HARRY POTTER pt cei/cele care au citit deja cartea

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

intra pe www.veritaserum.ro, si vezi ca acolo apar toate noutatile ce tin de HP. Am citit ca J.K.R. spune ca in 2007 apare ultimul volum.

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by Theiuta

intra pe www.veritaserum.ro, si vezi ca acolo apar toate noutatile ce tin de HP. Am citit ca J.K.R. spune ca in 2007 apare ultimul volum.

Theiuta

poze cu Nicolas

nu merge link-ul...of...si abia in 2007 hmm...

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

am auzit noi zvonuri despre 'presupusa' moarte a lui HP ...vorbim?

oh, link-ul corect este www.veritaserum.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ultimul volum va fi lansat pe 21 iulie 2007 si se numeste "HP and the Deathly Hallows".

Uitati aici:

http://www.mugglenet.com/books/futurebooks/book7/index.shtml

Am fost simbata intr-o librarie WH Smith si primeau deja comenzi. Cred ca se pot face si pe Amazon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Din ianuarie incoace m-am ambitionat si am citit toate sase cartile. Moda asta o ratasem si n-o prea intelegeam.
Dar... surpriza placuta.
Naratiunea e bine legata si interesanta, pe alocuri chiar savuroasa. JK Rowling are talent pentru comedie, vezi faza cu Ron si potiunea din volumul sase. Si nu e singura.

My two cents - cred ca Snape e "de partea binelui". Nu este un om bun, sa facem diferenta. Nu-l place pe Harry, ceea ce este de inteles, dar nici nu-l persecuta cu adevarat, daca esti atent. E doar un profesor antipatic si cu prejudecati, asa cum multi dintre noi am avut.

Mai cred ca Snape are oarece pentru Narcissa Malfoy. I s-a mai parut cuiva chestia asta, analizand interactiunea lor? Cred ca e unul dintre motivele (pe langa cel evident) pentru care face juramantul ala.
Snape mi se pare un personaj fascinant, ambivalent, credibil si frumos construit. Lui i se datoreaza mult din farmecul cartilor. Iar Rickman e extraordinar in rol.

Daca urmaresti firul narativ de la Book 1 pana la Book 6, chiar si "romanta" din volumul sase e credibila. E cam subtil redata si in filme nu apare deloc, dar in carti iese "la numaratoare". Greu o sa fie de redat in filmul 6, sa vedem cum se descurca scenaristii si actorii.
Apropo de carti, fantastic personajul lui Trelawney, profesoara de Divinatie. Abia astept s-o vad pe Emma Thompson in filmul 5, si asa e una dintre actritele mele preferate. Si pe Umbridge... brrr... Tipa din Vera Drake e fantastica, sunt convinsa ca va fi o interpretare excelenta.

Un alt comentariu: cine vede aluzii satanice in cartile astea nu are toate doagele acasa, no offense. E un fel de Arabella pentru generatia 1980-2007.

So there you have it... in spite of myself, I'm now a 32-year old Harry Potter fan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Raluca, bine ai venit in clubul celor peste 30 de ani care de abia asteapta volumul 7!
Si mie tot Snape mi-i se pare ca e sarea si piperul, mai ales ca disparut-a Dumbledore.

Iar treaba cu satanismul m-am tavalit pe jos de ris citind niste articole pe internet. Urmeaza la rind Hansel si Gretel si alte carti asemanatoare...

-----------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Ehehehe, am venit!

Deci, referitor la personajul "Harry" mie mi se pare ca autoare a surprins foarte bine transformarile si reactiile lui H.P. in functie de etapele prin care trece.Amintiti-va in vol. 5 ce furii are specifice pubertatii-adolescentei, nimeni nu il intelege, nu mai are respect, la final, spargindu-i lui Dumbledore niste chestii de pe birou(furia este justificata, sa ne intelegem).In vol 6 il redescoperim pe H.P. mai matur, mai conciliant, chiar fata de prietenii sai Ron si Hermione.

Sincer, eu nu cred ca Harry moare in vol 7 pentru ca insusi Dumbledore ii spune ca are puteri nebanuite si, chiar una pe care Voldemort nu o are.Capacitatea de a iubi.Ramine sa vedem care vor fi imprejurarile in care Harry se va folosi de ea...

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Ralu, am citit cu placere opiniile tale si-mi plac

Theiutza, HP nu moare de-a dreptul, isi va pierde doar puterile de vrajitor (cica n-a murit nici Dumbledore in vol. 6), iar Ralu are dreptate, Snape is on the good side

see you later...

Mergi la inceput

Theiutza, HP nu moare de-a dreptul, isi va pierde doar puterile de vrajitor (cica n-a murit nici Dumbledore in vol. 6), iar Ralu are dreptate, Snape is on the good side

Cum adica nu a murit Dumbledore? Stii ceva ce noi nu stim?Totusi, sper sa aflam si ce este cu misteriosul val aflat la Ministerul Magiei, dupa care a disparut Sirius.Referitor la D.el ramine in portrete, ca toti directorii, dar sa vedem cite poate face din aceasta postura.D. ii spune la un moment dat lui H. ca mortii sunt morti si nimic nu ii poate reinvia.Totusi, parintii lui H. au reusit sa il ajute de 2, atunci cind au iesit sub forma de umbre, din bagheta lui Valdemort.

Iar faza cu pierdutul puterilor, da...stiu ca exista o supozitie in sensul acesta.O alta varianta de final ar fi asta:Ultima replica: Hermione:"Harry, unde este cicatricea ta?"

Theiuta

CarminaBulina, unde esti?Te asteptam la dat cu presupusul!

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ba da, cica Dumbledore chiar a murit. Am citit pe "mugglenet", vad ca sint foarte bine informati, pina atunci nici eu n-am crezut.

Cit despre Snape si eu sper ca e on the good side. Ar fi pacat sa nu fie.

Mergi la inceput