. In nici un caz in fiecare zi. De ce nu intrebi un preot ca sa fii sigura 100%?
Numai bine!
anto
...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...
antoioana spune:
Desi bine intentionat, cred ca Danion Vasile nu-i pregatit pt. a scrie o astfel de carte...mai ales ca vrea a se adresa tinerilor care cred in Dumnezeu, dar dintr-un motiv sau altul stau departe de biserica.
Numai bine!
anto
casandra spune:
Nu doar tinerilor de 14-15 ani li se adreseaza Danion, ci chiar si studentilor la Teologie :
----------------
Cred ca este interesant insa sa povestesc aici o intamplare care m-a convins ca nu trebuie sa renunt la scrierea acestei carti. Un preot care e la doctorat în Grecia, citind pe net cateva rânduri din articolele mele pe tema sexualitatii, intrigat ca am putut sa scriu astfel de blasfemii, s-a apucat sa ma critice in fata unor buni prieteni de-ai mei – colegi de doctorat - , stiind ca astfel face telefonul fara fir. De fata mai era un baiat de preot, student la Teologie.
- Vai, dar ce legatura are asta cu Ortodoxia.. Auziti cat de smintitor scrie. Titluri ca „Sani mari si creiere mici”, „Am cu ce ma…” Nu, trebuie sa nu scrie o astfel de carte. Nu-i asa?
Studentul teolog il aproba din cap, in timp ce butona la un calculator. La un moment dat, inchizand fereastra documentului la care lucra, pe ecran a ramas Pamela Anderson, cu sanii ei revarsabili.
- Ce e asta?, a intrebat mirat parintele.
- Ce sa fie, Pamela Anderson!, a raspuns stanjenit studentul… Care pana atunci fusese si el revoltat de tupeul meu de a aborda subiecte tabu.
Iata insa ca si el, ca multi alti inocenti care se vor simti revoltati de tonul articolelor mele, are nevoie de astfel de materiale…
---------------
cataghe spune:
quote:
Originally posted by casandra
Nu doar tinerilor de 14-15 ani li se adreseaza Danion, ci chiar si studentilor la Teologie :
----------------
Cred ca este interesant insa sa povestesc aici o intamplare care m-a convins ca nu trebuie sa renunt la scrierea acestei carti. Un preot care e la doctorat în Grecia, citind pe net cateva rânduri din articolele mele pe tema sexualitatii, intrigat ca am putut sa scriu astfel de blasfemii, s-a apucat sa ma critice in fata unor buni prieteni de-ai mei ?colegi de doctorat - , stiind ca astfel face telefonul fara fir. De fata mai era un baiat de preot, student la Teologie.
- Vai, dar ce legatura are asta cu Ortodoxia.. Auziti cat de smintitor scrie. Titluri ca „Sani mari si creiere mici? „Am cu ce ma…” Nu, trebuie sa nu scrie o astfel de carte. Nu-i asa?
Studentul teolog il aproba din cap, in timp ce butona la un calculator. La un moment dat, inchizand fereastra documentului la care lucra, pe ecran a ramas Pamela Anderson, cu sanii ei revarsabili.
- Ce e asta?, a intrebat mirat parintele.
- Ce sa fie, Pamela Anderson!, a raspuns stanjenit studentul?Care pana atunci fusese si el revoltat de tupeul meu de a aborda subiecte tabu.
Iata insa ca si el, ca multi alti inocenti care se vor simti revoltati de tonul articolelor mele, are nevoie de astfel de materiale?
---------------
Atunci situatia devine trista de-a dreptul...
_
In God we trust, all others bring data.
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by antoioanaquote:
Originally posted by irina.c.
Dragelor,am fost dimineata la Biserica si am imparatsit copilul,sper sa pot ajunge si dupa-amiaza,la maslu(incepe la 17.30 si se termina la19.30-la Radu Voda).Oare de cate ori pot fi cei mici impartasiti pe saptamana?Se poate in fiecare zi?
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Irina, cred ca o data pe saptamana se pot impartasi copiii mici, iar cei mai marisori 1-2 ori pe luna. In nici un caz in fiecare zi. De ce nu intrebi un preot ca sa fii sigura 100%?
Numai bine!
anto
noi si prietenii nostri si prietenii prietenilor nostri ii impartasesc la fiecare duminica si sarbatoare
daca sunt 3 sarbatori intr-o saptamana, ii impartasim de 3 ori
dar fiecare biserica cu obieciul ei
casandra, la ce liceu ai predat?
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
eu cred ca danion se adreseaza celor care cauta
pur si simplu
celor care cauta si se pot rataci, daca nu s-au ratacit deja
celor care inca n-au gasit
celor care cauta fara sa stie ce
cam asa
ce facem, ii trimitem linkul?!;)
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Porumbita spune:
i-am trimis eu linkul si obiectiile pe care le am (am vb putin pe mail) la ceea ce a scris si mi-a spus ca il va rescrie...