De la Constanta la Varna cu masina...?

De la Constanta la Varna cu masina...? | Autor: Edessa

Link direct la acest mesaj

Trebuie sa ajungem in Varna ( undeva in zona libera) ca sa luam pe cineva ( de origina romana ) si sa il aducem acasa. Ce formalitati sunt necesare? De ce acte am nevoie ca sa pot intra in Bulgaria cu masina? Ce probleme pot sa apara? ( la un moment dat parca era ceva pe forum legat de asta dar acum nu am gasit)
Ce alte variante are respectiva persoana sa se intoarca de acolo?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

quote:
Initial creeata de Edessa

Trebuie sa ajungem in Varna ( undeva in zona libera) ca sa luam pe cineva ( de origina romana ) si sa il aducem acasa. Ce formalitati sunt necesare? De ce acte am nevoie ca sa pot intra in Bulgaria cu masina? Ce probleme pot sa apara? ( la un moment dat parca era ceva pe forum legat de asta dar acum nu am gasit)
Ce alte variante are respectiva persoana sa se intoarca de acolo?

Eu am fost in vacanta in Albena si am vizitat si Varna. De acte nu stiu. Doar pasapoarte, actele masinii si cartea verde. Noi am avut vouchere, dar nu ne-a intrebat nimeni de ele. Ne-au intrebat unde mergem si am zis ca la mare si atat. Dar presupun ca iti trebuie bani daca nu ai voucher. In Turcia stiu ca era 50 eur/zi, presupun ca nici in Bulgaria nu e mai mult. Dar poate stie altcineva mai bine. Am iesit prin Vama Veche repede si usor, vamesii sunt foarte de treaba. Taxa de drum e 4 euro daca stati pana intr-o saptamana si 10 euro pana intr-o luna. 2 euro taxa de ecologizare. Atat. Pana la Varna sunt vreo 80 de km. Drumul e bun, prin camp, nu trece decat prin 2-3 sate. Politie nu am vazut nici la dus, nici la intors, dar e mai bine sa fiti atenti. Oricum, fiind numai camp, s-ar vedea un radar de la distanta. Atentie unde parcati in Varna! Noua ne-au ridicat masina dintr-un loc unde nu era nici o interdictie, nici un semn si mai erau si multe alte masini bulgaresti. Nici nu au vrut sa discute acolo, pe loc. Au luat maisna si au plecat. Si nici nu vorbesc engleza idiotii de politai bulgari. Amenda e de 92 leva, insa le-am dat 64, ca atat aveam la noi. Si i-au luat. Fara chitanta .
Nu stiu sa fie autocare care sa vina in Romania de acolo, dar e posibil. Cand ne-am intors noi, in vama era un autocar din Albena care intra in Romania, dar presupun ca facea o excursie pentru turistii straini pe litoralul romanesc, ca fac asa ceva. Nu stiu de avion, poate este vreo unul care are escala in Bucuresti in drum spre Europa .
Cu atat pot sa te ajut. Bafta!

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Pasaport, cartea verde si actele masinii...(asa cum a spus si Stefana)..
De intors nu prea are cu ce...dar o prietena mi-a povestit ca s-a dus pana la vama cu autobuzul si apoi a mers pe jos dupa ce a trecut granita pana la prima statie de autobuz din Bulgaria...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
La Brasov

La marea Neagra

Parada modei

Voineasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindu spune:

Buna,

Actele care iti trebuie pentru intrarea in Bulgaria le poti gasi la adresa www.politiadefrontiera.ro. Au acolo un tabel. sunt cele pe care ti le-au spus fetele, dar cuprind si alte informatii in plus.

Pupici,

Brindusa si Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cei care ati iesit din tara pe la Vama Veche cu masina proprie: vi s-a cerut sa aratati garantia de 50 euro/zi/persoana? Parca n-am vrea sa plecam cu 1000 de euro la noi, dara daca ziceti ca trebuie...

Mergi la inceput